[گزارش] واکنش ها به حملات موشکی آمریکا به سوریه
دونالد ترامپ در ساعات اولیه بامداد امروز فرمان حمله دولت بشار اسد را صادر کرد و ناوهای امریکا در دریای مدیترانه با شلیک چندین موشک پایگاهی هوایی در حمص سوریه را هدف قرار دادند.
به گزارش ایسنا، منابع نظامی سوری تاکید کردند که این حمله هوایی موشکی بامداد امروز (جمعه) در منطقه میانی حمص رخ داد و خسارتهایی را به دنبال داشت.در همین حال ائتلاف مخالفان سوری از حملات آمریکا استقبال کرده و خواهان ادامه این حملات شده است.
خبرگزاری فرانسه همچنین گزارش داد که رئیس جمهوری آمریکا که برای دیدار با شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین به فلوریدا سفر کرده است، خبر اقدام نظامی را به مردم آمریکا اعلام کرد.
آمریکا میگوید که در واکنش به حمله شیمیایی اخیر در سوریه این یک پایگاه هوایی ارتش سوریه را بمباران کرده است. در این حمله از موشکهای کروز توماهاک استفاده شده است.
پنتاگون میگوید دو ناو آمریکایی از شرق دریای مدیترانه یک پایگاه هوایی در غرب سوریه را هدف ۵۹ فروند موشک کروز قرار داده است.
وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده که پایگاه شعیرات، واقع در استان حمص، را بمباران کرده که آمریکا میگوید حمله شیمیایی در استان ادلب از آن پایگاه انجام شده بود.
این اولین بار است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، دستور اقدام مستقیم نظامی علیه نیروهای وفادار به بشار اسد، رئیس جمهور سوریه را صادر میکند.
ترامپ بشار اسد را “دیکتاتور” خواند و او را متهم کرد که “در واقعه اخیر با گاز اعصاب مردم بیگناه از جمله کودکان زیبا را بی رحمانه به قتل رسانده است.”
دونالد ترامپ گفت: “بر سر این که سوریه از تسلیحات شیمیایی ممنوعه استفاده کرده است هیچ بحثی نیست.”
دولت سوریه دست زدن به آن حمله شیمیایی را یک اتهام بی اساس میداند.
تلویزیون دولتی سوریه اعلام کرده است که “آمریکای تجاوزکار” اهدافی نظامیای را در سوریه هدف قرار داده است.
هنوز از تعداد کشتهها یا زخمیهای احتمالی این حمله خبری منتشر نشده است.
پنتاگون تایید کرده است که پیش از حمله، روسیه را از عملیات قریبالوقوع مطلع کرده بود تا به هواپیماها یا پرسنل روس در سوریه آسیبی وارد نشود.
ناظران میگویند فرماندهی مرکزی آمریکا که در منطقه خاورمیانه حضور نظامی دارد از سالها قبل طرحهایی را برای حمله به دولت سوریه آماده کرده بود تا در صورت تصمیم کاخ سفید امکان اجرای فوری آن وجود داشته باشد.
سناتورهای جمهوریخواه جان مککین و لیندزی گراهام که معمولا از ترامپ انتقاد میکند با صدور بیانیهای از این اقدام وی حمایت کردهاند.
آنها گفتند: «برخلاف دولت قبلی (اوباما)، پرزیدنت ترامپ با یک لحظه سرنوشت ساز در مورد سوریه که مواجه شد دست به اقدام زد. او شایستگی آن را دارد که برای این کار مورد حمایت مردم آمریکا قرار بگیرد.”
به گزارش بی.بی.سی در پی اظهارات شدیدالحن دونالد ترامپ درباره حمله شیمیایی اخیر در سوریه، گمانه زنیها درباره اقدام نظامی احتمالی علیه حکومت بشار اسد بالا گرفته بود.
ترامپ پنجشنبه حمله شیمیایی در شهر خان شیخون استان ادلب را که به مرگ ۸۶ نفر از جمله کودکان منجر شد را هولناک خواند و آن را مایه رسوایی بشریت توصیف کرد. او سپس گفت: “باید اتفاقی بیفتد.”
مخالفان دولت سوریه و کشورهای غربی بشار اسد را مسئول حمله شیمیایی میدانند، اما دولت سوریه نقش در این حمله را رد میکند.
روسیه میگوید به دنبال حمله هوایی نیروهای سوریه انبار تسلیحات شیمیایی شورشیان آسیب دیده و گازهای شیمیایی متصاعد شدهاند.
به دنبال حمله شیمیایی دونالد ترامپ گفت که نظرش نسبت به بحران سوریه و بشار اسد عوض شده است.
رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری خواهان آغاز یک روند سیاسی شد که به کناره گیری بشار اسد منجر شود.
واکنش تهران به حمله موشکی واشنگتن
سخنگوی وزارت امور خارجه حمله موشکی آمریکا به یک پایگاه هوایی در سوریه را شدیدا محکوم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به حملات موشکی آمریکا به یک پایگاه هوایی در سوریه اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین قربانی سلاح های شیمیایی در تاریخ معاصر، هرگونه استفاده از سلاح شیمیایی را فارغ از عاملین و قربانیان آن محکوم می کند و همزمان استفاده از این بهانه برای اقدامات یک جانبه را خطرناک، مخرّب و نقض اصول آمره حقوق بین الملل می داند.
وی افزود: ما ضمن محکومیت شدید هرگونه اقدام نظامی یکجانبه و حملات موشکی به “پایگاه هوایی الشعیرات” در سوریه توسط ناوهای آمریکایی، معتقدیم که اینگونه اقدامات به بهانه حمله شیمیایی مشکوک در “خان شیخون” در ادلب که زمان بندی، عاملین و منتفعینِ از آن کاملا در پرده ای از ابهام قرار دارد به تقویت تروریست های رو به زوال و پیچیدگی اوضاع در سوریه و منطقه خواهد افزود.
اعلام حمایت انگلیس
انگلیس حمایت خود را از حملات آمریکا در سوریه اعلام کرد. این در حالی است که یونان مخالفت خود را با هرگونه مداخله نظامی خارجی در سوریه اعلام کرده است.
به گزارش روسیا الیوم، انگلیس حمایت خود را از حملات آمریکا در سوریه اعلام و تاکید کرد که این حملات پاسخ مناسبی به استفاده از سلاحهای شیمیایی در سوریه است.
از سوی دیگر منابع دیپلمات فرانسوی تاکید کردند که واشنگتن، پاریس را در جریان این حملات قرار داده بود اما درخواستی را برای همکاری پاریس در این خصوص مطرح نکرد.
همزمان ژان مارک آیرو، وزیر امور خارجه فرانسه گفت: آینده سوریه با بشار اسد نیست و آمریکاییها کم کم موضع خود را نشان میدهند.
از سوی دیگر یک منبع در وزارت دفاع یونان در مصاحبه با اسپوتنیک گفت که یونان خواهان گفتوگو در سوریه است.
وی تصریح کرد که یونان مخالف هرگونه مداخله نظامی خارجی در سوریه است.
تیلرسون: حمله ما “مناسب” بود/ اسد نقشی در آینده سوریه ندارد
وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که حملات آمریکا به سوریه نشانگر این است که در صورت پشت سرگذاشته شدن خط قرمزها، رئیس جمهوری آمریکا اراده انجام هر کاری را دارد.
به گزارش النشره، رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد: حملات آمریکا به سوریه نشانگر اراده دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای پاسخ به اقدامات وحشیانه است و همچنین اراده ترامپ برای انجام دادن کاری در صورت زیر پا گذاشته شدن خط قرمزها را نشان میدهد و ما معتقدیم که این حمله در حد خود مناسب بود.
وی تاکید کرد که واشنگتن درخواست هیچ موافقتی را از سوی مسکو برای حمله آمریکا به سوریه مطرح نکرده بود.
تیلرسون افزود: بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه هیچ نقشی در آینده سوریه ندارد اما برای کنار رفتن او باید اجماع نظر بینالمللی وجود داشته باشد. آمریکا گامهایی را که با هدف برکناری اسد است، آغاز کرده است.
در همین حال، شبکه اسکای نیوز گزارش داد که وزیر خارجه آمریکا به همتای فرانسوی خود گفته است که در صورت ادامه حملات، واشنگتن با همپیمانان هماهنگ خواهد کرد.
حمایت تمام و کمال عربستان از تجاوز آمریکا به سوریه
عربستان سعودی امروز (جمعه) حمایت و تایید کامل خود را از حملات نظامی آمریکا به مواضعی در سوریه اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان (واس) یک منبع مسئول در وزارت خارجه عربستان حمایت کامل عربستان را از عملیاتی اعلام کرد که به ادعای وی این عملیات در واکنش به “اقدام نظام سوریه در استفاده از سلاحهای شیمیایی علیه غیرنظامیان بیگناه و کشته شدن دهها تن از آنها از جمله کودکان و زنان” صورت گرفته است.
این منبع مدعی شد که دولت سوریه مسئول این عملیات نظامی است.
وی همچنین با ستودن “این تصمیم شجاعانه جناب رئیسجمهور آمریکا” گفت که این تصمیم دونالد ترامپ واکنشی به “جنایتهای این نظام در قبال مردمش در سایه کوتاهی جامعه بینالملل برای نشاندن نظام سوریه بر سر جایش” است.
هیلاری کلینتون نابودی نیروی هوایی سوریه را خواستار شد
وزیر خارجه سابق آمریکا نابودی نیروی هوایی سوریه را خواستار شده و تاکید کرد که به این شکل میتوان به درگیریها در سوریه پایان داد.
به گزارش خبرگزاری نووستی روسیه، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق آمریکا و نامزد شکست خورده دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ در سخنرانیای که همزمان با حمله موشکی ناوهای آمریکایی به فرودگاه نظامی شعیرات حمص، در نشست “زنان جهان” در نیویورک داشت، مدعی شد: همانگونه که در سالها و روزهای گذشته دیدیم، اسد (رئیس جمهور سوریه) نیروی هوایی در اختیار دارد که عامل مرگ تعداد زیادی در این کشور است، جدا بر این باورم که نیاز است این نیروی هوایی جهت ممانعت از بمباران دوباره غیرنظامیان و پرتاب بمبهای سارین بر سر آنها نابود شود.
حمایت نتانیاهو از حمله موشکی آمریکا به سوریه
نخست وزیر رژیم صهیونیستی از حمله موشکی امروز آمریکا به حمص حمایت کرده و آن را پیامی آشکار و قوی دانست.
به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی صبح امروز (جمعه) حمایت خود را از حمله هوایی آمریکا به فرودگاهی نظامی در شهر حمص سوریه اعلام کرده و این اقدام را حامل پیامی آشکار و قوی دانست.
نتانیاهو مدعی شد، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با سخنان و عملکرد خود این پیام آشکار و قوی را به جهان ارسال کرد که استفاده از سلاحهای شیمیایی و گسترش آن غیر قابل تحمل هستند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه با تاکید بر حمایت کامل اسرائیل از تصمیم رئیس جمهوری آمریکا ابراز امیدواری کرد که “پژواک این پیام جدی در قبال اقدامات دولت بشار اسد نه فقط در دمشق بلکه در تهران، پیونگیانگ و دیگر اماکن نیز درک شود.”
بیانیه پنتاگون درمورد حمله آمریکا به سوریه
پنتاگون اعلام کرد که 59 موشک از نوع توماهاک فرودگاه نظامی در جنوب شرق شهر حمص را هدف قرار داد.
به گزارش روسیا الیوم، پنتاگون اعلام کرد که 59 موشک از نوع توماهاک از سوی دو ناوشکن وابسته به نیروی دریایی آمریکا به فرودگاه نظامی الشعیرات (طیاس) در جنوب شرق شهر حمص در مرکز سوریه شلیک شد.
جف دیویس، سخنگوی پنتاگون گفت از جمله اهدافی که توسط موشکها هدف قرار گرفته شدند هواپیماها و سامانههای پدافند هوایی بودند.
وی گفت این موشکها در حملات خود جنگندهها و انبارهای مهمات و سامانههای پدافند هوایی و دستگاههای رادار را هدف قرار دادند.
سخنگوی پنتاگون تصریح کرد ارتش آمریکا از قبل به نیروهای روسی نسبت به حملات به پایگاه هوایی سوری خبر داده بود و ارتش آمریکا بخشهایی از این پایگاه را هدف قرار نداد که گمان میرود روسها در آن حضور داشته باشند.
وی گفت که ارتش آمریکا چندین گفتگو با نیروهای روسی در روز پنج شنبه داشت تا مانع از وقوع درگیری به صورت اشتباه در سوریه شود.
ارتش آمریکا اعلام کرد که این حمله خسارتهای سنگینی را به فرودگاه وارد کرد و جنگندههای سوری و زیرساختهای پشتیبانی و تجهیزات در پایگاه نظامی الشعیرات را منهدم ساخت.
شبکه ان بی سی نیوز اعلام کرد که این حملات موشکی از سوی تجهیزات جنگی آمریکا در دریای مدیترانه در واکنش به “اقدام دولت سوریه در استفادهها از سلاحهای شیمیایی صورت گرفته است.”
وزارت دفاع آمریکا فایل تصویری را از عملیات شلیک موشک به سمت فرودگاه الشعیرات منتشر کرده است.
ارائه سومین پیشنویس قطعنامه در شورای امنیت درباره حمله شیمیایی سوریه
10 کشور عضو غیر دائم شورای امنیت پیشنویس قطعنامه سومی را درمورد حمله شیمیایی به منطقه خان شیخون در سوریه در روز سه شنبه، ارائه دادند.
به گزارش المنار، سومین پیشنویس قطعنامه ارائه شده خواهان انجام تحقیقاتی درخصوص حمله شیمیایی صورت گرفته در خان شیخون میشود و تلاشی برای پر کردن شکاف میان پیشنویسهای ارائه شده توسط روسیه با کشورهای غربی است.
منابع دیپلمات گفتند که مشخص نیست آیا روسیه یا چهار دیگر کشور عضو دائم شورای امنیت این پیشنویس را تایید میکنند یا خیر.
برخلاف پیشنویس آمریکایی، فرانسوی و انگلیسی، پیشنویس قطعنامه جدید از دمشق نمیخواهد اطلاعاتی را درخصوص عملیات نظامی ارائه دهد که این عملیات در روز وقوع حمله به خان شیخون انجام شده بود.
در عوض این درخواست، منابع دیپلمات گفتهاند که پیشنویس جدید خواهان همکاری بازرسان درخصوص سلاحهای شیمیایی است.
نماینده سوئد در سازمان ملل گفت: تلاشهایی برای پیشرفت برای حل و فصل اوضاع صورت میگیرد. ما تلاش خواهیم کرد که مذاکره خوبی قبل از رای گیری صورت بگیرد.
پیشتر انگلیس، فرانسه و ایالت متحده روز پنجشنبه از شورای امنیت خواستند تا جلسهای را برای رای گیری به پیشنویس ارائه شده توسط این سه کشور برگزار کند.
در پی مذاکرات با روسیه، پیشنویسی ارائه شد که اصلاحات جزئی در آن وارد شده بود و این پیشنویس به اعضای شورای امنیت ارائه شد اما مشخص نیست که آیا مسکو از پیش نویس جدید حمایت خواهد کرد یا خیر.
انتهای پیام
واقعا برای وحشی گری آمریکا و ترامپ متاسف ام.
ترکیه نباید حمایت میکرد بلکه محکوم میکرد.
برای ترکیه ی بی ثبات هم متاسف ام.
این شیخ نشین های اعراب هم برخی بوی ابلیس میدهند……
جهان نشان داد که لیاقت اوباما را نداشت یادمان نمی رود که چگونه این قدرت های منطقه ای مثل روسیه و ترکیه و … گردن کش شده بودن حالا چرا صدایشان در نمی آید … دم صادق زیباکلام گرم که همان بدو انتخاب ترامپ گفت باید چراغ به دست دنبال اوباما بگردیم
زن زورش به مرد نمی رسد بچه را می زند.آخه سوریه هم زدن داره …ترامپ چقدر آدم بدبختی است.
يعني چي که فارغ از عاملين و قربانيان، استفاده از سلاح شيميائي را محکوم ميکنيم!؟ در اين عبارت، تفاوتي فيمابين عاملين و قربانيان قائل نشده اند!! عبارت (استفاده) خود، نشان از اين دارد که يک طرف سلاح شيميائي را بکار برده است و در واقع اگر محکوم ميکنند، وي را محکوم ميکنند! نه صرف استفاده را!!! مردم برخلاف تصور آقايان بخوبي مي فهمند.