خرید تور نوروزی

زیان سنگین قطعی گاز و برق صنعت‌کاران اصفهان

مینا ایزدی در سایت اصفهان زیبا نوشت: «شهرک‌های صنعتی که هرساله در فصول گرم سال با قطعی برق و در فصول سرد سال با قطعی گاز مواجه می‌شدند، امسال قطعی برق و گاز را باهم تجربه می‌کنند. قطع گاز، بسیاری از واحدهای تولیدی را مجبور به توقف یا کاهش تولید می‌کند.

این امر برای صنایعی که به‌طورپیوسته به گاز نیاز دارند خسارات مالی فراوانی به همراه داشته است. علاوه بر این قطعی‌های مکرر برق، بخش صنعت کشور را نیز دچار بحران ساخته و بسیاری از واحدهای تولیدی را در شهرهای بزرگ صنعتی، ازجمله اصفهان با چالش مواجه کرده است؛ تا جایی که صاحبان واحدهای تولیدی اصفهان از خسارات قطعی‌ها به بخش‌های مختلف ازجمله مواد اولیه، تجهیزات، خط تولید، افزایش هزینه‌ها به‌دلیل پرداخت دستمزد حتی برای روزهایی که واحدهای صنعتی به‌دلیل قطعی برق تعطیل می‌شوند سخن می‌گویند. قطع گاز و حتی برق صنایع، موجب زیان‌های اقتصادی سنگینی به صنایع اصفهان شده است.

تولیدمان به نصف رسید

یکی از صنعتگران شهرک صنعتی منتظریه به «اصفهان‌زیبا» می‌گوید: به ما اعلام کرده‌اند نسبت به سال گذشته باید 50 درصد مصرف گاز داشته باشید ضمن اینکه هفته‌ای دوبار نیز برقمان قطع می‌شود هم‌زمان با این قطعی‌ها تولید ما به نصف رسیده است و در این شرایط بخشی از کارگران نیز تعدیل می‌شوند.

او خاطرنشان می‌کند: قطعی‌ها مشکلات زیادی برای واحدهای تولیدی ایجاد کرده است؛ در کمال تأسف کوره‌ها خراب و مواداولیه‌ای که برای تولیداتمان استفاده می‌شود از بین می‌رود.

افزایش هزینه‌ها و کاهش بهره‌وری

از سوی دیگر یکی از صنعتگران شهرک صنعتی مورچه‌خورت نیز به «اصفهان‌زیبا» می‌گوید: زمانی که با قطعی مکرر برق و گاز روبه‌رو می‌شویم، به‌طورقطع خسارات جبران‌ناپذیری ایجاد می‌شود که ازجمله آن می‌توان به خراب و فاسدشدن مواد اولیه در واحدهای تولیدی و کارخانه‌ها اشاره کرد و این امر می‌تواند خسارات مالی زیادی را نیز به همراه داشته باشد که در سال گذشته شاهد آن بودیم.

این صنعتگر اذعان می‌کند: توقف خط تولید در بخش صنعت تنها به خسارت‌های قطعات و مواد موجود در کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی ختم نمی‌شود و بخش نیروی انسانی را نیز شامل می‌شود.

دراین‌باره مدیرعامل شهرک صنعتی جی گفت: به دلیل خاموشی‌های بلندمدت، کارکنان کارخانه‌ها بیکار می‌ماندند و ازآنجایی‌که کارکنان شاغل در شهرک صنعتی با سرویس رفت‌وآمد داشتند، به‌طور حتم هزینه‌هایی را نیز باید مدیران واحدهای تولیدی متحمل می‌شدند و علاوه بر آن حقوق و دستمزد آن‌ها را می‌بایست در روزهای تعطیل نیز پرداخت می‌کردند.

او خاطرنشان می‌کند: این مسئله چالش‌های زیادی برای تولید و توزیع ایجاد کرد. برخی واحدهای تولیدی ناچار به توقف یا کاهش تولید شدند و علاوه بر افت تولید، افزایش هزینه‌ها و کاهش بهره‌وری نیز به وجود آمد.

این فعال صنعتی بیان می‌کند: با قطع گاز، برخی واحدهای صنعتی مجبور شده‌اند از سوخت‌های جایگزین مانند نفت کوره و گازوئیل استفاده کنند. این سوخت‌ها نه‌تنها هزینه‌های بیشتری دارند؛ بلکه زیرساخت‌های لازم برای استفاده طولانی‌مدت از آن‌ها نیز در همه واحدها موجود نیست. علاوه بر این، برخی تجهیزات تولیدی برای کار با سوخت‌های جایگزین طراحی نشده‌اند و تغییر ناگهانی سوخت ممکن است به دستگاه‌ها آسیب بزند و هزینه‌های تعمیرات را افزایش دهد.

او تأکید می‌کند: جایگزینی گاز با دیگر منابع انرژی همچون برق، نفت و گازوئیل، هم پرهزینه است و هم به تجهیزات و زیرساخت‌های تازه نیاز دارد.

خطر بیکاری بیخ گوش نیروی انسانی

طبق ماده 25 قانون بهبود فضای کسب‌وکار قانونی است که طبق آن، اگر واحد تولیدی به دلیل قطع آب، برق و گاز دچار زیان شود، اداره‌های مذکور موظف به محاسبه و پرداخت خسارت آن‌ها هستند؛ اما عملا چنین چیزی اتفاق نمی‌افتد.

یکی دیگر از صنعتگران شهرک صنعتی جی نیز به «اصفهان زیبا» می‌گوید: قطعی گاز صنایع در زمستان نه‌تنها مشکلی از بحران انرژی رفع نمی‌کند، بلکه نیروی انسانی شاغل در این واحدها را بیکار و استان را با رکورد تولید مواجه می‌کند که درنتیجه خسارات سنگینی به صنعت و تولید این خطه تحمیل خواهد شد.

این فعال صنعتی خاطرنشان می‌کند: دستگاه‌های ما 24 ساعته کار می‌کنند و زمانی که برق قطع می‌شود، راه‌اندازی مجدد این دستگاه‌ها زمان‌بر است؛ در مواقعی هم باعث سوختن قطعات دستگاه‌ها می‌شود. در کمال تأسف قطعی ناگهانی برق آسیب‌های زیادی به ما وارد کرد ه است.

قطعی‌ها کدام بخش را بیشتر متضرر می‌کند؟

اتاق بازرگانی تهران نیز در گزارشی اعلام کرده است که مقایسه شدت تکانه قطع برق به کل اقتصاد در سطح بخش‌های اقتصادی نشان می‌دهد که شدت تکانه وارده بر اقتصاد ناشی از قطعی برق بخش «صنعت» سه هزار و ۶۹۷ برابر شدت تکانه وارده بر اقتصاد ناشی از قطعی برق «فعالیت‌های اداری و خدمات پشتیبانی» است.

همچنین قطعی برق بخش «صنعت» ۹۳۸ برابر قطعی برق بخش «فعالیت خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا»، ۱۱۷ برابر قطعی برق بخش «آموزش»، ۱۰۱ برابر قطعی برق بخش «ساختمان»، ۳۳ برابر قطعی برق بخش «استخراج معدن»، ۲۳ برابر تکانه قطعی برق بخش «عمده‌فروشی و خرده‌فروشی» و ۱۵ برابر قطعی برق بخش «کشاورزی، شکار، جنگلداری و ماهیگیری» موجب کاهش تولید ناخالص داخلی کشور می‌شود.آن‌طور که اتاق تهران بررسی کرده، قطعی برق حتی در میان رشته‌فعالیت‌های مختلف صنعتی نیز آثار و تبعات یکسانی ندارد؛ به‌طوری‌که رشته فعالیت‌های «تولید فلزات پایه»، «تولید مواد شیمیایی و فراورده‌های شیمیایی»، «تولید محصولات غذایی»، «تولید سایر فراورده‌های معدنی غیرفلزی»، «تولید محصولات فلزی ساخته‌شده»، «تولید چوب و محصولات چوبی»، «تولید منسوجات» و «تولید فراورده‌های لاستیکی و پلاستیکی» بیشترین تکانه قطعی برق را به اقتصاد وارد می‌کنند.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا