چشم انتظاری ۱۱ ساله برای لولهکشی آب شرب در روستاهای سیستان و بلوچستان
مردم روستای گورآبک بخش مرکزی مهرستان بیش از یک دهه همچنان منتظر تحقیق وعدههای مسئولین در تامین آب شرب هستند.
به گزارش سایت عصرهامون (زاهدان)، «به دنبال ارسال گلایههای مردمی در خصوص عدم دسترسی به آب شرب بهداشتی در روستای گورآبک مهرستان و خبرنگار این پایگاه خبری پیگیری این موضوع را در دستور کار خود قرار دارد.
به گفته اهالی، این روستا که از توابع بخش مرکزی مهرستان در سیستان و بلوچستان است بیش از یک دهه با مشکل کمبود آب شرب مواجه است، و مسئولان امر در این مدت وعدههای بسیاری برای رفع مشکل آب شرب روستای گورآبک دادند؛ اما تا کنون هیچکدام از این وعدهها محقق نشده است و مردم همچنان در انتظار رفع این مشکل حیاتی هستند.
پروژه تأمین آب شرب در گورآبک از سال ۱۳۹۲ آغاز شد و امیدواریهای بسیاری را به همراه داشت. اما باگذشت سالها و عدم پیشرفت در لولهکشی و تکمیل زیرساختها، این طرح نیمهتمام رها شده است. مردم همچنان مجبورند از منابع غیربهداشتی استفاده کنند؛ وضعیتی که هم سلامت و هم زندگی روزمره آنها را تحتتأثیر قرار داده است.
چشم انتظاری ۱۱ ساله برای لولهکشی آب شرب
وحید دهانی، دهیار روستای گورآبک مهرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون» بیان کرد: سال ۹۲ جانمایی چاه آب شرب برای سه روستای میانی، گورآبک و کهن پسند نقشهبرداری و حفر شد.
او افزود: ۱۱ سال است که چشمانتظار لولهکشی آب شرب برای روستا هستیم، من شخصاً به زاهدان رفتهام و با معاون بهرهبرداری استان هم صحبت کردهام و میگویند هر زمان تأمین اعتبار شود طرح اجرا میشود.
دهانی در ادامه تصریح کرد: مردم خسته شدهاند، از من بهعنوان دهیار توقع دارند و من شرمنده این مردم هستم و نمیدانم چه جوابی بدهم، چرا بعد از ۱۱ سال هنوز تأمین اعتباری برایشان صورت نگرفته است.
او با اشاره به اینکه چند بار این مشکل را با رسانهها مطرح و این موضوع رسانهای هم شد و مسئولان وعدههایی همچون تأمین اعتبار و شروع کار را در سال ۱۴۰۲ دادند؛ اما اکنون در اواخر سال ۱۴۰۳ قرار داریم و هنوز هم مردم دارند با فرغون و بشکه از چاههای کشاورزی و غیربهداشتی برای منازلشان آب میبرند.
در تلاش هستیم مشکل آب گورآبک را حل کنیم
یکی از مدیران محلی که نخواست نامش فاش شود، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصرهامون» بیان کرد: بودجههای ما محدود است و اولویتها بر اساس جمعیت و نیازهای مناطق تعیین میشود. ما در تلاش هستیم مشکل آب گورآبک را حل کنیم، اما این فرایند زمانبر است.
تأمین آب شرب از ابتداییترین حقوق هر شهروند است درحالیکه شهرهای بزرگ با پروژههای عظیم زیرساختی پیشرفت میکنند، مناطق محرومی مانند گورآبک همچنان برای بقا میجنگند. این نابرابری اجتماعی و اقتصادی، نمونهای آشکار از بیعدالتی است که میتواند پیامدهای جبرانناپذیری برای جامعه به همراه داشته باشد.
مردم گورآبک خواستار پاسخگویی و اقدام فوری مسئولان هستند. آنها انتظار دارند وعدههایی که از سال ۱۳۹۲ داده شده، عملی شود. اگرچه آنها بارها صدایشان را به گوش مسئولان رساندهاند، اما این بار امیدوارند که خواستههایشان جدی گرفته شود.»
انتهای پیام