“وعده تاسیس فرهنگستان زبان آذری محقق شود”
یک فعال سیاسی اصلاح طلب آذربایجان شرقی با اشاره به وعده های رییس جمهور در تبلیغات انتخاباتی، گفت: مردم آذربایجان حداقل در مرحله اول مطالبات خویش از دولت تدبیر و امید، خواستار برآورده شدن سه وعده ای هستند که آقای روحانی داده بودند. یعنی احیای دریاچه ارومیه، اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی و راه اندازی فرهنگستان زبان و ادبیات آذربایجانی!
به گزارش انصاف نیوز، نصرت الله شاهدی، قائم مقام اسبق شهردار تبریز با انتقاد از مشی برخی وزرا و کارگزاران دولت در انتخاب مدیران زیرمجموعه، بر اهمیت و جایگاه تشکل های غیردولتی و احزاب سیاسی در بدنه ی جامعه ی ایرانی تاکید و گفت: خوشبختانه دولت آقای روحانی از زمان روی کارآمدن خود به موضوع تشکل ها و در راس آنها تشکیل احزاب اهمیت داده و حداقل اینکه بر ضرورت سازماندهی و فعالیت آنها تاکید کرده است. موضوعی که در سالهای گذشته مورد غفلت قرار گرفت. بنابراین برای دست یافتن به آرمان «اعتدال» چاره ای جز ارج نهادن به شان و جایگاه تشکل های غیردولتی و در راس آن احزاب وجود ندارد. شاهراه اعتدال بدون فعالیت احزاب و تشکل های سیاسی بن بستی بی فرجام بیش نیست. بنابراین همه ی مردم و گروه ها و دولت زمینه را برای فعالیت دوباره احزاب فراهم کنند.
وی در گفتگو با ستاک در مورد آسیب ها و تبعات فعالیت خارج از چارچوب برخی احزاب در گذشته گفت: متاسفانه به دلیل تندروی برخی احزاب در گذشته و انتساب آنها به مراکز قدرت و ثروت و به ویژه شائبه دولتی بودن انها سبب شد تا مشعل و شاخصه مهم مردم سالاری به نسیمی خاموش شود. تندروی های احزاب در گذشته باعث ایجاد نگرانی هایی برای حاکمیت شد چرا که این احزاب از مرام نامه روشن و بنیانی ریشه دار و بر بستر شفاف خدمتگزاری و بسط و توسعه ی مردم سالاری شکل نگرفته بودند و بیشتر آمال و اهداف گروهی و جناحی و باندی را دنبال می کردند .
اکنون بعد از گذشت بیش از سه دهه از استقرار نظام جمهوری اسلامی لازم است با آسیب شناسی موضوع تحزب و رفع موانع قانونی در دوران دولت تدبیر و امید این سازوکار دموکراسی را تحقق بخشیم.
وی یه اهمیت و کارکرد احزاب پرداخت و تصریح کرد: اکنون خلا این نهادها کاملا در جامعه احساس می شود. مردم ما به اندازه کافی در این رابطه تمرین کرده اندو سازو کار وبستر لازم برای فعالیت قانونی احزاب فراهم است. چه در انتخابات ریاست جمهوری و چه در انتخابات مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا و چه در مقطع انتخاب وزرا و استانداران فعالیت احزاب می توانست از بسیاری از دودولی ها و تنگ نظری ها و رفع مسئولیتها و ایجاد تشکیک ها بکاهد. اکنون کار مدیران انتخاب شده هم بسیار سخت و پیچیده است. در حالی که در حضور احزاب هم دولت و هم شورای مرکزی احزاب در برابر مردم و عملکرد مدیران خود پاسخگو بودند و این همه تاخیر و تعلل در انتخاب مدیران ارشد استان ها و مدیران میانی وزارت خانه ها پیش نمی آمد.
شاهدی همچنین به موضوع شایسته سالاری اشاره کرد و گفت: نباید این عبارت زیبا و پرطمطراق تنها در حد پرستیژ مدیریتی باقی بماند بلکه باید مردم واقعا احساس کنند که فارغ از وابستگی های سیاسی و جناحی مدیران انتحاب شده شایستگی تکیه زدن بر کرسی های مدیریتی را داشته اند.
این موضوع در سطح کابینه دکتر روحانی کاملا ملموس است ولی در سطح مدیران میانی این امیدواری چندان به چشم نمی خورد. برای اینکه مدیران انتخاب شده در سطوح دوم و سوم مدیریتی بیشتر بر اساس برخی لابی ها و چانه زنی ها انتخاب شده اند و در نتیجه پاسخ مناسبی به رای و نظر مردم در انتخابات خرداد ماه نیست. در این زمینه نیز لازم است تشکل ها وارد میدان شده و نگذارند بحث شایسته سالاری در انتخاب مدیران به حاشیه برده شود. تشکل ها نباید تسلیم نظرات تحمیلی اشخاص و گروه ها شوند. به اعتقاد بنده تمام عزل و نصب ها باید بر اساس پاکدستی و سابقه درخشان و کارنامه اجرایی ارزشمند صورت گیرد. ضمن آنکه به گذشته افراد حتما باید توجه شود.
شاهدی به برخی وعده های دکتر روحانی در تبلیغات انتخاباتی اشاره کرد و گفت: مردم آذربایجان حداقل در مرحله اول مطالبات خویش از دولت تدبیر و امید، خواستار برآورده شدن سه وعده ای هستند که آقای روحانی داده بودند. یعنی احیای دریاچه ارومیه، اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی و راه اندازی فرهنگستان زبان و ادبیات آذربایجانی!
وی بومی سازی مدیریت ها را لازمه ی حرکت قطار توسعه ی آذربایجان دانست و افزود: اگر همه ما پیشرفت و توسعه ی برخی شهرها و استانهای هم طراز کشور را همیشه مثال می زنیم دلیلش آن است که در این استانها همواره همه ی گرایش ها و اشخاص و گروه ها برای رسیدن به آرمانها و اهداف توسعه ی تعریف شده در کنار هم تلاش می کنند و هرگز بر سر راه تلاش یک نماینده یا مدیر سنگ اندازی نمی کنند بلکه باعث هم افزایی نیروها در جهت توسعه و جذب اعتبارات می شوند. ولی بررسی کارنامه ی طرح های اجرایی و مدیریتی استان ما در گذشته خلاف این امر را ثابت می کند. جایی نماینده ای برای جذب اعتباری ملی تلاش می کند اما مدیر و نماینده ای دیگر برای اینکه خود را کارآمدتر نشان دهد و برای خود تبلیغ نماید تمام تلاش های آن نماینده را نفی کرده و در جهت خلاف جریان رودخانه حرکت می کند.
وی افزود: به خاطر همین بخشی نگری و اعمال سلیقه استعداد و توان نیروهای بومی به هدر می رود. چرا به جای تقویت چهره های ملی استان در جهت تخریب آنها گام برمی داریم؟ این سوالی است که باید از تمام گرایشهای سیاسی پرسید.
شاهدی با تاکید بر اینکه شعار اعتدال به منزله ی حذف یاران دکتر روحانی نیست گفت: اعتدال حذف نیروهای اصلاحات نیست شعاراعتدال بکارگیری صرف نیروهای تفکر مقابل نیست همچنان که شعاراعتدال، چکشی برای حذف نیروهای کارآمد که با بی مهری دولت قبلی بایگانی شدند نیست. بلکه اعتدال برگشت به عقلانیت و شایسته سالاری است. اعتدال، روی کارآمدن نیروهای اصیل انقلابی و بازگشت به آرمانهای اصلی انقلاب است. اعتدال بازگشت زراندوزان و سرمایه داران رانتخوار به مسئولیت نیست هرچند به ظاهر طرفدار دولت تدبیر و امید معرفی شوند. اعتدال به منزله ی روی کار آوردن نیروهای پیر و پا به سن گذاشته که در هر دوره به مدیریتها چنگ می زنند و مانع از روی کارآمدن نیروهای کاردان و باسواد و جوان های میهن عزیزمان می شوند نیست.
وی افزود: در ساختار اعتدال، هرکس باید درجای خودش باشد و مسئولین غیر مرتبط، درکارهای دولت دخالت نکنند. دولت نباید تسلیم باندها و لابی گری صاحبان زر و زور تزویر شود که باعث نا امیدی ملت و طرفداران دولت می شود. نباید با شعار اعتدال افرادی که نه روحانی را قبول دارند و نه مرام وشیوه ی مملکت داری اش را استاندار تعیین نمایند.
انتهای پیام