خاطرات هاشمی ۹ دی سال ۸۰ | انتقاد از ادغام معاونت پرورشی با آموزشی
انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیتالله اکبر هاشمی در دی سال ۱۳۸۰ را در ادامه میخوانید:
یکشنبه 9 دی 1380 | 14 شوال 1422 30 دسامبر 2001
«آیتالله خامنهای، امروز جواب نامه نمایندگان مجلس را دادند که تقاضای کمک برای رفع اختلافشان با قوه قضاییه کرده بودند؛ ولی بهگونهای که ثمری برای مجلسیان ندارد و کمی هم به نفع قوه قضاییه است؛ چون گفته شده، همه باید تابع قانون باشند و مجلس و قوه قضاییه، احترام هم را حفظ کنند و جنجال نکنند. قانون روشن است و اگر ابهامی دارند، به مرجع قانونی – شورای نگهبان- مراجعه کنند که نمایندگان این را نمیپسندند.[1]
آقای [محسن] نریمان، نماینده بابل که برای مذاکره درباره بعضی از مصوبات ارجاع شده به مجمع [تشخیص مصلحت نظام] آمده بود، گفت که مجلسیان با شنیدن جواب رهبری، سرد شدهاند و در جلسه غیرعلنی که امروز برقرار کردند، اعتراضات مثل جلسه چهارشنبه قبل بود.
جمعی از مدیران، مربیان و مسئولان امور پرورشی قبل آمدند. به شدت به ادغام معاونت پرورشی [وزارت آموزش و پرورش] در معاونت آموزشی انتقاد کردند و آن را یک اقدام سیاسی برای طرد نیروهای متعهد دینی میدانند که در بخش پرورشی جمعاند.
مقالهای از اینترنت را مطرح کردند که در مرداد ماه امسال، در سایت یک ایرانی ضدانقلاب درج شده و مربیهای پرورشی را تخطئه کرده و آن را مخالف آزادی تحصیلی دانسته است. گفتند، این اقدام ریشه در خارج دارد. 35 هزار نیروی پرورشی داریم؛ برای هر 330 نفر دانشآموز، یک مربی. از من خواستند که کمک نمایم. شورای عالی انقلاب فرهنگی، بناست سهشنبه نظر نهایی را بدهد و مانع حذف آن شود. این مسأله از ابتدا مورد اختلاف بود. در زمان وزارت آقای [سیدعلیاکبر] پرورش هم با آقای [محسن] دعاگو که معاون پرورشی بود، اختلاف وجود داشت.
اعضای کمیسیون [حقوقی و] قضایی پشتیبان مجمع [تشخیص مصلحت] آمدند؛ شخصیتهای مهمی از مستشاران دیوان عالی کشور و اساتید دانشگاه و وکلا هستند. در مورد سیاستهای کلی احقاق حقوق عامه و پیشگیری از جرم مشورت کردند. کمیسیون قضایی مجمع از آنها خواسته که در حد امور قضایی بنویسند، ولی من گفتم جامع بنویسند.
عصر شورای مرکزی هیأت مؤتلفه آمدند. آقای [حبیبالله] عسکراولادی، [دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی]، گزارش برگزاری مجمع عمومی ششم را داد و من در موارد اهمیت تلاش در جهت حاکمکردن اسلام در روند تکاملی این حرکت در تاریخ معاصر و ضرورت توجه به نیازهای معیشتی مردم و جوانان و سازندگی در برنامههای حزب صحبت کردم.[2]
در یک آتشسوزی در بولیوی، بیش از 200 نفر کشته شدهاند. در مراسم کریسمس نیز همین تعداد کشته شدهاند. در آتشسوزی جنگلهای استرالیا که بیش از یک هفته است ادامه دارد، مساحت وسیعی از جنگلها نابود شده و فشار زیادی بر مردم سیدنی واردکرده و دولت عاجز از اطفا است. درآتشسوزی نیروگاه اتمی بزرگ فرانسه، خسارات زیادی وارد شده است.»
[1] – در پی نامه آقای سیدمحمدرضا خاتمی، نایب رییس مجلس به رهبر معظم انقلاب درخصوص مشکلات چند نفر از نمایندگان، رهبری در نامهای ضمن تأکید بر لزوم حفظ حرمت قوه قضاییه از جانب مجلس و نیز حفظ حرمت مجلس از جانب قوه قضاییه تصریح کردند: «اینجانب نمایندگان محترم مجلس و نیز مسئولان محترم قوه قضاییه را به پیمودن راههای قانونی و تمکین در برابر قانون و پرهیز از مجادله بیهوده در امری که مجرای قانونی آن مشخص است، دعوت میکنم.»
آقای خاتمی از جانب هیأت رییسه مجلس در نامه خود با اشاره به تلاشهای گسترده جناحهای (Äدرون مجلس و نیزکمیته مشترک مجلس و قوه قضاییه برای حل مشکلات پیش آمده درخصوص چندنفر از نمایندگان و عدم نتیجهبخشی آنها نوشته بود: «به نظر ما حل اختلافات، تنها زمانی به نتیجه میرسد که همه به رعایت قانون، صرفنظر از برداشتها و سلایق شخصی، ملزم شوند.»
همچنین در این نامه، هیأت رییسه مجلس از رهبری توقف اقدامات قوه قضاییه در مورد نمایندگان مجلس را درخواست کرده بود. متن نامه رهبر معظم انقلاب به این شرح است: «بسم الله الرحمن الرحیم، جناب آقای محمدرضا خاتمی نایب رییس مجلس شورای اسلامی، با سلام و تحیت، نامه جنابعالی و هیأت رئیسه محترم درباره مشکل اخیر چند نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ملاحظه شد. همانطور که میدانید در مورد این پیش آمد و امثال آن هیچ بنبست قانونی وجود ندارد و همه راهحلها در قانون اساسی پیشبینی شده است.
اینجانب نمایندگان محترم مجلس و نیز مسئولان محترم قوه قضاییه را به پیمودن راههای قانونی و تمکین در برابر قانون دعوت میکنم و از مجادله بیهوده در امری که مجرای قانونی آن مشخص است، برحذر میدارم. اختلاف و جنجال به ویژه در محضر افکار عمومی ملت عزیز که برای رفع مشکلات خود چشم به شماها و دیگر مسئولان قوای سه گانه دوخته است، کاری برخلاف مصالح ملی و در نزد خدا و مردم ناپسندیده است.
وظیفه همه شما این است که در هر مسئولیتی هستید به فکر رفع مشکلات مردم باشید. نمایندگان محترم مجلس موظف به نظارت و تذکر و انتقادند و در اجرای این وظیفه کسی حق تعرض به آنان را ندارد. البته آنان حق ندارند از مرزهای قانونی تجاوز کنند. قوه قضاییه نیز موظف به تعقیب قانونشکنان است و باید با متخلفین قاطعانه رفتار کند. آن قوه نیز حق ندارد از حدود قانونی خود در قضاء و مقدمات آن تجاوز کند. مجلس باید حرمت قوه قضاییه را حفظ کند و قوه قضاییه نیز باید حرمت مجلس شورای اسلامی را نگاه دارد برای همه این وظایف، قانون، موجود و گویا است و اگر ابهامی وجود داشته باشد مرجع رفع ابهام را هم قانون معین کرده است. توفیقات همه شما را از خداوند متعال مسئلت میکنم. سیدعلی خامنهای، 8/10/1380»
[2] – در بخشی از این سخنرانی آمده است: «یکی از مسایلی که خیلی مهم است، معیشت است. برنامه داشتن برای معیشت مردم و سازندگی کشور و برای اینکه جامعه فقیر و ضعیف نباشد و ما زیر دست دیگران نباشیم، خیلی مهم است. اگر ما برنامه نداشته باشیم، با شعارهایی که دیگران میدهند، باید از میدان بیرون برویم؛ لذا به برنامه واقعی لازم داریم که حزب باید مواضع روشن و راهکار خود را مشخص کند و به مردم بدهد. این مسایلی که در جامعه مطرح است، میتواند بُعد اسلامی کاملی داشته باشد که ما با مبانی درست میتوانیم جوان را هم قانع کنیم. قدم به قدم خودتان را با شرایط منطبق بکنید؛ نه با قیمت از دست دادن اصول، بلکه با انتخاب راهکارهای مناسب زمان و با معیارهای اسلامی و استفاده از فرصتهای مناسب و توجه به نسل جوانیکهآیندهسازکشورند.» رجوع کنید←کتاب «هاشمی رفسنجانی، سخنرانیهای 1380»، دفتر نشر معارف انقلاب، 1402.
منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»
انتهای پیام