خرید تور تابستان

رقابت جوانان‌ایرانی با آمریکایی‌ها و آلمانی‌ها در بالا بردن سن ازدواج

افزایش سن ازدواج، ظاهرا یک اتفاق مشترک در بسیاری از کشورهای دنیاست. ایران یکی از ۲۰ کشور دنیاست که سن ازدواج جوانانش بالا رفته است. در رتبه‌بندی‌ها ایران در جایگاه یازدهم سن ازدواج پرجمعیت‌ترین کشورهای دنیا قرار می‌گیرد.

صنم بیاناتی در خبرآنلاین نوشت: وقتی فرزندان سنین نوجوانی را پشت سر می‌گذارند و به دوران جوانی می‌رسند با عبور هر سال و بالا رفتن سن آنها، والدین دلایل بیشتری دارند که درباره برنامه آینده زندگی آنها و البته ازدواج سوالات جدی‌تری را مطرح کنند.

این یک مورد مشترک در سراسر دنیاست چه اینکه بالا رفتن سن ازدواج نسبت به نسل قبلی به یک روند جهانی تبدیل شده است.
با وجود این وجه اشتراک اما شیوه‌های مختلف ازدواج باعث بروز تفاوت بزرگی در این مقوله از کشوری به کشور دیگر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین؛ روز گذشته بیزنس اینسایدر در مطلبی آماری به این مقوله پرداخته است به این ترتیب که فارغ از بالا رفتن سن ازدواج ، طبق این اعداد و آمار مشخص می‌شود با توجه به کشوری که در آن زندگی می‌کنید و تفاوت در شیوه‌های ازدواج ، افراد معمولا چه دورانی را مجردی می‌گذرانند و در چه سنی به طور میانگین متاهل می‌شوند.

شما می‌توانید تفاوت در سن ازدواج را در نقشه زیر مشاهده کنید ، آنچه که در این نقشه ارائه می‌شود داده‌های جمع‌آوری شده توسط سازمان ملل است:

🔼 نقشه براساس داده‌های ازدواج از طرف سازمان ملل متحد در 2015 تهیه شده است.

نکته: رنگ سبز میانگین سن ازدواج در مناطق مختلف جهان را نشان می‌دهد به این ترتیب هر چه رنگ سبز کمرنگ‌تر است سن ازدواج پایین‌تر و هر چه پررنگ‌تر می‌شود سن ازدواج بالاتر می‌رود. این عدد از 19.55 آغاز و تا 34.8 ادامه دارد.

کنتراست قابل مشاهده رابطه بین درآمد یک کشور و زمانی را که یک شهروند ازدواج می‌کند نشان می‌دهد. به طور میانگین مردم در کشورهای ثروتمندی مانند فنلاند و سوئد که در قسمت شمال اروپا قرار دارند تا رسیدن به دهه سی سالگی ازدواج نمی‌کنند.

اما در جمهوری افریقای مرکزی افراد حتی قبل از بیست سالگی ازدواج می‌کنند. یعنی کمترین میانگینی که در این نقشه مشخص شده است.

هر چند رابطه بین میزان درآمد و ازدواج موضوع مد نظر نیست، چه اینکه اگرچه امریکا کشور ثروتمندتری از شیلی است اما میانگین سن ازدواج در هر دو کشور حول سن 28 سالگی می‌چرخد.

البته محدودیت‌هایی هم در این داده‌ها وجود دارد. از آنجایی‌که کشورها سرشماری در این خصوص را هر ساله انجام نمی‌دهند بنابراین داده‌های موجود شرایط را در همان زمان فعلی و حال حاضر یک کشور ارائه نمی‌کند.

این گزارش شامل داده‌های سرشماری کشورهایی در حد فاصل سال‌های 2009 تا 2014 می‌شود ، به همین دلیل است که از بیشتر قسمت‌های افریقای مرکزی اطلاعاتی وجود ندارد.

متریک رسمی محاسبه شده در این تحقیق Mean Singulate Age at Marriage) SMAM) _میانگین طول زندگی مجردی طی سال‌ها بین افرادی که قبل از 50 سالگی ازدواج می‌کنند _ است. در این مطالعه افرادی که هرگز ازدواج نکرده‌اند محاسبه نشده‌اند.

با این حال داده‌های موجود نمایی از واقعیت ازدواج درباره مردم است که در دوره‌های مختلف زندگی خود با آن مواجه می‌شوند.

مردم در کشورهای مختلف دنیا در چه سنی ازدواج می‌کنند؟ (در میان 20 کشور پر جمعیت جهان)

رتبه
کشور میانگین سن ازدواج
۱ آلمان 33.1
۲ برزیل 30.8
۳ ژاپن 30.5
۴ امریکا 27.9
۵ انگلیس 27.9
۶ تایلند 26.7
۷ ترکیه 26.2
۸ روسیه 25.7
۹ فیلیپین 25.6
۱۰ چین 25.3
۱۱ ایران 25.2
۱۲ نیجریه 24.9
۱۳ مصر 24.8
۱۴ ویتنام 24.6
۱۵ مکزیک 24.3
۱۶ اتیوپی 23.5
۱۷ کنگو 23.4
۱۸ هند 22.8
۱۹ بنگلادش 22.2
۲۰ اندونزی 21.9

🔼 داده‌های ازدواج از طرف سازمان ملل در سال 2015/ پاکستان به دلیل نبود اطلاعات جدید از تحقیق حذف شده است

برای تهیه جدول بالا میانگین سن ازدواج مرد و زن در هر کشوری لحاظ شده است. با این حال یک نکته مهم در این جدول‌ها پنهان شده است: مردها از زنان دیرتر ازدواج می‌کنند. در این داده‌ها _که شامل برخی کشورهای فقیرتر نمی‌شود_ مردان در هر کشور 3.7 سال دیرتر از زنان ازدواج می‌کنند.

این شکاف جنسیتی در هر کشوری وجود دارد. در کشورهای فقیرتری مانند مصر این شکاف و اختلاف بیشتر است به طوریکه زنان 5 سال زودتر از مردان ازدواج می‌کنند. اما در کشورهای ثروتمندی مانند فرانسه این اختلاف به 1.6 می‌رسد.

این موضوع نشان می‌دهد پیشرفت و توسعه کشورها می‌تواند این اختلاف جنسیتی در سن ازدواج را کمتر کند. همانطور که می‌توانید در چارت زیر مشاهده کنید ، چیزی که به تدریج در طول‌ دهه‌ها واقع شده است.

میانگین سن ازدواج مردان در مقابل زنان

🔼 اطلاعات نمودار با توجه به داده‌های ازدواج از طرف سازمان ملل متحد 2012

این جدول نشان می‌دهد برای زنان ازدواج در سنین پایین در بعضی کشورها معمول است. طبق گزارش سازمان ملل ، داده‌های 39 کشور نشان می‌دهد 20 درصد از زنان در سن 18 سالگی ازدواج می‌کنند.

در 20 کشور 10 درصد کامل از زنان در 15 سالگی ازدواج را تجربه می‌کنند. فقط در دو کشور 10 درصد از مردان زیر سن 18 سالگی ازدواج می‌کنند.

با این حال همچنان در مناطق مختلف دنیا سن ازدواج زنان و مردان بالاتر رفته است. میانگین سن ازدواج زنان از دهه هفتاد (1970) تا اواسط سال 2000 از عدد 21.8 به 24.7 سال رسیده است. میانگین سن ازدواج مردان هم در مقایسه با همین آمار افزایش پیدا کرده است.

با همه این احوال آمار مثلا در کشوری مانند آمریکا حکایت از این دارد که کمتر از نیمی از بزرگسالان این کشور ازدواج کرده‌اند. که همین مسئله افت عدد 72 درصد در سال 1960 تا امروز را نشان می‌دهد که به کمتر از نصف بزرگسالان رسیده است.

با این حال در سراسر دنیا جمعیت زیادی از مردم همچنان ازدواج می‌کنند،‌ حتی اگر این اتفاق دیرتر و در سنین بالاتر بیفتد. در 12 کشور، 80 درصد از زنان و مردان حتی در سن 49 سالگی هم ازدواج کرده‌اند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا