روایت بیادی از حسادت اصولگرایان به آینده رییسی!
حسن بیادی، فعال سیاسی اصولگرا، در گفتگویی با روزنامه آرمان در باره ی معرفی ابراهیم رییسی از سوی اصولگرایان در سخنان تامل برانگیزی گفت: «كساني در جریان اصولگرا با مشاهده آينده احتمالي آقاي رئيسي و از سر حسادت ايشان را وارد بازي دو سر باخت انتخابات كردند. اين افراد به دنبال اين هستند كه رئيسي در مظان اتهام تبليغات مسموم قرار بگيرد و در نهايت با كاهش شانيت اجتماعي مواجه شود.»
به گزارش انصاف نیوز، خلاصه ای از گفته های این فعال سیاسی را در گفتگو با احسان انصاری خبرنگار آرمان را در ادامه می خوانید:
– برخي از دوستان در جمنا احساس ميكنند كفيل و وصي مردم هستند. اين افراد خود را در حدي ميدانند كه احساس ميكنند ميتوانند براي مردم تصميم بگيرند. اين در حالي است كه اين افراد از جنبه و ظرفيت كافي براي تحمل افراد درون گروه خود نيز برخوردار نيستند. به نظر من كساني كه جمنا را تشكيل دادند در جريان بزرگ اصولگرايي بيش از۲۰ درصد آرا را نصيب خود نخواهند كرد. مساله مهم درباره جمنا مربوط به پشت پرده اين تشكل سياسي است. در پشت پرده جمنا تماميتخواهاني حضور دارند كه خود را كفيل و وصي مردم تلقي ميكنند و تلاش ميكنند افراد منتخب خود را به عنوان كانديدا وارد رقابتهاي انتخابات رياستجمهوري كنند.
– مكانهايي كه در اختيار اين دوستان براي برگزاري جلسات و همايشهاي خود قرار ميگيرد در اختيار هيچكدام از جريانها و احزاب ديگر قرار نگرفته و تنها مختص به جمنا بوده است. اين در حالي است كه بقيه جريانها و گروههاي سياسي نيز در اين زمينه ذيحق هستند و بايد از امكانات عمومي براي ارائه برنامههاي خود به مردم استفاده كنند.
– در ظاهر تصميمگيريهايي برای وحدت اصولگرایان صورت ميگيرد اما در اصل تصميمات را در پشت پرده افراد ديگري بدون رايگيري و از سر تماميت خواهي ميگيرند. اين افراد با لابيگري برخي از آرا را به ديگران تحميل ميكنند. اگر ما به نتيجه رايگيري جمنا نگاه كنيم متوجه ميشويم كه براي اين انتخابات به حداقل شايستگي افراد نيز توجه نشده است. به نظر ميرسد مهمترين دليل انتخاب اين افراد ميزان اتصال اين افراد به باندهاي قدرت و ثروت بوده است
– كساني كه آقاي رئيسي را براي كانديداتوري در انتخابات معرفي كردند از سر دوستي و مودت اين كار را نكردهاند. اين افراد با مشاهده آينده احتمالي آقاي رئيسي و از سر حسادت ايشان را وارد بازي انتخابات كردند. اين افراد به دنبال اين هستند كه در فضاي انتخابات آقاي رئيسي در مظان اتهام تبليغات مسموم قرار بگيرد و در نهايت با كاهش شانيت اجتماعي مواجه شود. اين افراد احساس ميكنند احتمال اينكه آقاي رئيسي در آينده به مدارج بالايي دست پيدا كند وجود دارد. به همين دليل نيز تلاش كردند وي را وارد بازي دو سر باخت انتخابات رياستجمهوري كنند.
– در بين گزينههايي كه در جمنا مطرح شده است تنها آقاي قالبياف و آقاي رضايي در سطح رياستجمهوري و مديريت كشور بودند و بقيه افرادي كه مطرح شدند در ابتداي راه سياسي خود قرار دارند. نكته جالب در اين زمينه اين است كه برخي افرادي كه در جمنا مطرح شدهاند از عهده مديريت وزارتخانه خود نيز برنيامدهاند و هنوز سوالات زيادي درباره مديريت آنها وجود دارد.
– برخي از قبل تصميم خود را درباره گزينههاي جمنا گرفتهاند و رايگيري به صورت تشريفاتي برگزار شد. به نظر من با توجه به شرايط موجود احتمال خلف وعده در انتخابات رياستجمهوري۹۶ مانند سال۹۲ وجود دارد. در انتخابات رياستجمهوري سال۹۲ قرار بود از بين آقايان ولايتي، قاليباف و حدادعادل دو نفر به سود كانديدايي كه راي بيشتري دارد كنار بروند كه در نهايت اين اتفاق با خلف وعده برخي صورت نپذيرفت. در نتيجه در انتخابات رياستجمهوري سال۹۶ نيز اين اتفاق محتمل است و ممكن است گزينههاي مطرح شده جمنا به سود گزينه نهايي كنارهگيري نكنند
– آقاي رئيسي نميتواند در انتخابات به دستاورد مهمي دست پيدا كند. بنده معتقدم با شرايط كنوني آقاي رئيسي بيش ازپنج ميليون راي نميآورد و در مقابل آقاي روحاني شكست خواهد خورد. اگر آقاي رئيسي كانديداي اعتدالگرايان ميشد با آراي بيشتري در انتخابات مواجه ميشد. اين در حالي است كه ايشان با دعوت اصولگرايان در انتخابات حضور پيدا كرده است و به همين دليل شانس كمي براي موفقيت در انتخابات خواهد داشت. بدون شك آقاي رئيسي با حضور در انتخابات، آينده سياسي خود را به مخاطره انداخته است.
– درباره تحرکات اخیر احمدی نژاد[ در اغلب كشورهاي جهان كمدينها و هنرپيشههاي سينما در انتخابات شركت ميكنند و خود را در معرض آراي مردم قرار ميدهند. به عنوان مثال آرنولد شوارتزنگر در انتخابات آمريكا شركت كرد و به فرمانداري ايالت كاليفرنيا نيز دست پيدا كرد. از سوي ديگر آقاي جانسون كه در شرايط كنوني وزير امور خارجه انگليس است در گذشته شهردار لندن به عنوان هوشمندترين شهر جهان بود. با اين وجود ايشان همواره سخنرانيهاي خود را با مضحكه و لودگي آغاز ميكرد و باعث خنده حضار ميشد. به همين دليل نيز من معتقدم نبايد به نوع تبليغات افراد در انتخابات خرده گرفت.
– به نظر من آقاي بقايي از گزينههايي كه در جمنا مطرح شده است چيزي كمتر ندارد، بلكه ممكن است در برخي مسائل عملكرد قويتري نيز داشته باشد. با اين وجود به نظر من گزينههايي كه از سوي اصولگرايان و آقاي احمدينژاد مطرح شدهاند از توانايي پيروزي در انتخابات برخوردار نيستند و نميتوانند در انتخابات موفقيت خاصي به دست بياورند.
– آقاي روحاني در انتخابات پيش رو با چالش زيادي مواجه نخواهد بود و در دور اول به رياستجمهوریخواهد رسيد. اين در حالي است كه اگر ايشان با هر كانديداي اصولگرايي به دور دوم انتخابات برود دوباره پيروز انتخابات خواهد بود. يكي از چالشهايي كه ممكن است براي آقاي روحاني در انتخابات رياستجمهوري به وجود بيايد حضور چند كانديداي اصولگرا در انتخابات است كه در نهايت باعث شكستن آرا شود. در چنين شرايطي اصولگرايان تلاش ميكنند با كشاندن انتخابات به دور دوم به سود گزينه نهايي خود كنار بروند و همگي از ايشان در مقابل آقاي روحاني حمايت كنند. به نظر من اين برنامهريزي نيز در نهايت به موفقيت نخواهد رسيد و آقاي روحاني دوباره به رياستجمهوری خواهند رسيد.
انتهای پیام