خرید تور نوروزی

تندروهای غیرمجاز

لیلا مقیمی در سایت اصفهان زیبا نوشت: «جاده‌ها را به تسخیر خود در آورده‌اند! ترمز بریده‌اند و با تمام قوا پایشان را بر پدال گاز فشار می‌دهند. روزبه‌روز تعدادشان بیشتر می‌شود تا نه‌تنها جان خود را به خطر بیندازند، بلکه برای باقی رانندگان نیز دردسرهای تازه‌ای درست کنند و تهدیدی برای جان آن‌ها و مسافرانشان به شمار آیند.

روزی نیست که خودروهای شوتی، همان‌هایی که با سرعتی بالای 130 در جاده‌ها جولان می‌دهند، حادثه‌ای به بار نیاورند؛حوادثی سهمگین که علاوه بر خسارت مالی، جان‌های زیادی را قربانی می‌کند.

گواه این ادعا نیز اظهارنظرهای سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجاست: «طی شش ماهه نخست امسال به‌واسطه حرکات خارج از ضوابط و قواعد خودروهای شوتی بیش از ۱۷۷ مورد تصادفات فوتی ثبت‌شده است که درنتیجه این تصادفات ۲۶۹ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

علاوه بر تصادفات فوتی طی این مدت بیش از ۱۸۶ مورد تصادف جرحی به‌واسطه خودروهای شوتی و رانندگی‌های خارج از ضوابط این خودروها به ثبت رسیده است؛ تصادفاتی که حدود ۳۲۳ مجروح و مصدوم بر جای گذاشته است. برخی از مصدومان دچار قطع نخاع و درنهایت فلج گردنی یا معلولیت‌های دائمی شده و به‌ناچار برای همیشه زمین‌گیر و فلج می‌شوند.»

خودروهای قاچاق‌بر!

شوتی‌ها را همه به قاچاق‌بری می‌شناسند؛ خودروهایی که با سرعت‌های بالا در جاده‌ها ویراژ می‌دهند تا بارشان را زودتر به مقصد برسانند و از گیر افتادن در دام پلیس دور باشند: «طی هشت ماهه سال جاری نزدیک به ۶ هزارو ۵۶۶ میلیارد تومان کالای قاچاق از خودروهای شوتی کشف شده است که این موضوع مؤید تأثیر مخرب این پدیده شوم بر اقتصاد کشور است.

شوتی‌ها متأسفانه در سال‌های اخیر به معضلی تبدیل شده‌اند که به‌راحتی امنیت و آرامش هم‌وطنان ما را در طول مسیرهای مواصلاتی به خطر می‌اندازند و با انتقال بار قاچاق مشکلاتی را هم در حوزه اقتصادی به وجود می‌آورند.»

محورهای ناامن در اصفهان!

شوتی‌ها به هیچ‌کس رحم نمی‌کنند. اصفهان نیز به دلیل موقعیت جغرافیایی خود از گزند این خودروها دور نمانده است؛ چراکه اصفهان در مرکزيت کشور و در چهارراه مواصلاتی قرار دارد و با توجه به نوع کالای قاچاق، هم‌مسير کالای قاچاق و هم‌مبدأ و هم‌مقصد است. خودروهای شوتی امان رانندگان بین‌راهی دیگر را بریده‌اند و به دلیل سرعت بسیار بالا و عدم پایبندی به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و همچنین انجام حرکات نمایشی، جاده‌ها را برای دیگر خودروها ناامن کرده‌اند. آقای «ب»، یکی از رانندگانی است که دل پردردی از خودروهای شوتی دارد. میان‌سال است و حدود 15 سالی می‌شود که کارش مسافربری است.

می‌گوید: «همین چند روز پیش بود که خودروی شوتی با ماشین یکی از همکارانمان در جاده پلیس‌راه اصفهان‌شیراز تصادف کرد و به خاطر سرعت بالا هم خودش فوت کرد و هم دو سرنشینی که در تاکسی بودند. همکارم نیز قطع نخاع شده است و دیگر نمی‌تواند کار کند.» او می‌گوید که در سال‌های اخیر، تعداد خودروهای شوتی افزایش پیدا کرده است: «رانندگان آن‌ها هیچ قاعده و قانونی نمی‌شناسند.

سرعت بالا و سبقت غیرمجاز آن‌ها همیشه در جاده، حادثه ایجاد می‌کند؛ مخصوصا زمانی که هوا تاریک می‌شود. جاده همیشه شلوغ است و خودروهای سنگین نیز در آن تردد دارند. رفت‌وآمد خودروهای شوتی باعث می‌شود تا رانندگان و مسافران آن‌ها دچار ناامنی شوند.»

گفته می‌شود خودروهای شوتی به‌طورمعمول برای حمل بارهای قاچاق و عبور از ایست‌های بازرسی با سرعت بالا و رانندگی خطرناک در جاده‌ها حرکت می‌کنند. این خودروها اغلب پس از توقیف با وثیقه‌های اندک یا بی‌توجهی به تخلفات قبلی، مجددا آزاد می‌شوند.

شوتی‌ها عشق سرعت دارند و تا آنجا که می‌توانند پایشان را بر پدال گاز فشار می‌دهند؛ درحالی‌که به گفته سرهنگ علی مولوی، رئیس پلیس‌راه فرماندهی انتظامی استان اصفهان عامل ۱۴ درصد تصادف برون‌شهری اصفهان طی ۹ ماه سال سرعت غیرمجاز است: «باوجوداینکه سرعت رانندگی در تمام مسیرها اعم از آزادراه‌ها، جاده‌های برون‌شهری و حتی فرعی‌ترین مسیرها با تابلوهای هشداردهنده اطلاع‌رسانی شده است، باز هم شاهد تصادفات مرگباری هستیم که علت آن رانندگی با سرعت غیرمجاز است.

اولین و مخرب‌ترین تأثیر سرعت بالا در رانندگی به حداقل رسیدن زمان برای سرعت عکس‌العمل و واکنش راننده در کنترل خودرو است؛ زیرا سرعت غیرمجاز علاوه بر نقشی که در تعداد تصادف دارد، در شدت برخورد و میزان آسیب وارد شده به سرنشینان و وسیله نقلیه بسیار تأثیرگذار است.»

گوشی که شنوا نیست

گوش شوتی‌ها اما به این حرف‌ها بدهکار نیست. آن‌ها برای رسیدن به مقصد، همچنان در جاده‌ها می‌تازند و با سرعت از کنار خودروهای دیگر عبور می‌کنند. آقای «ن»، راننده دیگری است که می‌گوید تعداد خودروهای شوتی این روزها زیاد شده است و همین سبب شده تا جاده‌ها ناامن شوند؛ به‌ویژه برای رانندگانی که تجربه چندانی ندارند و با پیچ‌وخم جاده، آشنا نیستند.

او که سال‌هاست در خیابان رانندگی می‌کند و شغلش مسافرکشی است، می‌گوید: «رانندگان بومی با مسیر آشنا هستند و پیچ‌وخم‌های آن را به‌خوبی می‌شناسند. اما مشکل کار اینجاست که خودروهای شوتی وقت و بی‌وقت در جاده‌ها می‌تازند و برای بقیه خودروها مزاحمت ایجاد می‌کنند؛ مثلا راننده چند سرنشین سوار کرده است و دارد در لاین خود رانندگی می‌کند؛ اما ناگهان خودروی شوتی با سرعت بسیار بالا سبقت غیرمجاز می‌گیرد؛ همین هم می‌شود که حادثه‌های خطرناکی در جاده رقم می‌خورد؛ روزی نیست که در جاده تصادف نشده باشد!» شوتی‌ها جاده‌ها را به تسخیر خود در آورده‌اند؛ اما بگیروببندها نتوانسته جاده‌ها را از گزند آن‌ها ایمن کند.

چندی پیش، مهدی سبحانی فر، رئيس پليس امنيت اقتصادی استان در نشست خبری خود دراین‌باره گفت: «امسال ۱۴۰ ميليارد تومان کالاهای قاچاق از خودروهای شوتی در استان کشف شده است. بسياری از کالاهای قاچاق توسط خودروهای تندرو يا به‌اصطلاح شوتی قاچاق می‌شوند.» به گفته او، اين خودروها تصادفات سنگين و تلفات جانی داشته و جان ديگر رانندگان را نيز به خطر می‌اندازند که در حال حاضر خودروی شوتی شش ماه توقيف می‌شود و عملکرد پليس اصفهان نيز در 9 ماهه ابتدايی امسال درخصوص توقيف خودروهای شوتی 140 درصد افزايش يافته است.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا