فاجعهی رسانهای: صنایع جاده مخصوص در اختیار باجنیوزها
| یک کارشناس روابط عمومی از تاثیرگذاری باجنیوزها در صنعت خودرو میگوید |
سرویس اقتصادی، انصاف نیوز: «باجنیوزها در صنعت خودرو به تدریج تاثیرگذار شدهاند و این تاثیرگذاری در حال افزایش است»؛ این را سعید نوایی، کارشناس روابط عمومی یکی از شرکتهای بزرگ صنعت خودرو میگوید.
آقای نوایی گفت: شرکتهای فعال در صنعت خودرو اعم از خودروسازیها، قطعهسازیها و شرکتهای خدماتی بهطور روزانه با رسانههای باجگیر مواجه هستند و پذیرفتهاند که برای حفظ آرامش خودشان، رقمهای مطالبهشده را بپردازند.
این کارشناس روابط عمومی که نزدیک به دو دهه است در فضای صنعت خودرو فعالیت میکند، دلیل عادیانگاری فعالیتهای رسانهای باجخواهانه را به دید مدیران صنعت خودرو نسبت داد و گفت: تقریبا هیچیک از مدیران صنعتی کشور فضای رسانهای را نمیشناسند و شناخت کافی از این حوزه ندارند و بنابراین تمایل ندارند کوچکترین خبر یا گزارشی علیه خود یا شرکتشان منتشر شود چون تصور میکنند میتواند خللی در کارشان ایجاد کند.
او ادامه داد: برای مدیرانی که در صنعت خودرو فعالیت میکنند مهم نیست یک رسانه چقدر مخاطب دارد یا چقدر جدی گرفته میشود. برای مدیران صنعت خودرو، تاثیرگذاری رسانه موضوعیت ندارد و فقط یک اصل وجود دارد؛ اینکه هیچ مطلب منفی علیهشان منتشر نشود.
نوایی گفت: این یک اصل تقریبا پذیرفتهشده و همگانی است که نباید از یک مدیر یا یک شرکت، تصویر منفی در رسانههای تخصصی صنعت خودرو وجود داشته باشد. بنابراین یک وظیفه مهم روابط عمومیها در صنعت خودرو پایش فضای رسانههای تخصصی و ممانعت از درج محتوای منفی علیه مدیر و شرکت به هر قیمتی است.
نوایی افزود: اغلب مدیران از رسانههای تخصصی صنعت خودرو واهمه دارند و این فضا را برای جولان رسانههای باجگیر فراهم کرده است.
این کارشناس روابط عمومی بر فعالیت سالم برخی از رسانههای تخصصی صنعت خودرو تاکید کرد و افزود: نمیتوان گفت همه رسانههای تخصصی صنعت خودرو ناسالم هستند و بهتر است بگوییم عدهای در پوشش رسانه تخصصی به باجگیری مشغول هستند.
آقای نوایی پهنه صنعتی تهران در جاده مخصوص کرج را در اختیار باجنیوزها خواند و گفت: تاکید میکنم که مدیران از انتشار اخبار منفی بهخصوص در رسانههای تخصصی صنعت خودرو ترس و واهمه عجیبی دارند چون تصور میکنند درج محتوایی علیهشان در این رسانهها به معنای بدنامشدن نزد همه فعالان صنعت است. بنابراین ترجیح میدهند فاکتورهای مختلف را بپردازند و به اصطلاح با رسانه سرشاخ نشوند.
اوبه این پرسش خبرنگار انصاف نیوز که نتیجه چنین باجپردازیهایی چه بوده است پاسخ داد: این باجپردازی به تقویت برخی از این باجنیوزها منجر شده تا جایی که الان خیلی از فعالان صنعت خودرو باور دارند مخالفت یا موافقت فلان پایگاه خبری با شخصی یا موضوعی، در سرنوشت آن موضوع موثر است.
نوایی گفت: تاثیرگذاری باجنیوزها در صنعت خودرو روند صعودی دارد و قابل انکار و کتمان نیست و بسیاری از فعالان این صنعت به نوعی از باجنیوزها حساب میبرند و سعی در جلب رضایت آنان دارند.
این کارشناس روابط عمومی یک شرکت خودرویی در جواب این سوال که چرا هیچ صدایی در مخالفت با رویه ناسالم اطلاعرسانی در صنعت خودرو به گوش نمیرسد، گفت: خودروییها و باجنیوزها به نوعی از همزیستی مسالمتآمیز رسیدهاند؛ از خودروییها خبر و گزارش مثبت منتشر میشود و آنان هم هزینه این انتشار را میپردازند!
نوایی ادامه داد: به نظر من کسی دوست ندارد این نظم را بر هم بزند و اگر دوست هم داشته باشد، توان آن را ندارد مگر اینکه ارادهای در مدیران صنعت خودرو به وجود بیاید و بخواهند در برابر رسانههای باجخواه و باجنیوزها ایستادگی کنند.
او با ابرازناامیدی از توقف رویههای ناسالم اطلاعرسانی در صنعت خودرو، به گره خوردن منافع برخی از فعالان صنعتی و برخی از چهرههای رسانهای اشاره کرد و گفت: برخی از مدیران با فضاسازی رسانهای توانستهاند موقعیت خود را ارتقا دهند و طبیعی است که از رسانههای حامی خود حمایت کنند.
آقای نوایی فساد رسانهای در صنعت خودرو را ناشی از سهم بزرگ دولت در این صنعت خواند و گفت: پرداختهای بیحساب و کتاب به باجنیوزها فقط در شرکتهای دولتی و خصولتی اتفاق میافتد چون از جیب مردم هزینه میشود اما امکان ندارد شما شرکتی خودرویی در بخش خصوصی پیدا کنید که با رسانههای باجخواه همکاری کند و چنین پرداختهای دستودلبازانهای داشته باشد.
این کارشناس برای سالمسازی فضای رسانهای در صنعت خودرو، چند پیشنهاد ارائه کرد. او گفت: روابط عمومی وزارت صمت و سازمان گسترش میتوانند با برگزاری دورههایی، سواد رسانهای مدیران صنعتی و از جمله مدیران صنعت خودرو را بالا ببرند و این اصل را جا بیاندازند که رسانه هم مانند هر فعالیت دیگری تخصص میخواهد.
اوادامه داد: تهیه دستورالعمل یا چارچوبی برای تعامل صنعت خودرو با رسانهها هم میتواند به شفافشدن مناسبات در این حوزه کمک کند.
آقای نوایی در پایان گفت: بالابردن شفافیت به هر راه و روشی میتواند فعالیت باجنیوزها در صنعت خودرو را کاهش دهد و به نظر من یکی از بهترین راههای شفافیتسازی در صنعت خودرو، تعامل بیشتر شرکتها با رسانههای عمومی و پرمخاطب است.
انتهای پیام
عموجون کدوم رسانه!!!!
با این وضعیت آلودگی هوا و ناترازی سوخت مخصوصا بنزین تبدیل سورن ۱۶ سوپاپ به ۸ سوپاپ توسط ایران خودرو و دریافت مجوز تولید و فروش !!!! رسانه ها چرا پیگیر این پیشرفت عظیم در زمان مدیریت آقای عظیمی نمیشن:/
ایران خودرو و سایپا کاری با ایران کردند که مغول و صدام نکردند
هرکس از این ظلم بزرگ حمایت کند با آنها شریک جرم است