رسانه یا ابزار شرخری؟
کانال تلگرامی ‘افکار نفت’ نوشت:
به نظر میرسد باجگیری رسانهای در حوزه نفت و انرژی دیگر از مرز هشدار گذشته و در حال تبدیل شدن به یک بحران واقعی است، بطوریکه رسانههای عمومی کشور نیز به این پدیده غیرعادی ورود کردهاند، گزارش اخیر «انصاف نیوز» بهخوبی پرده از عمق این معضل برداشته، جاییکه رسانههایی که باید شفافیت و نظارت را در صنعت استراتژیک نفت و انرژی تقویت کنند، خود به ابزار فشار و معاملهگریهای پشت پرده تبدیل شدهاند!
بازار این تجارت کثیف به حدی داغ و جذاب شده که برخی فعالین رسانههای عمومی، برای کاسبی بیشتر، با راهاندازی کانالها و رسانههای جعلی نفتی وارد میدان شدهاند و بیپروا دست به اخاذی میزنند. حتی مطلع هستیم افرادی از درون مجموعه(غالبا روسای روابطعمومی) با ایجاد کانال و رسانه، سعی در لاپوشانی تخلفات و تحریف افکار عمومی دارند که این پدیدهی مذموم بوضوح در دو شرکت پتروشیمی مشاهده شده است.
وضعیت آنقدر عجیب شده که بعضی از این رسانهنماها ظرف تنها چندروز ۱۸۰درجه تغییر موضع میدهند! امروز یک مدیر یا یک مجموعه را زیر سنگینترین حملات میبرند و دو روز بعد از همان فرد یا مجموعه به شکلی تعریف میکنند، که انسان انگشت به دهان، متحیر این وقاحت میماند.
این چرخه معیوب، از یکسو نتیجه طمع و فساد معدود افرادی در فضای رسانهای است (که متاسفانه شاهد گسترش آن هستیم) و از سوی دیگر، به ضعف برخی مدیران و روابط عمومیهایی برمیگردد که بهجای مقابله، با پرداختهای غیرشفاف این چرخه را تقویت کردهاند. بماند که افراد جاهطلب و بیریشهای که برای حفظ صندلی یا به دست آوردن منافعی، با استفاده از رسانههای باج گیر، به تخریب رقبای احتمالی میپردازند نیز در تشدید این پدیده موثر بوده است.
اینروزها شاهد آن هستیم که افشاگریهای افکار نفت، محل درآمد چندی از اجیرنیوزها شده که بهعنوان پیشنهاددهنده یا پیشنهادگیرنده با انتشار اخبار کذب یا بزرگنمایی اقداماتی جزئی، خودفروشی کرده و تریبون مدیران متخلف میشوند!
حفظ حیثیت رسانهای در حوزه نفت و انرژی و مقابله با این شرخریها، وظیفهای حرفهای است. این پدیده شوم نباید عادیسازی شود. هر خبرنگار شریف و هر فعال واقعی رسانه باید این جریان را رسوا کند.
انتهای پیام