خرید تور نوروزی

سخنان رهبری و معمای رشد ۸ درصدی

بر خلاف آنچه جریان مخالف دولت مطرح کرده، با نگاهی به آنچه رهبری و رییس جمهور درباره‌ی نرخ رشد ۸ درصدی بیان کرده‌اند می‌توان گفت که این دو مقام عالی نظام دیدگاه تقریبا مشابهی درباره‌ی این موضوع دارند.

به گزارش انصاف نیوز، پس از سخنان اخیر رهبری در دیدار جمعی از مردم قم در مورد امکان تحقق نرخ رشد اقتصادی ۸ درصدی برخی رسانه‌ها و چهره‌های جریان تندرو داخلی و همینطور برخی رسانه‌ها و افراد اپوزیسیون گفتند که این سخنان در نقطه‌ی مقابل اظهارات رییس جمهور پزشکیان قرار دارد.

آیت الله خامنه‌ای چند روز قبل  گفته بود: در نمایشگاه فعالان اقتصادی که رئیس جمهور رفت آنجا، فعّالان اقتصادی گفتند و ثابت کردند و رئیس‌جمهور حرف آنها را تکرار کرد، گفتند ما رشد هشت درصدی را می‌توانیم تأمین کنیم.

اشاره‌ی رهبری به نمایشگاهی با عنوان ‘توانمندی‌های بخش صنعت و معدن در رشد اقتصادی ۸ درصد’ است که حدود یک ماه قبل برگزار شد و رییس جمهور در حاشیه‌ی بازدید ۳ ساعته از این نمایشگاه و پس از شنیدن گزارش‌های فعالان اقتصادی حاضر در آن گفت: اگر واقعا اینها [فعالان بخش خصوصی] بتوانند رشد ۸ درصدی را محقق کنند ما استقبال خواهیم کرد.

نمایشگاه ‘توانمندی‌های بخش صنعت و معدن در رشد اقتصادی ۸ درصد’ روز ۲۲ آذر با برنامه‌ریزی گروه اقتصادی دفتر آیت الله خامنه‌ای برگزار شد. بر اساس گزارش‌های خبری که درباره‌ی آن در رسانه‌ها منتشر شده فعالان اقتصادی حاضر در نمایشگاه از ‘موانع محقق شدن رشد ۸ درصدی’ گفته‌اند.

برنامه‌ریز‌ی‌ها برای برگزاری این نمایشگاه از ‘ماه‌ها قبل’ انجام شده بود و در آن ‘طرح‌های دارای اولویت برای سرمایه‌گذاری که در تحقق رشد ۸ درصدی موثر است، ارائه شد’

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران یکی از مباحث مطرح شده در حضور رییس جمهور در این نمایشگاه را تاکید بر ‘افزوده شدن ۵۵ میلیارد یورو به خالص موجودی سرمایه’ در بخش معادن برای دست یافتن به نرخ رشد هدف‌گذاری شده در برنامه‌ی توسعه دانست.

رییس انجمن فولاد در همین نمایشگاه ۱۴ چالش اصلی صنعت فولاد برای تحقق رشد ۸ درصدی را بیان کرد که انرژی، لجستیک، مقررات ضدصادرات، مازاد ظرفیت، فرآیند صدور مجوزها و … از جمله‌ی آنها بود.

چندی قبل مدیرعامل فولاد اکسین نیز درباره‌ی ریشه‌ی این چالش‌ها در مسیر تحقق رشد ۸ درصدی گفته بود: تحریم‌‌های بین‌المللی، دسترسی به منابع را محدود کرده و بسیاری از پروژه‌‌های توسعه‌‌ای و صنعتی به دلیل نبود سرمایه‌گذاری خارجی در مرحله اجرا دچار توقف شده‌‌اند.

علی محمدی می‌گوید: بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول در سال 2023، ایران به دلیل تحریم‌‌های اقتصادی و محدودیت‌های بانکی، از دستیابی به سرمایه‌‌های خارجی و انتقال فناوری‌‌های پیشرفته به‌‌شدت محروم شده است.

علی آقامحمدی، رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبری که ‘نمایشگاه توانمندی‌های بخش صنعت و معدن در رشد اقتصادی ۸ درصد’ را برپا کرده است، گفت در این نمایشگاه ۲۰ مجموعه‌ی اقتصادی مختلف همچون صنایع فلزی، نفت و گاز، پوشاک، تجهیزات پزشکی و … حضور داشتند که ‘۱۹۷ میلیارد دلار مجموع سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی آنهاست که ۱۰۰ میلیارد دلار آن نیاز ارزی است’

سخنان رهبری و معمای رشد ۸ درصدی

آقای آقامحمدی پیش از این نیز در اظهارنظرهایی بر لزوم توجه به بخش خصوصی، جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی و ارتباط با جهان برای تحقق رشد اقتصادی تاکید داشته است.

او در روزهای آغازین دولت چهاردهم با اشاره به تحقق رشد اقتصادی در برنامه‌ی اول توسعه گفت: تحقق رشد مشخص شده در آن برنامه به ۳۰ میلیارد دلار استقراض خارجی نیاز داشت که در ابتدا برخی مسئولان با آن مخالفت کردند، اما سرانجام استقراض خارجی رای آورد و این برنامه ۷.۲ درصد رشد اقتصادی برای کشور به همراه داشت لذا باید برنامه ریزی اینچنینی برای کشور تعریف شود.

رییس گروه اقتصادی دفتر رهبری در این اظهارات با تاکید بر ضرورت سرمایه‌گذاری خارجی حتی درباره‌ی رابطه با آمریکا هم دیدگاه مثبتی داشته و گفت: برای رابطه با آمریکا، حرف می‌زنیم اما برنامه نداریم، باید برنامه‌ی مدون اجرایی خوب و مبتنی بر اقتصاد داشته باشیم.

از نگاه آقامحمدی تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی نیاز به ‘مبلغی از سرمایه گذاری خارجی’ دارد.

آیت الله خامنه‌ای نیز در دوران رهبری خود بارها بر لزوم سرمایه‌گذاری در تولید تاکید داشته‌اند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر که در سال‌های مختلف بیان شده اشاره کرد:

سخنان رهبری و معمای رشد ۸ درصدی
  • فایده‌ی آمد و رفت تجّار خارجی باید سرمایه‌گذاری و ایجاد تولید باشد.
  • به نظر بنده آن چیزی که باید به‌عنوان هدف اقتصاد مورد توجه باشد، عبارت است از سرمایه‌گذاری بر روی تولید داخلی.
  • جذب سرمایه‌های خارجی باید به شكلی باشد كه اقتصاد كشور از آن سود ببرد نه زیان.
  • امروز كشور ما تشنه‌ی فعالیت اقتصادی سالم و ایجاد اشتغال برای جوانان و سرمایه‌گذاری مطمئن است.

رهبری انقلاب در ادامه‌ی سخنان اخیر خود درباره‌ی امکان‌پذیر بودن تحقق رشد ۸ درصدی هم بر ‘توجه به لوازم پیشرفت’ تاکید کرده‌اند.

آیت الله خامنه‌ای امیدواری بدون تلاش را بی معنی دانسته و تاکید کردند: امیدوار باشیم و تلاش کنیم. امیدوار باشیم و به لوازم پیشرفت عمل کنیم. امیدوار باشیم و بدانیم چه می‌خواهیم و دنبال چه هستیم و چگونه باید به دنبال آن حرکت کنیم. این امیدواری است.

به نظر می‌آید که با نگاهی به سخنان رهبری، رئیس جمهور و رئیس گروه اقتصادی آیت الله خامنه‌ای اشتراک نظر قابل توجهی درباره‌ی الزامات تحقق رشد ۸ درصدی از جمله توجه به بخش خصوصی، جذب سرمایه و رفع موانعی همچون تحریم‌ها وجود دارد. 

انتهای پیام



بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا