«اصولگرایان بر سر رئیسی به اجماع نمی رسند»
یک عضو شورای مرکزی مجمع نیروهای خط امام عصر یکشنبه تاکید کرد که شکاف بین اصولگرایان بر سر نامزدی رئیسی جدی است و آنان نمی توانند بر سر نامزد واحد به اجماع برسند.
مظفر علیزاده عصر یکشنبه در گفت و گو با ایرنا از شکاف بزرگی بین اصولگرایان سخن گفت که بر سر کارآیی و میزان محبوبیت رییسی در جامعه وجود دارد.
علیزاده پیش از این سخنگویی کمیته انتخابات اصلاح طلبان در خراسان رضوی را در انتخابات سال 94 برعهده داشت.
گفت و گوی ایرنا با وی پیش روی شماست:
ایرنا: به عنوان یک فعال سیاسی، آرایش سیاسی اصولگرایان را در انتخابات پیش رو چگونه ارزیابی می کنید؟
علیزاده: به خاطر ذات جاه طلب بشر ، هم اصولگرایان و هم اصلاح طلبان به دنبال مطرح کردن خود هستند اما این قضیه در بین اصولگرایان بیشتر است و بسیاری از اصولگرایان معتقد به کارآمدی ابراهیم رییسی برای پست ریاست جمهوری نیستند.
شما ببیند کدام گروه سیاسی بیشتر اقدام غیراخلاقی می کند؟ اصولگرایان یا اصلاح طلبان؟ به کرات مطالبی اغراق آمیز از سوی اصولگرایان در مورد بزرگان کشور مطرح می شود که مطلقا کسی از آنان خوشش نمی آید.
اما چرا برخی این مطالب را بر سر زبان می آورند؟ زیرا می خواهند خود را بیشتر مطرح کنند و مسوولیت های مهم کشور را در دست بگیرند.
این مقدمه کلام. اما آرایش سیاسی اصولگرایان در انتخابات آتی به حداقل 4 جریان و دسته تقسیم می شود: جریان جلیلی، قالیباف، احمدی نژاد و رییسی که هر کدام از اینها نیز پدر معنوی خاص خود را دارند.
درست است که رییسی رای بالایی را در نشست جمنا به دست آورد اما این کار طبق توصیه و به صورت امری صورت گرفت. اما آیا اصولگرایانی چون قالیباف و جلیلی به این تصمیم تن خواهند داد؟
ایرنا: نظر شما چیست؟
علیزاده: پاسخ من منفی است. ممکن است اصولگرایان در ظاهر، اجماع بر روی نامزدی وی را پذیرفته باشند ولی در باطن با آن مخالفت دارند چرا که امثال قالیباف،
جلیلی از خود می پرسند رییسی با کدام سابقه اجرایی و مدیریتی قرار است نامزد نهایی باشد و چرا رییسی نامزد نهایی باشد و ما نباشیم؟
شنیده ام که یکی از نامزدهای اصولگریان اخیرا گفته است که رییسی انتخاب اول و آخر اصولگرایان نخواهد بود.
خود این مساله باعث ایجاد آرایش سیاسی دیگری در بین اصولگرایان طی هفته های آتی خواهد شد و امثال قالیباف به نفع رییسی کنار نخواهند رفت.
پرسش بعدی که بین اصولگرایان انشقاق ایجاد خواهد کرد این است که میزان محبوبیت رییسی چقدر است و وی توان جذب چه مقدار از آرا را دارد؟
اصولگرایانی مانند قالیباف و جلیلی که سابقه کار اجرایی دارند به احتمال بسیار دنبال این هستند که در مناظرات تلویزیونی برنامه و نظرات خود را برای مردم بیان کنند و بر اساس نتایج نظرسنجی ها عمل کنند.
در مناظره ها از رییسی سوال خواهد شد که با کدام سابقه اجرایی خود را مدیر و مدبر و صاحب صلاحیت برای نامزدی می داند؟ شخصی که در پستی قضایی بوده است ، چه برنامه ای می تواند برای ارتباطات بین الملل، سیاست داخلی، توسعه صنعتی و کشاورزی داشته باشد ؟
اگر چه ممکن است رییسی طبق برنامه ای که در اختیارش گذاشته می شود پاسخ هایی به این سوالات بدهد اما حتی مردم حاشیه نشین شهرها نیز سخنان وی را نخواهند پذیرفت.
ایرنا: با توجه به این که شما دبیر مجمع نیروهای خط امام در مشهد مقدس هستید ، وضعیت نامزدهای اصولگرا در مشهد چگونه است؟
علیزاده: متاسفانه شهردار به صورت علنی و بدون هیچ رودربایستی رسما به نفع رییسی وارد میدان شده است. چون مردم با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند و این مساله به ویژه در حاشیه شهرها از جمله مشهد شدیدتر است . آنان سعی دارند تا با دادن 10 کیلو برنج و وعده و وعید به نیازمندان، رای این طبقه را به خود جذب کنند. برای همین کمی مانده به انتخابات فکر دادن نذری و تبرک و کمک به مستضعفین افتاده اند.
البته همین اقدامات موقعیت رییسی را نسبت به قالیباف و جلیلی در حاشیه شهرها بهتر می کند اما اصولگرایان یک نکته را از یاد برده اند و آن اینکه در بین همین قشر حاشیه نشین یا به اصطلاح حاشیه نشین شهر، افراد مطلع و دانشجویان صاحب فکری هستند که فریب این اقدامات را نمی خورند و مردم را آگاه می کنند. این را به عنوان شخصی می گویم که 5 بار مسوولیت بالایی را در انتخابات داشته ام و از نظر مردم محروم آگاه هستم.
ایرنا: پیش بینی شما از آرای خراسان رضوی چیست؟
علیزاده: اصولگرایان از جمله رییسی، شانسی برای پیروزی مقابل گفتمان روحانی ندارند. چنانچه در انتخابات سال 92 هم با اینکه جلیلی و قالیباف هر دو اهل مشهد بودند در مجموع 13 درصد و روحانی 37 درصد آرای این منطقه را به خود اختصاص دادند. به نظرم باز این نتیجه تکرار خواهد شد.
انتهای پیام
قطعاتحیلی صادقانه وبسیارمفیدوبرمبنای صداقت