خرید تور نوروزی

خاطرات هاشمی ۱ بهمن سال ۸۰ | ۳۰۰ میلیون از پول جزایری خرج چه شد؟

انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیت‌الله اکبر هاشمی در بهمن سال ۱۳۸۰ را در ادامه می‌خوانید:

دوشنبه 1 بهمن 1380 | 7 ذیقعده 1422 21 ژانویه 2002

عفت با جمعی از بستگان، به قصد [حج] عُمره، عازم مدینه شده است. در خانه تنها هستم و احساس تنهایی دست داده؛ شاید نشانه پیری است.

اعضای ستاد برگزاری مراسم 12 هزار شهید آذربایجان غربی آمدند. درخواست داشتند که برای مراسم به ارومیه بروم. توضیحاتی درباره اوضاع استان و شروع جمع‌آوری مین‌های کاشته شده در مناطق مرزی و طرح جدید محافظت از مرزها را دادند.

آقای [رضا] امراللهی، قائم‌ مقام وزیر نیرو آمد. گفت، عملکرد مدیران دولتی نسبت به دوره سازندگی، ضعیف شده است. از اوضاع جاری ابراز نگرانی‌ کرد و گفت، عقلای کشور فکری‌ کنند؛ با کمک شما، می‌توانند مشکلات را رفع کنند.

آقای [سیدعلی] خرم، سفیر سابق در ژنو آمد. گفت، اکنون کشور مواجه با چالش‌ها و فرصت‌هایی از داخل و خارج است. توصیه‌هایی برای استفاده از فرصت‌ها و مواجهه درست با چالش‌ها نمود و برای کار در وزارت امور خارجه، یا مرکز تحقیقات استراتژیک [مجمع تشخیص مصلحت نظام] یا دبیرخانه [شورای‌ عالی] مناطق آزاد، مشورت کرد.

عصر جمعی از اساتید دانشکده الهیات [و معارف اسلامی] دانشگاه آزاد اسلامی [تهران شمال] آمدند. از معاون رئیس دانشکده که با حمایت خانواده مرحوم [مهدی] حایری [تهرانی] آمده است و اخراج دو استاد به اتهام حجتیه‌ای بودن و سلب اختیارات رئیس [واحد]، آقای [محسن] میرباقری شکایت کردند و استمداد نمودند. شام میهمان آقای [سیدمحمود هاشمی] شاهرودی، رئیس قوه قضاییه بودم.

تذکراتی در خصوص متهم‌ کردن فرزندان بعضی از شخصیت‌ها مثل آقایان [قربانعلی] دُرّی [نجف‌آبادی] و [مرتضی] مقتدایی دادم که ایشان دفاع کرد و گفت، نشان‌هایی وجود دارد که باید رسیدگی شود و مردم هم می‌فهمند که شایعات منفی درست نیست.

پرونده کرج را هم که باعث مخالفت فرماندهان حزب‌اللهی شده بود، به سپاه واگذار کرده؛ چون آنها همکاری نمی‌کرده‌اند و از درگیری با حزب‌اللهی‌ها نجات‌ یافته است. در مورد پرونده شهرام‌ جزایری (۱) -که امروز دادگاه او به صورت علنی شروع شده-گفت، این پرونده بسیاری از چهره‌های جناح اصلاح‌طلب را افشا می‌کند.

هفته‌ گذشته، آقایان [عباسعلی] علیزاده، [رئیس‌ کل دادگستری استان تهران]، [سیدابراهیم] رئیسی، [رئیس سازمان بازرسی کل‌ کشور] و [عبدالرضا] ایزدپناه، [معاون اجتماعی قوه قضاییه]، با آقای کروبی، [رئیس مجلس] مذاکره‌ کردند و راجع به 300 میلیون تومانی که جزایری داده، سئوال کرده‌اند؛ ایشان گفته، خرج سفر به استان لرستان کرده است.

گویا به خاطر همین سئوالات بوده که روز بعد در مجلس، آن صحنه را به وجود آوردند و گفتند، اگر گزینشی عمل شود، آن‌ها هم حرف می‌زنند. درخواست داشت که صداوسیما همه مذاکرات دادگاه را پخش کند.

در مورد عفو آقای لقمانیان، [نماینده همدان] گفت، گرچه در این مرحله آنها پیروز شده‌اند، اما در آینده این وضع برای آنها قابل‌ تکرار نیست و قوه قضاییه با قدرت عمل خواهد کرد. اقدام به عفو، به خاطر جلوگیری از شلوغی در آستانه محاکمه جزایری بوده است. بحثی درباره شرایط سیاسی و اختلافات جناحی و خطرات آن‌ کردیم‌ که ناتمام ماند.

امروز در توکیو، اجلاس‌کمک به افغانستان با حضور 60 کشور و 20 سازمان بین‌المللی شروع به کار کرد و آمریکا، عربستان، ژاپن و اتحادیه اروپا، ریاست جلسه را داشتند و تعهداتی برای‌ کمک شد. دیروز یک هلی‌کوپتر نظامی آمریکا در شرق افغانستان سقوط کرد و دو نفر کشته و چهار زخمی داد. در رام‌الله، فلسطینی‌ها برای اولین بار با آرپی‌جی به تانک‌های اسراییل حمله کردند.

(۱):  – نام شهرام جزایری،‌ تاجر ایرانی در اوایل دهه ۸۰ به عنوان بزرگترین مفسد اقتصادی پس از انقلاب بر سر زبان‌ها افتاد. او ۲۲ آبان سال ۱۳۸۰ به اتهام فساد مالی و رشوه دستگیر شد. دادگاه بدوی او را به جرم اخلال در اقتصاد به ۲۷ سال حبس محکوم کرد. این حکم در دیوان عالی نقض شد و پس از آن اتهام اصلی او پرداخت رشوه عنوان شد. عناوین اتهامی او، عملیات فریبکارانه برای کسب اعتبار موهوم از طریق مانورهای متقلبانه و پرداخت رشوه به مسئولان، بانک‌ها و سیاستمداران اعلام شد. در جریان رسیدگی به پرونده، جزایری در پاسخ به اتهام رشوه، فهرست بلندبالایی از افرادی را که پول گرفته بودند، در دادگاه قرائت کرد.

منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا