«اجازهی حضور خاتمی را برای افتتاح بیمارستان هاشمی ندادند»
روزنامه سازندگی نوشت: «صبح پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ در هشتمین آیین سالگرد عروج آیتالله هاشمیرفسنجانی با حضور مسعود پزشکیان رئیسجمهور، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، حسین سیماییصراف وزیر علوم، عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد، حسن روحانی رئیسجمهور پیشین، علیاکبر ناطقنوری رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی، سیدحسن خمینی، آیتالله سروش محلاتی، اسحاق جهانگیری معاون اول اسبق ریاستجمهوری، جعفر قائمپناه معاون اجرایی ریاستجمهوری، زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پیروز حناچی، شهردار سابق تهران، نرجس سلیمانی عضو شورای شهر تهران و دختر سردار حاج قاسم سلیمانی، علی جنتی وزیر ارشاد دولت روحانی، غلامحسین کرباسچی، معصومه ابتکار، محمود واعظی و سیدحسین مرعشی همراه با اعضای خانواده هاشمیرفسنجانی و جمعی دیگر از مهمانان داخلی و خارجی، بیمارستان آیتالله هاشمیرفسنجانی (مرکز جامع سرطان) افتتاح شد.
بیمارستان آیتالله هاشمیرفسنجانی که پنجشنبه به بهرهبرداری رسید، یکی از بزرگترین و مدرنترین مراکز درمانی کشور در حوزه تشخیص و درمان سرطان است. این بیمارستان با مساحتی بالغبر ۱۶۰ هزار مترمربع شامل ۹ طبقه روی زمین و ۳ طبقه زیر زمین طراحی و ساخته شده است و ظرفیت پذیرش روزانه ۱۰۰۰ مراجعهکننده را دارد.
خدمات ارائه شده در این بیمارستان شامل دارودرمانی، شیمیدرمانی، پرتودرمانی و جراحی است و در کنار آن امکاناتی برای مراقبتهای پس از درمان همچون فیزیوتراپی، رواندرمانی، تغذیه درمانی و حمایت از خانوادهها فراهم شده است.
سازه بیمارستان با استفاده از فناوریهای پیشرفته و روش پیشتنیده ساخته شده که آن را در برابر زلزله تا ۸ ریشتر مقاوم کرده و فضای داخلی را بهگونهای بهینه کرده که تعداد ستونها کاهش یافته و فضاهای بازتری برای خدماتدرمانی ایجاد شده است. از ویژگیهای متمایز این بیمارستان، سیستم عادلانه ارائه خدماتدرمانی است که براساس آن، بیماران کمبضاعت میتوانند خدمات رایگان یا با هزینه حداقلی دریافت کنند و افراد توانمندتر هزینه بیشتری پرداخت میکنند.
این برنامه بهگونهای طراحی شده که دسترسی به خدماتدرمانی برای تمام اقشار جامعه امکانپذیر باشد. مسعود پزشکیان در آیین افتتاحیه این بیمارستان با بیان اینکه همه حاکمان آمدهاند که مشکلات مردم را حل کنند، گفت: هر کسی بیشتر برای کمک به مردم و حل مشکلات کشور تلاش کند، نزد مردم و خدا عزیزتر است، هرچند که عدهای نخواهند و نپسندند.
رئیسجمهور با بیان اینکه باور دارم مهمترین راهحل مشکلاتی که با آن مواجه هستیم، حضور مردم است، اضافه کرد: اگر مردم باشند، هراسی از دشمن نداریم اما وقتی مردم نباشند هیچ قدرتی به درد ما نخواهد خورد. تلاش میکنیم با مردم آشتی کنیم، مردم را در صحنه داشته باشیم و همراه مردم باشیم.
پزشکیان با بیان اینکه قبل از انقلاب حکومتها را نقد میکردیم، الان هم خیلی جاها درحال نقد هستند به سخنان امیرالمومنین(ع) به مالکاشتر اشاره کرد و گفت: مردم به حکومت و کارهای تو نگاه میکنند و همان حرفهایی را پشت سر شما میزنند که شما پشت سر بقیه حکومتها میزدید. اینکه (کار ما) درست است یا غلط را مردم تعیین میگویند.
دلیل حضور ما خدمتگزاری به مردم است، ما اینجا هستیم که مشکلات، آلام و گرفتاری مردم را حل کنیم و هر کس با عشق و علاقه عمیقتر برای حل مشکلات مردم تلاش کند. آنچه در دل مردم است آن چیزی است که خدا میخواهد.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه حاکمان آمدهاند که گرفتاریهای مردم را حل و عدالت را برقرار کنند، گفت: برای رفع مشکلات مردم به نگاههای مردمی و تلاشهای ارزشمندی که افرادی همچون خانم فاطمه رفسنجانی انجام دادهاند، نیاز داریم. این اقدامات را ارج مینهیم و امیدواریم از مسیری که در آن قرار دارند، خسته نشوند.
پزشکیان در ادامه با بیان خاطرهای از حضور و سخنرانی مرحوم آیتالله هاشمیرفسنجانی در دانشکده پزشکی، برخورد نادرست با ایشان و پس از آن فرمان آغاز انقلاب فرهنگی توسط امام راحل، گفت: آنچه باعث انقلاب فرهنگی شد، نوع دموکراسی بود که از آن دم میزدند، همه باید خدمتگزار مردم باشیم، مردم هر کدام را قبول کردند همان درست است، نباید دعوا کنیم.
او ادامه داد: تاثیر و حضور آیتالله هاشمیرفسنجانی در دوران جنگ تحمیلی و پس از آن در صلح غیرقابل انکار است. اگر ایشان نبودند معلوم نبود روند انقلاب به کدام سمتوسو می رفت. انقلاب ما با این بزرگان هست و خواهد ماند.
پزشکیان با اشاره به تلاشهای انجام شده برای ساخت بیمارستان آیتالله هاشمیرفسنجانی، گفت: هر کاری از دستمان برآید که بتوانیم خدمتگزار مردم باشیم، انجام خواهیم داد.
تلاشهایی که در اینجا با همت و تلاش خانم فاطمه رفسنجانی انجام شده، قابل قدردانی است و امیدواریم در ادامه نیز خدمت به مردم در اینجا الگویی برای منطقه و خاورمیانه باشد. آماده هستیم که هر همکاری لازم است، انجام دهیم که در این بیمارستان خدماتی با کیفیت مناسب به مردم ارائه شود.
رئیسجمهور تاکید کرد: ساخت این بیمارستان کاری است که دولت باید انجام میداد اما خانم هاشمی زحمت کشیدند، زمین خریداری کردند و ساختند و با اساتید هماهنگ و همکاری کردند، امیدواریم که خداوند به آنها اجر دهد، امیدواریم یاد و خاطره آیتالله هاشمیرفسنجانی همیشه زنده باشد که زنده هست و زنده خواهد بود.
آرمان او توسعه و رفاه ایران بود
محسن هاشمی رفسنجانی نیز در این مراسم با بیان اینکه به مناسب هشتمین سالگرد حضرت آیتالله هاشمی رفسنجانی بیمارستان فوقتخصصی سرطان که یکی از آرزوهای آیتالله بود افتتاح شد، گفت: پیشنهاد تاسیس این بیمارستان مربوط به حدود ۱۰ یا ۱۲ سال پیش از سوی پدر مطرح شد که به همت فاطمه، عمو محمد و هیات امنای بنیاد بیماریهای خاص به سرانجام رسید.
او ادامه داد: آنچه آیتالله هاشمی در نظر داشت، یعنی توازنی بین آرمانگرایی و و واقعگرایی به وسیله عملگرایی به منصهظهور رسیده است. این بیمارستان یکی از نشانههای واقعگرایی و عملگرایی آیتالله است. بعضیها او را متهم میکردند که او آرمانگرا نیست اما ایشان یکی از شخصیتهای آرمانگر بود اما آرمان او توسعه و رفاه ایران بود و به صورت جدی به معیشت مردم فکر میکرد.
به طوری که وقتی پیش از انقلاب بنیادی را ایجاد کرد، نام آن را رفاه نهاد و بعد از انقلاب هم که مجموعه زنجیرهای را در دولت شکل داد، دوباره نام او را رفاه گذاشت. امیدواریم این بیمارستان بر مبنای اهدافی که آیتالله هاشمی برای آن تعیین کرده، خدمات ارزندهای را به بیماران سرطانی ارائه دهد.
آرزویت را برآورده کردم
فاطمه هاشمی رفسنجانی، موسس بیمارستان نیز در این مراسم با بیان اینکه از زمانی که بابا تصمیم به ساخت این بیمارستان گرفتهاند ۳۰ سال به طول انجامیده است، گفت: ببینید چه موانعی بر سر راه ماه بوده و چگونه جلوی کار را گرفتهاند که امروز بعد از ۳۰ سال این مرکز که مورد نیاز قشر محروم کشور بوده، افتتاح شده است.
او ادامه داد: از رؤسای محترم جمهور طی این ۳۰ سال، یعنی آقای روحانی، خاتمی و جناب آقای پزشکیان خواستیم که با هم این مرکز را افتتاح کنند. بنده شخصاً آقای خاتمی را دعوت کردم اما دیروز با من تماس گرفتند و گفتند که به ایشان اجازه حضور در مراسم را ندادند و این هم دوباره از مایههای تاسف این حکومت اسلامی است که اینگونه با مردان بزرگ خود رفتار میکند.
هاشمی در نهایت دلنوشته خود را قرائت کرده و گفت: بسماللهالرحمنالرحیم به نام خداوند خورشید و ماه، پدر ای مرا از تو بنیان عمر/ به نام توام بسته پیمان عمر، من از تابش تو بلند اخترم/ بود خاک تو تاج سرم.
بابای عزیزم در روزهایی با یاد تو و با چشمان گریان و دلی خونین در تدارک راهاندازی مرکز سرطان بودم و سختیها و موانعی که در مسیر رسیدن به این هدف مقدس داشتم و مرور میکردم و اینکه چگونه توانستیم بهرغم مشکلات و موانع ایجاد شده که خود بهتر از هر کس میدانستی این راه پر پیچوخم را همچنان ادامه دهیم. با خود میاندیشیدم این هم در واقع مرهون اعتبار، نیکنامی، مجاهدت و دلسوزیهای شما برای ایجاد ایرانی آباد و آزاد بود که پشتوانه حرکت من، همراهانم و همراهی مردم خوب ایران شد.
عزیز آسمانیان امروز در این مراسم جای شما بسیار خالی است. چون یکی از آرزوهای دیرینهات که همیشه مرا به آن توصیه میکردی و پیگیر آن بودی به بار نشسته ولی افسوس و صد افسوس که نیستی تا آن را ببینی و مانند همیشه به ملت ایران افتخار کنی که چگونه با همت و غیرت استانهای شریف این مرزوبوم یکی دیگر از آرزوهایت سرانجام به ثمر رسید اما مطمئنم که در بهشت برین روح مطهر و پاکت از این موفقیت و ادامه اقدامات برای بهرهبرداری خوشنود و شادمان است و خندههایت حاکی از رضایت است اما برای من از روزهای سخت زندگیام است.
بابا جان با اینکه میدانم روح مطهرت خوشحال از راهاندازی این مرکز است ولی یقین دارم که از اوضاع نابهسامان کنونی کشور که دغدغه همیشگیات بود، غمگین و دلخون هست. خوب به یاد دارم در آخرین چهارشنبه زندگیات وقتی از شما سوال کردم چرا از شکنجههایت برای من نگفتی، درد دلت باز شد و شروع به صحبت کردی و چقدر آن گفتارها که همه حکایت از صبر و پایداریت داشت در زندگیام راهگشا و امیدبخش بود. امیدی که به من توان مضاعف و دوباره بخشید.
باز به یاد دارم مامان به تو گفت، آیا نتیجه این همه مبارزه شکنجه و تبعید و زجر که من و بچههایت کشیدیم برای این بود که به اینجا برسیم و مردم در تنگنا و فشار قرار گیرند.
این اسلامی بود که میخواستی؟ تو برای مردم مبارزه کردی، ولی چه فایده. در آن لحظه وقتی نگاهم به نگاهت گره خورد با اندوهی خاص که باز هم امید در چشمانت برق میزد، گفتی متاسفانه در این کشور نمیگذارند به راحتی کارهای بزرگ را انجام داد، درحالی که از نعمتهای خداوندی بهرهمند هستیم ولی من هنوز امید دارم.
ما با همون امیدی که در دل من و همکارانم کاشتی و گفتی وقتی مردم آگاه شوند دیگر نگران آینده کشور نیستند، راه را ادامه دادیم و توانستیم در انتخابی دیگر با همت و حمایت مردم در روند سیاست خالصسازی تغییر ایجاد کنیم. مانند خودت اما افسوس که چه سود شاهدیم که خناسان تمامیتخواه باز نمیگذارند، دولت برخاسته از رای مردم به اهدافی که در انتخابات مطرح کردند و مردم به آن تفکر رای دادند، برسند.
متاسفم که بگویم شرایط مردم و کشور هم در داخل و در خارج به ویژه در منطقه روزبهروز نابهسامانتر و سختتر میشود چون مردم نجیب و فداکار کشورم که زمانی با یک اشاره مسئولان ایثارگرانه در صحنههای مختلف برای حل مشکلات حاضر میشدند، دیگر اعتماد خود را به حاکمیت و مسئولان از دست دادهاند.
باید اضافه کنم که در جهان اسلام نیز شرایط از این هم بدتر و بغرنجتر است چون به رغم سالها سر دادن شعارهای دهن پرکن و بیمحتوا نه تنها در منطقه الگو و منشأ اثر نشدیم بلکه در بدترین شرایط و وضعیت نابهسامان سیاسی قرار گرفتهایم.
تاکنون هزاران نفر از مردم بیگناه بیپناه اعم از زن و مرد و کودک و جوان در غزه و لبنان به خاکوخون کشیده شدند، میلیونها نفر آواره شدند و خانهها و اماکن و کسبوکار و زیربناهایشان با خاک یکسان شده و جمهوری اسلامی پرمدعا به انزوای کامل کشیده شده و آینده مبهم و نامعلومی را در پیشرو دارد و میلیاردها دلاری که هزینه شده، بر باد رفته است و باز به یاد دارم که این شرایط را پیشبینی میکردی ولی گوش شنوایی نبود.
ولی بابای نازنینم با تأسی از روی همیشه امیدوار و پرنشاط است با تکیه بر خرد جمعی و مردم خوب کشورم و همانگونه که خودت به ما آموختی باید بگویم تا زنده هستم، امید دارم و برای تحقق آرزوهای بزرگت برای کشور تلاش خواهم کرد.
راه سخت
محمد هاشمی، برادر آیتالله هاشمیرفسنجانی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه در سال ۱۳۷۴ دو سال مانده به پایان دوران ریاستجمهوریشان به وزیر بهداشت وقت فرمودند که «سرطان بیماری آینده است، امکاناتی را آماده کنید که جوابگوی مردم باشد» آن زمانی که ما اسم سرطان را هم به درستی نمیبردیم. اما وزارت بهداشت وقت توجه نکرد. به جمعی از دوستان و همراهان خود گفتند که شما این کار را انجام دهید. در آن جمع افرادی چون سیدحسین مرعشی، سرکار خانم فاطمه هاشمی، آشوری و آقای کرباسچی حضور داشتند.
او ادامه داد: در آن زمان ما موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری و درمان سرطان را در سال ۱۳۷۴ ایجاد کردیم. این موسسه با هدف احداث بیمارستان و اساساً ایجاد مرکز تخصصی برای بیمارستان بنیان نهاده شد. ایشان بعدتر اعلام کردند که زمینی ۷۴ هزارمتری در اراضی عباسآباد با قیمت تمام خریداری شده و باید کار شروع شود.
زمانی که احمدینژاد، شهردار تهران شد با این بهانه که عباسآباد کاربری فرهنگی دارد و کاربری شما خدماتی است، جلوی کار را گرفتند. زمانی که احمدینژاد رئیسجمهور شد و آقای قالیباف شهردار تهران، گفتند که من انگیزه دارم کمک کنم اما معذورم که ۷۴ هزار متر از اراضی عباسآباد را بدهم و شما زمین دیگری پیدا کنید و من کمک میکنم.
محمد هاشمی گفت: در نهایت زمینی مصادره شده که متعلق به بنیاد شهید بوده و آن را به شهرداری تهران به مبلغ ۱۸ میلیارد تومان فروخته بود، انتخاب کردیم. اما بنیاد قدس رضوی مانع شد و اعلام کرد که از اراضی موقوفه است و شما باید از آستان قدس رضوی اجاره کنید. در آن زمان با مبلغ ۳۳ میلیارد تومان به ما حق تقدیمی یا حق موقوفه دادند.
با نامه آیتالله طبسی ۵ میلیارد تومان تخفیف دادند و آقای قالیباف هم گفتند، کمک میکنیم اما کمک نکردند و بعدها بنیاد در ازای طلب شهرداری از بنیاد ۱۳ونیم میلیارد پول برداشت.
او همچنین گفت که نقشه ساخت این بیمارستان را معماری لبنانی انجام داده است و ابراز امیدواری کرد که این مرکز بتواند خدمات گرانبهایی به مردم عرضه کند.
آیتالله هاشمی مرد عمل بود
حجتالاسلام سروش محلاتی هم در این آیین از آیتالله هاشمی بهعنوان یک شخصیت جهانی یاد کرد و گفت: ایشان سیاستمدار دینی واقعگرا و جامع بودند.
او با بیان اینکه سیاست او از پایگاه دین برمیخاست، گفت: آیتالله هاشمی عارف بینظیر، مجتهد سطح بالا و فیلسوف به تمام معنا بود. محلاتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سابقه مبارزات مرحوم هاشمی گفت: بافت فکری هاشمی در این پایگاه رشد کرده و هاشمیرفسنجانی شده است.
او با بیان اینکه میگویند، تفکر هاشمی بعد از انقلاب تغییر کرده است، گفت: هاشمی همواره یک مبارز بود، مبارزه او در صیانت از حقوق، آرامش و رشد زندگی مردم بوده است. کار با آرزو به جایی نخواهد رسید و آیتالله هاشمی مرد عمل بود.
محلاتی با اشاره به نامه امام علی(ع) به مالک نیز گفت: ایشان در این نامه تاکید کردند که مالک تمام تلاش خود را بر این قرار بده که زندگی مردم آباد شود و اگر میخواهی پشتوانه مردم را داشته باشی باید زندگی مردم را آباد کنی.»
انتهای پیام