«نمیخواهم نامزد پوششی باشم»
معصومه معظمی در روزنامه ی «همدلی» نوشت: مسعود پزشکیان، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی و نماینده تبریز و وزیر بهداشت دولت اصلاحات یکی از چهرههایی است که از مدتها قبل نام او نیز به عنوان یکی از گزینههای احتمالی دوازدهمین دوره ریاست جمهوری مطرح شده است و برخی او را نامزد در سایه اصلاحطلبان درکنار روحانی دانستهاند. ولی خود او تاکنون این موضوع را تایید نکرده و بارها گفته است که فعلا تصمیمی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ندارد. پزشکیان دراین خصوص به همدلی گفت که فعلا قصد حضور در انتخابات ریاست جمهوری را ندارد، ولی اگر قرار باشد نامزد شود، نامزد پوششی و در سایه کسی نخواهد بود. او همچنین احتمال رایآوری رئیسی در مقابل روحانی را ضعیف دانست و با انتقاد از عملکرد صداوسیما گفت که توقع برخورد منصفانه از این سازمان دارد. آ
به گزارش انصاف نیوز، نچه میخوانید حاصل این گفت وگو است.
شنیده شده که قرار است رئیسی به صورت مستقل و جدای از سازوکار«جمنا» در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند. در صورت مستقل بودن رئیسی در انتخابات، آیا میتواند رقیب جدی و خطرناکی برای روحانی محسوب شود؟
فکر نمیکنم رقیب جدی باشد. حتی اگر رئیسی با آن جمع هم وارد عرصه انتخابات شود و مستقل نیاید، تصور نمیکنم اتفاق خاصی بیفتد. البته باید دید فضای انتخابات و روند کار به چه سمتی میرود. باید دید مباحث انتخاباتی چطور پیش خواهد رفت. خیلی وقتها گفتوگو و مناظراتی که از صدا و سیما پخش میشود و مباحثی که نامزدها به شخصه مطرح میکنند در نتیجه کار تاثیرگذار است. قطعا دولت یازدهم بی نقص نبوده است و کمبودهایی وجود دارد، در کنار این نواقص دستاوردهایی هم داشته است که نباید نسبت به آنها بیتوجه باشیم. بنابراین دکتر روحانی اگر بتواند به طور شفاف درباره این مشکلات و نواقص با مردم صادقانه صحبت کند و آنها را با مردم در میان بگذارد، این کار میتواند در کسب آرای مردم موثر باشد.
شانس روحانی را برای این دور از انتخابات چقدر میدانید؟ آیا میتواند دوباره رای مردم را به دست آورد؟
معمولا تجربه نشان داده است که دولتها در کشور ما 8ساله بودهاند و در این دوره هم اگر مشکلی پیش نیاید و روحانی بتواند در مبارزات انتخاباتی درست از مواضع خودش دفاع کند، قطعا میتواند دوباره از مردم رای بگیرد و رئیس جمهور 8 ساله باشد.
نظر شما درباره نامزد در سایه در کنار روحانی چیست؟ البته از شما هم به عنوان نامزد پوششی در کنار روحانی نام برده شده است. آیا قصد کاندیداتوری دارید؟
زیاد موافق نامزد پوششی نیستم. خودم هم تا این لحظه هنوز تصمیمی در رابطه با کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری نگرفتهام، ولی اگر وارد عرصه انتخابات شوم، به عنوان نامزد در سایه و پوششی ورود نمیکنم و به عنوان نامزد اصلی میآیم. ولی فعلا تصمیمی در این باره نگرفتهام.
عملکرد صدا و سیما را در زمان انتخابات چطور ارزیابی میکنید؟
رفتارهایی که صدا و سیما انجام میدهد منصفانه و صادقانه نیست و همراه با جهتگیری است. این در حالی است که انتظار ما از صداوسیما برخوردی منصفانه و بیطرف است. طرفداری از یک جریان خاص و دعوت از گروهی که تمام تلاششان بزرگنمایی مشکلات و عیبهای دولت است، از انصاف به دور است.
درهیچ دولتی در گذشته شاهد این حجم از تخریب دولت توسط صدا و سیما نبودهایم. تاکنون سابقه نداشته که صدا و سیما تا این حد کمبودهای دولت را بزرگنمایی کند. من معتقدم که نباید کمبودها را بزرگ کرد و البته باید دستاوردها را هم نشان داد و درباره آنها صحبت کرد. حتی نباید همه کمبودها و نقصان را به گردن این دولت انداخت. این رفتار به منزله بیتقوایی است.
مسعود پزشکیان، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی همچنین روز گذشته در حاشیه افتتاح نمایشگاه دستاوردهای صندوق احیا و بهرهبرداری بناهای تاریخی کشور در جمع خبرنگاران صحبت کرد.
این نماینده اصلاحطلب چند دوره مجلس درباره احتمال نامزد شدنش در انتخابات دوازدهین دوره ریاست جمهوری گفت: تصمیمی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ندارم و امیدوارم آقای روحانی بتواند در انتخابات موفق باشد.
وی در خصوص انتقادات به دولت در ایام انتخابات گفت: صدا و سیما تمام تلاش خود را برای تخریب دولت انجام میدهد و این به نفع کشور نیست و اگر مشکلی نیز در کشور وجود دارد همه ما مقصر این موضوع هستیم و قطعا ساختار مجلس، قوه قضاییه و همه ارکان کشور در اشکالات شریک هستند.
پزشکیان افزود: انتظار ما این است که صدا و سیما در انتقادات خود به دنبال تخریب نباشد و عملکرد مثبت دولت را نیز بیان کند و در عین حال کمک کند که نقاط مثبت تقویت شود و با تحلیل کارشناسی نقاط منفی حذف شود، نه اینکه آنها را بزرگ جلوه دهد و به دنبال معرفی آن نقاط منفی باشد.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تلاش صدا و سیما بر این است که دولت فعلی را ناکارآمد جلوه دهد، در حالی که رسالت صدا و سیما برخورد منصفانه با نیازهای جامعه است. در دولت گذشته نیز نواقصی وجود داشت اما میگفتند که حرفی نزنید، چرا که اول دولت است و باید به دولت فرصت داد. اواخر دولت هم میگفتند که موضوع گذشته است و زمان بازگشت به گذشته نیست و نه اول دولت و نه آخر دولت گذشته پایشی نبود، اما در حال حاضر این نگاه وجود ندارد.
پزشکیان ادامه داد: این که بیاییم دستاورد بزرگی که میتواند تاریخ کشور را تغییر دهد، بد جلوه دهیم و آن را سیاه نشان دهیم صحیح نیست.
وزیر بهداشت دولت اصلاحات با انتقاد از اعلام آمادگیهای گسترده و بدون مطالعه برای ریاست جمهوری گفت: این سوال مطرح است جریاناتی که برای حضور در انتخابات و اشخاصی که برای کاندیداتوری اعلام آمادگی کردهاند چه برنامه و تلاش کارشناسی دارند. متاسفانه وقتی به افرادی که خود را نامزد انتخابات میکنند نگاه میکنیم، میبینیم که بسیاری از این افراد سابقه مدیریت و تحول در ساختار اداری و علم لازم را ندارند. در حالی که حضور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری نیازمند کار کارشناسی و برنامهریزی دقیق است و در چنین وضعیتی نمیتوان امیدوار بود که بتوان مشکلات کشور را مرتفع کرد.
وی ادامه داد: این که دائم کسی بگوید من بسیجیام و یا با روحیه جهادی در انتخابات شرکت میکنم قابل ارزیابی نیست، بلکه باید ملاک برای این وجود داشته باشد که با روحیه جهادی و بسیجی، این افراد چه تحولی در جامعه ایجاد کردهاند و در ساختار مدیریتی تحت امر خود با روحیه بسیجی چه اصلاحاتی انجام دادهاند و اگر این نباشد با شعار نمیتوان مدعی یک نظر و دیدگاه بود.
نایب رئیس اول مجلس در خصوص گمانهزنیهایی برای حضورش به عنوان کاندیدای در سایه اصلاحطلبان گفت: همواره سعی کردم خود را آنچنان که هستم نشان دهم نه آنچنان که دوست دارم باشم و همین که هستم، خواهم بود و تظاهر نخواهم کرد. به هر حال در این رابطه تحت فشار هستم، اما هنوز تصمیمگیری نهایی انجام نشده است.
پزشکیان در خصوص عملکرد دولت تدبیر و امید گفت: این دولت نقاط مثبت و منفی مختلفی داشته و در کنار بسیاری از کارهای خوبی که انجام داده اشتباهاتی را نیز صورت داده است که من در جای خود همواره به آنها پرداختهام؛ اما اعتقاد من این است که اگر ما در مجلس و دوستان ما در قوه قضاییه و همین طور دولت با محبت و دوستی دست به دست هم میدادیم و در چارچوب قانون عمل میکردیم، خیلی بهتر از اینی که انجام شده، انجام میشد و خروجی مطلوبتری به دست میآمد، اما بر این اعتقاد هستم جریاناتی که میگوید همه گذشتگان عملکرد بدی داشتهاند خیرخواه نیستند. مگر میشود که بگوییم در همه سالهای پس از انقلاب بد عمل کردند و این فقط ما بودیم که عملکرد خوبی داشتیم و قطعا تخریب یکدیگر درست نخواهد بود.
انتهای پیام