خرید تور نوروزی

خوزستان، انتخابات دوزادهم و ستاد روحانی

یک فعال سیاسی خوزستان در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز درباره ی وضعیت انتخابات دوزادهم و ستاد حسن روحانی در آن استان نوشت:

دوزادهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره ها شوراها در حالی برگزار می شود که بسیاری از تحلیل ها و نوشته ها حول محور گروهها و جریانات سیاسی در پایتخت کشور جریان دارد.

حوادث ماههای پایانی سال گذشته در خوزستان، نگاه گروهها و جریانات مختلف موافق و مخالف دولت را به استانها جلب کرد و موضوعات استانی در رقابت تیترهای رسانه های دو جریان سیاسی کشور جای ویژه ای یافت.

گرد و غبارها که به تبع آن قطعی برق هایی که حکایت از درد مزمن ریزگردها از یکسو و برخی سوءمدیریتها و سهل انگاری ها از سوی دیگر بود کافی بود تا خوزستان هم در صفحه اول روزنامه های کیهان و همشهری ظاهر شود و هم بر روزنامه ایران در صفحه نخست به آن تیترهایی اختصاص بدهد. رئیس جمهور شخصا به خوزستان رفت و معاون اولش دوبار و وزرا یکی پس از دیگری به خوزستان رفتند تا هم گره ای از کار مردم باز شود و هم رابطه دولت و مردم خوزستان ترمیم شود و مردم تسلی خاطر داده شوند.

حالا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم موضوع شکل گیری ستادهای انتخاباتی استانها هم به بحث روز تبدیل شده و در خوزستان چندین نفر علم ستاد روحانی را برداشته اند. این در حالی است که شنیده شده چهره شاخص اصلاح طلب و حامی دولت در خوزستان (محمد کیانوش راد) تاکنون مسوولیت این ستاد را نپذیرفته و این موضوع از یکسو باعث برخی نگرانی ها شده و از سوی دیگر گروهها و احزاب اصلاح طلب را در آستانه تصمیم جدیدی قرار داده است. با این حال به نظر می رسد همچنان اوست که می تواند اجماع نسبی و هماهنگی لازم برای اخذ آرای بیشتر در خوزستان برای روحانی را رقم بزند بویژه با توجه به مشکلات ایجاد شده و عملکرد مدیریت استانی از سال۹۲ به بعد، ضرورت فعالیت تشکیلاتی و انتخاباتی اصلاح طلبان دوچندان شده است.

* چرا خوزستان مهم است؟

استان خوزستان از جمله استان های بزرگ و پرجمعیت کشور است و از جمله چند استان کشور است که در صدر میزان حائزین شرایط شرکت در انتخابات قرار دارد.
پس از استان تهران، تنها چنداستان مانند خوزستان، اصفهان، آذربایجان شرقی، فارس و مازندران حدود دو میلیون یا بیشتر رای دهنده دارند.

در انتخابات سال ۹۲ از حدود ۲ میلیون و ۴۵ هزار آرای صحیح مردم خوزستان، تنها ۶۷۵ هزار و ۴۹۵ رای (یعنی حدود ۳۴ درصد) سهم روحانی شد و محسن رضایی با ۹۲۱ هزار و ۵۷۰ رای (حدود ۴۶ درصد) رتبه اول را در این استان کسب کرد.

این در حالی است که روحانی در اغلب استانها رای حدود ۵۰ درصدی و یا بیشتر را کسب کرده بود.

همچنین قالیباف، جلیلی، ولایتی و غرضی در مجموع حدود ۱۹ درصد آرا را به خود اختصاص دادند‌.

اگر میزان و پراکنش آرا در استان های مختلف را بررسی و مقایسه کنیم متوجه می شویم در انتخابات سال۹۲ (و قطعا در انتخابات پیش رو) رای استان هایی مانند خوزستان از اهمیت خاصی برخوردار است.

از همین روست که کاندیداهای مختلف ریاست جمهوری پیش از هر استان دیگری پا به خوزستان نهاده اند و رقابت در خوزستان پیش از اغلب استانها آغاز شده است.

* خوزستان و ستاد روحانی

در خوزستان هم مانند دیگر نقاط کشور رای روحانی به هماهنگی و حمایت جریان اصلاح طلب وابستگی پیدا کرده است. در میان افراد و چهره های مختلفی که برای تصدی مسوولیت ستاد از آنان نام برده شده یک نام بیش از دیگران برجسته می نمود؛ محمد کیانوش راد که در برهه های مختلف نقش خط شکنی را به عهده داشت. او مسوولیت ستاد خاتمی در سال۷۶ را عهده دار بود و در انتخابات مجلس ششم با رای بالا از اهواز به مجلس راه یافت. هجمه مخالفان دولت در خوزستان بیش از هرکسی متوجه کیانوش راد است و تلاش های دامنه داری برای حذف او از سپهر سیاسی خوزستان انجام گرفته است. با این وجود او هنوز بر فضای سیاسی خوزستان اثرگذار است و هماهنگی نیروهای سیاسی اصلاح طلب و حامی دولت بدون نقش آفرینی او امکان پذیر نیست.

محمد کیانوش راد

بااین وجود بسیاری افراد و جریانات که پیروزی مجدد روحانی را قریب به یقین می دانند با رایزنی های فشرده ای تلاش می کنند تا مسوولیت ستاد روحانی را به عهده بگیرند تا فردای پیروزی روحانی به نام ستاد بتوانند بر معادلات سیاسی و انتصابات و دیگر ساحت های اجتماعی و دولتی موثر باشند.

از این رو به نظر می رسد مسوولان ستاد مرکزی دکتر روحانی می بایست توجه داشته باشند که وضعیت دولت و رییس جمهور در خوزستان شکننده است و اخذ رای بیشتری نسبت به سال ۹۲ دشوار به نظر می رسد. از این رو آنها نباید سرنوشت ستاد انتخاباتی وی را با رایزنی ها و لابی ها و تماس ها و رفت و آمدهای افراد و جریانات خاص گره بزنند و می بایست با نظرخواهی و مشورت با گروهها و احزاب اصلاح طلب و حامی دولت بهترین تصمیم را اتخاذ کنند و این مهم در تعامل و مشورت خواهی از احزاب و گروههای سیاسی انجام شود گرچه می توان با جلب موافقت کیانوش راد به عنوان یکی از چهره های موثر قدیمی برای ایفای این نقش و یا لااقل اخذ نظر وی و دیگر فعالان و نخبگان احزاب اصلاح طلب، گزینه ای را برگزینند که بتوانند نیروها و جریانات موثر در جلب رای مردم را پای کار بیاورد.

تردیدی نیست که وظیفه سنگین ستاد مرکزی روحانی در استانها اگر بخوبی انجام نشود و دستاویز لابی ها و فشارهای افرادی شود که نگاهشان صرفا به فردای پیروزی روحانی است، نمی توان دورنمای خوبی در استانها متصور شد.

ضمن آنکه دولت برآمده از رای مردم هم در طول دوران تصدی امور می بایست از نظرات و دیدگاههای چهره ها و شخصیت های سیاسی برجسته ای که در طول سالیان متمادی اخلاص و وفاداری خود را به مرام اصلاح طلبی اثبات کرده اند بهره مند شود و این افراد و شخصیتهای متنفذ احزاب اصلاح طلب را طرف مشورت و همفکری خود قرار بدهند‌ تا در بزنگاه تحولات سیاسی و اجتماعی، از رقبای خود عقب نمانند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا