وریشه مرادی و پخشان عزیزی از نگاه خبرگزاری فارس و بیبیسی
خبرگزاری فارس، وابسته به یکی از نهادهای انقلابی، چهار روز پیش در گزارشی با تیتر «فیلم لحظه بازداشت «وریشه مرادی» و «پخشان عزیزی»»، و عکسهایی متفاوت از آن دو، نوشت: «چند روز است رسانههای ضدانقلاب تلاش دارند با تحریف افکار عمومی ۲ زن عضو گروهکهای تروریست که به اعدام محکوم شدهاند را بیگناه معرفی کنند».
گزارش تصویری فارس را ببینید:
اظهارات پسر دایی وریشه مرادی
بیبیسی فارسی در واکنش به این گزارش، در متنی با تیتر «نگرانی از وضعیت دو زن محکوم به اعدام؛ وریشه مرادی و پخشان عزیزی «ممنوعالملاقات شدند»»، با خالد عالی پناه، پسر دایی وریشه مرادی مصاحبهای کرده است که در آن میگوید: «وریشه مرادی از زمانی که داعش به منطقه شنگال عراق حمله کرد و کودکان و زنان ایزدی را به کنیزی و گروگانی گرفت و در بازارهای آزاد میفروخت، مثل خیلی از جوانان دیگر منطقه کردستان به کوبانی رفت و آنجا مسلح شد و همدوش مردم بیشتر در کمپهای دفاع از پناهندگان بچهها و کودکان فعالیت میکرد. در کوبانی به دلیل حملهی داعش وضعیت طوری بود که همه کس مسلح بودند بجز بچههای شیرخوار، حتی بچههای ۱۰ – ۱۲ ساله هم مسلح بودند. او تا سال ۱۳۹۶ در کوبانی بود. بعد زخمی شد و مدتی در بیمارستان بود و بعد به سلیمانیه رفت و فعالیتهای اجتماعی میکرد. اواخر ۱۴۰۱ به ایران برگشت، شش ماه ایران بود».
به گفتهی خالد عالی پناه، وریشه مرادی پس از آن در سنندج بازداشت شد و در بازداشت گفت که در آن دوران فعالیت مسلحانه نمیکرده است.
او گفت که پخشان عزیزی و وریشه مرادی بر خلاف ادعای خبرگزاری فارس، هیچ ارتباطی با هم نداشتهاند؛ پخشان عزیزی در تهران با خانوادهاش زندگی میکرده است.
گزارش فارس چه میگوید؟
در گزارش خبرگزاری فارس آمده است: «این رسانهها سعی دارند وریشه مرادی که با نام سازمانی «جوانا سنه» از اعضای ارشد پژاک، زیرمجموعه پ. ک. ک، بوده و نقش کلیدی در تأمین سلاح و هماهنگی عملیاتهای مسلحانه علیه نیروهای ایرانی داشته است را بیگناه جلوه دهند. او یکی از عوامل اصلی در تشدید ناامنی در مناطق مرزی و هدایت عملیاتهای تروریستی بوده است. وریشه مرادی اهل سنندج و عضو شاخه زنان پژاک (کژار) است که در تاریخ ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ هنگام بازگشت از کرمانشاه توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) دستگیر شد. ضدانقلاب پخشان عزیزی را نیز یک مددکار اجتماعی معرفی میکنند، اما تصاویر منتشر شده از او نشان میدهد او نه تنها مددکار اجتماعی نیست که به همراه برادرش آسو عزیزی عضو گروهک ترورسیتی دموکرات بوده است؛ آسو عزیزی در غائله هتل تارای مهاباد و خودکشی فریناز خسروی در سال 1396 نقش فعال داشته است. پخشان عزیزی، متولد ۱۳۶۳ در سنندج و اهل مهاباد، است و از دهه ۸۰ ارتباطات خود را با گروهک تروریستی دموکرات کردستان ایران برقرار میکند. او در جریان اغتشاشات سال ۱۳۸۸، به همراه چند نفر دیگر با هدایت حزب دموکرات کردستان از مرز مریوان خارج شده و به بهانه شرکت در کلاسهای موسسه WADI (نهادی وابسته به سرویسهای اطلاعاتی برای آموزش زنان در زمینه ایجاد آشوب و نافرمانی مدنی) در رانیه عراق ملاقاتهایی انجام میدهد. در آنجا برای راهاندازی اغتشاش در دانشگاههای ایران آموزش میبیند. پس از بازگشت، او در اغتشاشات دانشگاه تهران به بهانه اعدام احسان فتاحیان، عضو کومله، نقش فعالی ایفا میکند و به دنبال این ماجرا دستگیر و پس از مدتی آزاد میشود. و در سال ۱۳۹۳، به صورت غیرقانونی از کشور خارج شده و به گروهکهای تروریستی پ.ک.ک و پژاک میپیوندد. پخشان سپس در شاخه زنان پژاک (کژار) سازماندهی شده و به آموزشهای تروریستی و نظامی میپردازد. پس از اغتشاشات ۱۴۰۱، پژاک با هدف فعالسازی مجدد دانشگاهها، کادرهای زن خود را به ایران اعزام میکند. پخشان عزیزی نیز در تیرماه ۱۴۰۲ به صورت غیرقانونی از مرز پاوه وارد کشور شده و با هدف هدایت هستههای تشکیلاتی و ایجاد ناآرامی در دانشگاهها، به تهران و البرز میرود. او با خانواده حدیث نجفی نیز دیدار میکند و در نهایت توسط نیروهای امنیتی دستگیر میشود».
انتهای پیام