خاطرات هاشمی ۴ بهمن سال ۸۰ | سخنرانی رفسنجانی دربارهی عدالت بین زن و مرد
انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیتالله اکبر هاشمی در بهمن سال ۱۳۸۰ را در ادامه میخوانید:
پنجشنبه 4 بهمن 1380 | 10 ذیقعده 1422 24 ژانویه 2002
«دیشب و امروز، برف خفیفی در تهران میبارید و در بسیاری از نقاط کشور، برف و باران داریم. ساعت هشت و نیم صبح برای افتتاح [اولین] اجلاس بینالمللی مقام زنان پیرو اهل بیت که مجمع جهانی اهل بیت برگزار میکند، به مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما رفتیم. از نمایشگاه بازدید کردم.
آقایان [علیاکبر] ولایتی و [علی] لاریجانی، از ضررهای حرکت معلمان و دانشآموزان و جو بیاعتمادی از اتهامات فراوان که در محاکمه [شهرام] جزایری پخش شده گفتند و ریشه تحرکات فرهنگیها را تحریکات مشارکتیها میدانند. گفتم، آنها هم جناح راست را متهم میکنند.
در اجلاس، پس از گزارش خانم [منیره] نوبخت، [دبیر اجلاس] و دکتر ولایتی، [دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت] و خیرمقدم آنها، سخنرانی مبسوطی درباره توجهات اسلام به عدالت بین زن و مرد و اصلاح موقعیت زن ایراد نمودم.[1]
به دفتر کوشک رفتم و تا ساعت چهار بعد از ظهر مطالعه کردم؛ بیشتر روی طرحهای تاریخ ائمه و کیفرخواست جزایری و دیگر متهمان پروندهاش. شب، مهدی آمد. برای تنظیم [کتاب کارنامه و] خاطرات سال 1362 [آرامش و چالش]، سئوالاتی داشت. تلفنی با عفت از مکه صحبت کردم.
در بیروت، ایلی حبیقه در یک انفجار کشته شده و انگشت اتهام ابتدایی، متوجه اسراییل است؛ چون او گفته بوده که آماده است، در دادگاه بلژیک علیه جنایات اسراییل و [آریل] شارون، در قتلعام صبرا و شتیلا شهادت بدهد.[2] ممکن است، اسراییل هم متقابلاً اتهام را متوجه ایران کند؛ به خاطر نقشیکه حبیقه در ربودن دیپلماتهای ایرانی داشته است.
در دو سه روز اخیر، یک هلی کوپتر نظامی آمریکا در کابل سقوط کرده و دو کشته و چند زخمی داشته و یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکا ساقط شده و درگیری نظامی بین سربازان آمریکا در قندهار با افراد القاعده پیشآمده است. در کلکته هند، به کنسولگری آمریکا حمله شده و پنج نفر کشته و 16 مجروح داشته و بمبی در جوار سفارت انگلیس در پاکستان منفجرشده؛ مجموعهای از حوادث، آمریکا را نگران کرده است.»
[1] – در بخشی از این سخنرانی آمده است: «ما با مکتبی به نام اسلام مواجه هستیم که همه ارزشهای انسانی را در وجود زن میبیند؛ البته تفاوتهایی هم میبیند که این تفاوتها برای خلقت است. بالاخره بنایی که ساخته میشود، شامل یک مجموعه است. بنای جامعه اسلامی برای ادامه حیات، ترکیبی از زن و مرد، فرزند، جوان، پیر، طفولیت، (اوج و تنزل است که قلم آفرینش با فلسفه خاص آنها را تنظیم کرده است.
تفاوت زن و مرد هم هست. به خاطر دید یک جانبهای که به مسائل دارد، به خاطر فطرت و مسائل خلقت که تفاوتهای واقعی در وجود ما هست، مسایلی خاص زن و مرد بروز میکند. اینگونه نیست که برای زنان منفی و برای مردان مثبت باشد. مسایلی است که برای زنان کاملاً مثبت است. احکام اسلامی هم مناسب با این تفاوتهاست. غرب این مسائل را ندیده گرفته است. به خاطر زن و مردکاری نداشته است. به همین خاطر به چاهی افتاد که الان گرفتار شده است. مشکلی که الان دنیای غرب دارد، به خاطر تفاوت دید ما با آنهاست.» رجوع کنید← کتاب «هاشمی رفسنجانی، سخنرانیهای 1380»، دفتر نشر معارف انقلاب، 1402.
[2] – ایلی حبیقه (۱۹۵۶ – ۲۰۰۲) سیاستمدار اهل لبنان بود. وی در زمان جنگ داخلی لبنان، در سال ۱۹۸۲ فرماندهی نظامی نیروهای حزب فالانژ را درکشتار صبرا و شتیلا به عهده داشت. او در سال 1981 میلادی در یک دوره آموزشی امنیتی در اسراییلکه سازمان موساد عهده دار آن بود، شرکت کرد و پس از بازگشت به لبنان، به ریاست دستگاه اطلاعاتی شبهنظامیان نیروهای لبنانی منصوب شد. این دستگاه، مسئول ربودن چهار دیپلمات ایرانی در لبنان در سال 1982 میباشد. ایلی حبیقه در ۱۹۹۰ عضو مجلس نمایندگان لبنان شد و مدتی بعد نیز وزیر آب و برق کابینه گردید. حبیقه در ۲۴ ژانویه ۲۰۰۲ (4 بهمن 1380) در انفجار خودروی بمبگذاری شده در بیروت کشته شد.
منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»
انتهای پیام