خاطرات هاشمی ۷ بهمن سال ۸۰ | بودجهی مصلا
انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیتالله اکبر هاشمی در بهمن سال ۱۳۸۰ را در ادامه میخوانید:
یکشنبه 7 بهمن 1380 | 13 ذیقعده 1422 27 ژانویه 2002
«آمریکا در مورد رفتار با 158 اسیر القاعده که به گوانتانامو برده، تحت فشار افکار عمومی جهانی قرار گرفته است؛ پخش گوشهای از منظره سلولها و غُل و زنجیر، احساسات مردم را تحریک کرده و وجود چند نفر از تبعه کشورهای غربی بین آنها، پای رسانههای غربی را هم به میدان آورده است.
تحت این فشار، جمعی از نمایندگان کنگره و وزیر امور خارجه آمریکا به گوانتانامو رفتند و امروز کالین پاول، [وزیر امور خارجه] به جرج بوش، پیشنهاد کرد که مقررات کنوانسیون ژنو درباره اسیران را رعایت کند.
جک استراو، وزیر امور خارجه انگلیس، در اجلاس مسلمانان در لندن، از اسلام تمجید کرده و گفته 25 درصد مردم حوزه انتخابیهاش – بلکبرن- مسلماناند و از امتیازاتی که مسلمانان در انگلیس، بیش از کشورهای دیگر غربی دارند، سخن گفته و تمدن اسلامی را مقدم بر تمدن غرب دانسته است.
آقای [محمدحسین] رضایی، رئیس سازمان حج [و زیارت] آمد و گفت، تا دو سال دیگر، کسی در نوبت عقب افتاده حج نخواهیم داشت؛ چون با اینکه دعوت عمومی کردهایم، فقط 50 هزار نفر اسم نوشتهاند و عُمره هم در سال آینده به روز میشود و با اجازه فقها، اکثریت نزدیک به تمام حجاج، قربانیهایشان را به مرکز رسمی عربستان میبرند، ولی وزارت بهداشت برای برگرداندن گوشت قربانی برای فقرا در ایران، سختگیری میکند و امسال 30 هزار نفر از حجاج را با هواپیماهای عربستان میبرند.
آقای [مهدی] هادوی تهرانی، همراه جمعی از همکارانش آمد. روحانی با استعدادی است؛ فارغالتحصیل [مهندسی برق و الکترونیک] دانشگاه شریف است که سال 1359 به حوزه [علمیه] قم رفته. تعدادی از تألیفاتش را آورد و توضیحاتی درباره موسسه «رواق حکمت» داد و گفت، طرح تأسیس دانشگاه مجازی در اینترنت دارد و با شنیدن پیشنهاد طرح دانشگاه جامع در قم که من مطرح کردم، درخواست داشت که ریاست هیأت امنای آن را بپذیرم.
آقای [حسین] علایی، [مدیرعامل مصلای امام خمینی و مدیر عامل سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع] آمد. گزارش پیشرفت ساخت مصلا را داد. پنج میلیارد تومان بودجه امسال بوده که 70 درصد اختصاص دادهاند و 50 میلیون تومان هم سالانه رهبری میدهند. گفت، به زودی اولین هواپیمای ساخت مشترک ایران و اوکراین پرواز میکند، ولی دولت اوکراین برای ادامه کار نمیتواند به تعهداتش عملکند، چون زمینه فروش ندارد.
عصر، مسئولان مراسم دهه فجر آمدند. ضمن سخنرانی، دستاوردهای مهم انقلاب را گفتم.[1] شب، هیأت رییسه فراکسیون دوم خرداد مجلس آمدند. آقایان [سیدعلیاکبر] محتشمی، بهزاد نبوی، [علی] شکوری راد، خانم [الهه] کولایی و [علیاصغر رحمانی] خلیلی صحبت کردند.
از حواشی پرونده [شهرام] جزایری و اسم بردن از افراد مهم دوم خرداد، مثل [آقای سیدمحمد خاتمی]، رئیسجمهور، [آقای مهدی کروبی]، رئیس مجلس و آقای هادی خامنهای و… بسیار ناراضیاند؛ تحلیلهای متعددی درباره عوامل این موضوع دارند که واقعی و منطقی نیست. برای حل این مشکل استمداد کردند.
گفتم، این یک مورد از جریانات کلیتر برای اداره کشور است و باید فکری برای حل کلی منازعات و کجرویها کرد. مسأله تحرکات معلمان هم نمونه دیگری استکه هر یک از دو جناح راست و چپ، همدیگر را مسئول تحریک میدانند. پذیرفتند که فردی از مشارکتیها، در شروع تحرکات مؤثر بوده و دعوت به اعتصاب کرده، ولی میگویند به منظور کنترل جریان در حال شروع وارد شده و شخصی هم از جناح راست، وضعی مثل او دارد. اجتماع و تظاهرات معلمان، در بسیاری از شهرهای کشور، امروز هم جریان داشته و رسانههای بیگانه، تحریک وسیعی دارند.
پرسیدم، چرا روزنامه نوروز خواستار اعلام نام متهمان اخذ رشوه یا کمک از جزایری شده است؛ جوابی نداشتند. گفتند، اقدام شخصی بوده. آقای کروبی هم گفته است، همه را بگویند و گزینشی عمل نکنند، ولی حالا که گفته شده ناراحت است.
آقای محتشمی در مورد هدف آقای هاشمی شاهرودی، [رئیس قوه قضاییه] هم اظهار بدبینی کرد. من گفتم، این نحوه مبارزه با مفاسد اقتصادی و تبلیغات فراوان و تهمت زدنها و جوسازیها، با آنچه نهایتاً به دست میآید، سازگار نیست.
در یک عمل شهادتطلبانه در بیتالمقدس، جمع زیادی از اسراییلیها کشته و مجروح شدهاند. هلیکوپتر حامل نظامیان ارشد روس، بر فراز چچن منفجر شده و 14 نفر کشته شدهاند؛ منجمله دو ژنرال. آمریکا بار دیگر یککشتی ایرانی را برای تفتیش متوقفکرده است.
حامدکرزی، رئیس دولت موقت افغانستان، سفرهای خارجی خود را از عربستان آغاز کرد و برای اجلاس کمک [به افغانستان]، به ژاپن رفت و در آنجا حادثه تصادف اتومبیل داشت. اکنون در آمریکاست و گفته، سفر بعدیاش به ایران است.»
[1] – رجوع کنید← کتاب «هاشمی رفسنجانی، سخنرانیهای 1380»، دفتر نشر معارف انقلاب، 1402.
منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»
انتهای پیام