خرید تور نوروزی

خاطرات هاشمی ۶ بهمن سال ۸۰ | تلفن به رهبری برای کمک به معاون رئیس‌جمهور

انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیت‌الله اکبر هاشمی در بهمن سال ۱۳۸۰ را در ادامه می‌خوانید:

شنبه 6 بهمن 1380 | 12 ذیقعده 1422 26 ژانویه 2002

«[جرج بوش]، رئیس‌ جمهور آمریکا، به دنبال یک جلسه مقامات عالی‌ آمریکا درباره مسأله فلسطین و بررسی نامه‌ای که از [یاسر] عرفات، درباره مسائل فلسطین و به خصوص اتهام کشتی حامل اسلحه برای فلسطین، با تلخی از عرفات انتقاد کرده و اعمال او را مأیوس‌کننده خوانده و از اسراییل حمایت‌ کرده است.

همزمان اسراییل با هواپیما به ساختمان‌های نیروهای انتظامی فلسطین در کرانه غربی حمله‌ کرده‌اند؛ درحالی‌که عرفات هنوز در بازداشت‌ خانگی در رام‌الله است.

بیانیه پایانی اجلاس علمای شیعه و سنی افغانستان در مشهد که از سوی نمایندگی رهبری در امور افغانستان تشکیل شده بود، مورد توجه است.

آن‌ها دولت موقت [حامد کرزی] را تأیید و بر ضرورت تشکیل دولت اسلامی پس از لویی‌ جرگه، تأکید کرده‌اند. جرج بوش، پس از اعلام رشد بودجه نظامی، اکنون از رشد زیاد بودجه‌ کنترل مهاجرت، به‌منظور مبارزه با تروریسم صحبت‌ کرده و گفته، 40 درصد از مهاجران در آمریکا به صورت غیرقانونی مانده‌اند و 5/3 میلیون نفر که این وضع را دارند، باید کنترل کنند.

بحث ماندن طولانی‌مدت نیروهای نظامی آمریکا در آسیای میانه داغ شده است. مقامات آمریکایی، متناقض حرف می‌زنند و روسیه به روشنی مخالفت می‌کند و طبیعی است که تحمل حضور نیروهای نظامی رقیب را در منطقه‌ای که در 150 سال گذشته، منطقه اختصاصی کنترل نظامی و سیاسی او بوده، تحمل نکند.

همزمان، نیروهای نظامی فرانسوی که از دو ماه پیش در مزار شریف بوده‌اند، شروع به ترک افغانستان کرده‌اند که غیرمنتظره است. بحث تشکیل ارتش ملی در افغانستان داغ است و مشکل آنها چگونگی شرکت نیروهای جهادی است. بعضی از پشتون‌ها، صحبت از ضرورت حاکمیت پشتون‌ها به ادعای اکثریت جمعیتی داشتن نموده‌اند.

آقای [غلامرضا] آقازاده، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی آمد. بسیار ناراحت است از اینکه [شهرام] جزایری در دادگاه گفته، 200 میلیون تومان برای خرید منزل به او قرض داده و خواست که اجازه بدهم، در جلسه مجمع [تشخیص مصلحت نظام]، برای تکذیب، صحبت کند.

وقتی‌ که مضمون اعترافات و ادعاها را گفتم، منصرف شد و باز هم ظهر آمد و گفت، کذب محض است و خواست، برای رفع ظلم از او کمک کنم. شب هم تلفن کرد و برای اعلام تکذیب مشورت نمود و خواست، از طریق رهبری کمک‌ کنم. به رهبری تلفن نمودم و او را کمک‌ کردم. و نیز گفت، هفته آینده عازم حج است.

در جلسه مجمع [تشخیص مصلحت نظام]، متن سیاست‌های‌ کلی در مورد ذیل اصل 44 به‌منظور کم‌ کردن از تصدی دولت و افزایش مشارکت بخش‌های غیردولتی در امور اقتصادی، تصویب شد و سیاست‌های‌ کلی بخش مسکن را هم شروع کردیم.

عصر مهندس [محمدرضا] نعمت‌زاده، [مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی]، همراه آقای [محمدحسن] پیوندی، [مدیر برنامه‌ریزی پتروشیمی] آمد و گزارش طرح‌های جامع پتروشیمی را داد و گفت، حدود شش میلیارد دلار هزینه طرح‌های جدید است و خواستند، برای بازدید به بندر امام و عسلویه بروم.

شب، علی اخوی‌زاده، [نماینده رفسنجان] آمد. متن نوشته آقای حسین مرعشی، [نماینده کرمان] به رئیس مجلس را آورد که در صورت اعلام اسمش در اظهارات دادگاه [شهرام] جزایری، استعفا خواهد داد. گفتم، معلوم نیست‌که اسمی برده شود و اگر هم بشود، این متن خوبی نیست. بعداً معلوم شد، مهدی با او شوخی‌ کرده و گفته که بناست تحت تعقیب قرار گیرد؛ کاری که معمولاً حسین به صورت مزاح با دیگران می‌کند.

علی‌ گفت، فراکسیون دوم خردادی‌های مجلس، برای چاره‌جویی اوضاع جاری استمداد دارند و ترسیده‌اند؛ گویا اعتراض معلمان در عکس‌العمل به بازداشت‌ آقای [حسین] لقمانیان، [نماینده همدان] طراحی شده و اکنون از کنترل خارج شده و آقای خاتمی، [رئیس‌جمهور]، چند ساعت جلسه [هیأت] دولت را به این امر اختصاص داده و ممکن است، تشکیل کمیسیون هم توقع معلمان را بالا ببرد و باعث درخواست سایر مشاغل هم بشود.

امروز معلمان به قصد حضور جلوی مقر ریاست‌جمهوری به راه افتاده بودند که پلیس مانع آنها شده و متفرق‌شان‌ کرده است. در بسیاری از شهرها، اجتماعات و تظاهراتی داشته‌اند. بخشی از خانواده‌های ملی مذهبی‌ها در مقابل ساختمان نمایندگی سازمان ملل، برای اعتراض به دادگاه جمع شده بودند که توسط پلیس متفرق شده‌اند.

شورش مردم‌ آرژانتین، وسیع‌تر، خشن‌تر و مخرب‌تر شده و خواستار استعفای دولت موقت جدیدند. دولت آرژانتین با اعلام وضع فوق العاده، کم‌ کردن ارزش پول ملی و جلوگیری از خروج ارز و قطع رابطه پول ملی با دلار و متوقف‌ کردن پرداخت دیون، مشکلاتی ایجاد کرده است.»

منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا