خرید تور نوروزی

فرق هاست و سرور مجازی چیست؟

رپورتاژ آگهی

بسیاری از افراد از دو اصطلاح هاست و سرور به جای یکدیگر استفاده می کنند؛ اما درواقع، این دو، مفاهیم و تکنولوژی هایی متفاوت با کاربردهای جداگانه هستند. هنگام خرید سرور مجازی یا هاست، درک تفاوت این دو می تواند راهگشا باشد. در این مقاله، ضمن تعریف این دو تکنولوژی تفاوت های آنها را نیز شرح می دهیم.

سرور چیست؟

سرور، نرم افزار یا سخت افزاری است که خدماتی را به دستگاه های موجود در یک شبکه داخلی یا دستگاه هایی که به اینترنت متصل هستند، ارائه می دهد. از طرف دیگر به دستگاه یا نرم افزاری که این خدمات به آن ارائه می شود، کلاینت (client) گفته می شود.

به این ترتیب، هر وب سایت علاوه بر خرید هاست به منظور ذخیره محتوایش به یک سرور نیز نیاز دارد. به زبان ساده تر، سرور جایی است که وب سایت و محتوایش روی آن ذخیره شده است. هر سرور یا وب سرور، یک آدرس IP و یک نام دامنه (Domain name) منحصر به فرد دارد که زمانی که کلاینت آن را در مرورگر خود جستجو می کند، سرور به دنبال آن در فضای خود گشته و به مرورگر او تحویل می دهد. این فرآیند که به آن پرسش و پاسخ بین کلاینت و سرور نیز گفته می شود، طی چند دهم تا چند ثانیه انجام می شود.

سرور مجازی چیست؟

سرور مجازی، سروری است که معمولا در یک مرکز داده در خارج از یک وب سایت قرار داشته و منابع آن بین کاربران مختلف به اشتراک گذاشته می شود. هر کدام از این کاربران می توانند بر روی سرور به صورت جداگانه، کنترل داشته باشند. به این ترتیب، سرور مجازی به معنای تبدیل یک سرور فیزیکی به چندین ماشین مجازی است که هر کدام، دارای سیستم عامل مختص خود هستند.

مشخص است که اولین مزیت یک سرور مجازی، کاهش هزینه های کاربران آن است؛ چراکه چندین وب سایت می توانند به طور همزمان از ظرفیت یک سرور استفاده کنند. به این ترتیب از تمامی ظرفیت سرور فیزیکی پشتیبان نیز استفاده می شود. این در حالی است که تا پیش از ابداع این تکنولوژی، سرورهای فیزیکی تنها از بخشی از توان خود استفاده می کردند؛ اما مشتریان آنها مجبور به پرداخت هزینه برای تمام ظرفیت آنها بودند. برخی از انواع سرور مجازی، شامل سرور فایل، سرور پایگاه داده و سرور ایمیل می شوند.

هاست چیست؟

پس از درک اولیه مفهوم سرور و سرور مجازی باید به سوال دوم این مقاله، یعنی Host چیست؟ پاسخ دهیم. Host، در زبان انگلیسی به معنی میزبان است و در علوم کامپیوتری نیز به همین معنی به کار می رود. خرید هاست ، به معنی خرید فضایی از یک سرور به منظور اختصاص به یک وب سایت مشخص است. این فضا درواقع، نوعی خدمات است که از سوی شرکت های آی تی به وب سایت ها به منظور اتصال به شبکه جهانی اینترنت، ارائه می شود. هاست، در حقیقت، سخت افزار یا نرم افزاری است که با دیگر دستگاه ها و منابع موجود در شبکه، ارتباط برقرار می کند.

به طور کلی، وظیفه خدمات هاستینگ، بررسی آدرس IP دستگاه کلاینت یا دیگر دستگاه های موجود در شبکه و انتقال اطلاعات مورد نیاز به محل مناسب برای ارائه به آنهاست. پیش از خرید هاست باید با انواع مختلف خدمات میزبانی آشنا باشید که مهم ترین آنها عبارتند از:

  • هاست اشتراکی
  • هاست اختصاصی

هر یک از این دو خدمات کلی هاستینگ می توانند به صورت فیزیکی یا ابری ارائه شوند.

هاست اشتراکی

خرید هاست اشتراکی، به معنی دریافت نوعی از خدمات میزبانی است که در آن، چندین وب سایت به یک سرور متصل شده و به صورت اشتراکی از منابع آن استفاده می کنند. این گزینه، برای وب سایت های کوچک با ترافیک کم یا کسب و کارهایی که با محدودیت بودجه مواجه هستند، یک گزینه ایده آل است.

هاست اختصاصی

هاست اختصاصی، خدماتی است که در آن هر وب سایت به یک سرور اختصاصی متصل شده و می تواند از تمامی ظرفیت آن استفاده کند. در این خدمات، هر وب سایت، صاحب اختصاصی یک سرور است. اولین مزیت خرید هاست اختصاصی، ظرفیت بالایی است که در اختیار وب سایت قرار می گیرد. مزیت بعدی نیز این است که صاحب وب سایت می تواند سروری که خدمات هاست روی آن ارائه می شود را سفارشی سازی کند. البته، مشخص است که هزینه استفاده از خدمات هاست اختصاصی، بسیار بیشتر از هاست اشتراکی است.

تفاوت های سرور مجازی و هاست

مشخص است که هاست، درواقع، فضا و خدماتی است از سوی سرور ارائه می شود. به عبارت دیگر، یک سرور مجازی می تواند هاست نیز باشد؛ اما عکس آن صادق نیست. با این حال، نمی توان به طور قطعی گفت که هاست زیرمجموعه ای از سرور است؛ چراکه برخی هاست ها از چندین سرور استفاده می کنند.

از نظر عملکردی، خرید هاست به معنی خرید خدماتی برای اتصال به شبکه جهانی اینترنت است. این در حالی است که خرید سرور به معنی اجاره فضایی برای ذخیره اطلاعات و به اشتراک گذاری آنها با دیگر دستگاه های موجود در شبکه است. به عبارت دیگر، سرور، منابع را به اشتراک گذاشته و از این طریق، خدماتی ارائه می کند؛ اما هاست، مصرف کننده این منابع و دریافت کننده خدمات ارائه شده توسط سرور است. دیگر موارد تفاوت این دو را در ادامه شرح می دهیم.

نحوه اتصال

به طور کلی، عملکرد هاست، تنها با اتصال به شبکه جهانی اینترنت معنی پیدا می کند. این در حالی است که از سرور در شبکه های داخلی یا اترنت نیز به منظور ارائه خدمات به کامپیوترهای یک شبکه داخلی، استفاده می شود.

میزان دسترسی به اطلاعات

خرید هاست به معنی امکان به اشتراک گذاری منابع از سرورهای متعدد و به کارگیری آنهاست. به این ترتیب، هاست، برای انتقال اطلاعات می تواند از سوئیچ ها، روترها و دستگاه های دیگری که لزوما خودشان هاست نیستند، استفاده کند. این در حالی است که سرور تنها می تواند منابع و خدمات خود را به اشتراک بگذارد.

مشتریان

یکی از تفاوت های اصلی هاست و سرور، ماهیت مشتریان آنهاست. درواقع، این شرکت ها و وب سایت ها هستند که با خرید هاست ، وب سایت خود را در شبکه جهانی اینترنت اجرا می کنند. این در حالی است که سرور، وظیفه تعامل با بازدیدکنندگان همان سایت ها و دستگاه ها و مرورگرهایشان را بر عهده دارد.

ماهیت وظایف

به طور کلی، می توان گفت که وظیفه هاست، راه اندازی و نگهداری از کل وب سایت است؛ از طرف دیگر، وظیفه کلی سرور، پردازش و تحویل صفحات وب و ذخیره سازی تعاملات با کلاینت ها، به منظور ارائه خدمات بهتر در بازدیدهای بعدی آنهاست.

سخن آخر

هاست و سرور مجازی، دو مفهوم با تعاریف نسبتا مشابه هستند که درک تفاوت تئوریک آنها برای بسیار از افراد، دشوار است. هاست به خدماتی گفته می شود که در آن، یک وب سایت روی شبکه جهانی اینترنت ارائه و میزبانی می شود. سرور که خود فراهم آورنده فضای هاست است وظیفه تعامل با کاربران اینترنت، ارائه محتوا به آنها، ذخیره سازی و پردازش اطلاعات را بر عهده دارد. سرور مجازی نیز نوعی سرور اشتراکی است که در آن، وب سایت های متعدد از منابع یک سرور فیزیکی استفاده می کنند. به این ترتیب، خرید هاست و سرور برای یک وب سایت، دو کارکرد متفاوت دارد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا