خرید تور نوروزی

گروکشی به سبک احمدی نژاد

علی شکوهی روزنامه نگار در روزنامه ی اعتماد، در یادداشتی تلگرامی با عنوان «گروکشی به سبک احمدی نژاد» نوشت:

✅ احمدی نژاد هم ثبت نام کرد. او توصیه رهبری را امر مولوی تلقی نکرد و وارد میدان انتخابات شد. او چه هدفی را دنبال می کند و هدفش از این بازی جدید چیست؟ پیامدهای این تصمیم چه خواهد بود و در کلیت نظام و در درون نیروهای سیاسی چه واکنشی را به همراه خواهد آورد؟

✅ اول- مهمترین هدف احمدی نژاد این است که موجی برای حمایت از خودش ایجاد کند و آن را در مقابل رهبری قرار دهد تا رهبری از نظر خودش عقب بنشیند و با حضور او در انتخابات مخالفت نکند. این روشی است که از گذشته در دستور کار او قرار داشت: قرار دادن رهبری و نظام در کار انجام شده و تسلیم کردن دیگران به تصمیمات و مجبور کردن آنان به حمایت از خود. در کنار زدن علی لاریجانی از شورای عالی امنیت ملی و موارد مشابه موفق شد و در جریان عزل وزیر اطلاعات آن زمان موفق نشد و اکنون بار دیگر همان بازی را با رودررو قرار دادن بخشی از جامعه با رهبری آغاز کرده است.

✅ دوم- با این کار احمدی نژاد در مذاکره با نظام قدرت چانه زنی پیدا کرده است به این معنا که می تواند برای کنار کشیدن از صحنه انتخابات، شرط بگذارد و طبعا تایید صلاحیت بقایی یکی از این شرایط است. او می داند که از امروز موج هواداران او در مقابل نظر رهبری قرار می گیرند و از رهبری می خواهند که نظرش را عوض کند و اگر رهبری این کار را نکند دستکم به شورای نگهبان سفارش کند که صلاحیت بقایی را تایید کنند.

✅ سوم- احمدی نژاد با این کار استقلال فردی خودش را به همگان ثابت کرده است و همین امر برای کسانی جذابیت دارد. حال اگر رهبری از موضع خودش عقب بکشد، او به قهرمان انتخابات 96 تبدیل می شود و اگر رهبری بر نظر خودش بایستد مجبور است هزینه مقابله با احمدی نژاد و موج هواداران او را بپردازد که طبعا هزینه ناخواسته ای است. این وضعیت برای احمدی نژاد بهترین است و زمینه را فراهم می کند که همه مخالفان و منتقدان رهبری و نظام به سوی او جلب شوند. این کار طبعا به زیان کشور و نظام است اما بخشی از منتقدان از هر کسی که وضعیت را خراب تر کند استقبال می کنند!

✅ چهارم- اصولگرایان در وضعیت جدید دچار تعارضات درونی بیشتری خواهند شد. بعید است که آنان در این شرایط راضی به احمدی نژاد یا نامزد مورد حمایت او از جمله بقایی بشوند. در وضعیتی که خود جمنا و دیگر تشکلهای اصولگرا دچار تفرقه جدی هستند، این شیوه برخورد احمدی نژاد بحران در این جریان را بیشتر و بیشتر خواهد کرد. باید انتظار داشت که بخشی از اصولگرایان حضور احمدی نژاد را فرصتی برای رقابت با روحانی بدانند و از او حمایت کنند و همین امر تفرقه در درون اصولگرایان را بیشتر خواهد کرد.

✅ پنجم- مشاوران احمدی نژاد – البته اگر مشاورانی داشته باشد و خودرایی خودش عامل این تصمیم نبوده باشد – او را در شرایط بسیار متفاوتی از گذشته قرار داده اند. او یا موفق می شود یک جریان سومی را در صحنه سیاسی کشور خلق کند یا برای همیشه از عرصه قدرت انقلاب کنار گذاشته خواهد شد. او باید بداند که تصمیم به شرکت در انتخابات، مقابله با رهبری است و رهبری نمی تواند تسلیم این بازی ماجراجویانه او شود و بعد از آن به آسانی رهبری کند. با شناختی که از رهبری داریم ایشان تسلیم بازی احمدی نژاد نخواهد شد ولو آن که هزینه تازه ای از سوی احمدی نژاد بر نظام تحمیل شود.

✅ ششم- اصلاح طلبان از این ماجرا اصلا خوشحال نباید باشند. غالب اصلاح طلبان درون نظام به رهبری نزدیکترند تا احمدی نژاد و او را برای نظام و انقلاب خطرناک می دانند. آنان گلایه دارند که در گذشته آبروی نهادهای حاکمیتی خرج به قدرت رسیدن فردی مانند احمدی نژاد شد و بسیاری از یاران امام را از عرصه خدمت کنار گذاشته شدند اما اصلاح طلبان دلسوز نظامند و حاضر نیستند بحرانهایی برای نظام درست شود که اساس آن را تهدید کند و حتی به تضعیف جایگاه رهبری بیانجامد. آنان بارها خواستار گفتگوی ملی و آشتی ملی شدند تا نیروهای انقلاب به هم نزدیک شوند و فرصت ایجاد تفرقه برای کسانی از جنس احمدی نژاد ایجاد نشود. امیدواریم همه اصلاح طلبان در این شرایط بر این مواضع اصولی خود بایستند و بازی ماجراجویانه احمدی نژاد آنان را به اشتباه نیاندازد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. با همه اکراهی که نسبت به آقای احمدی‌نژاد داریم، اومدن ایشون رو به فال نیک بگیریم، چون کاندید شدن حق ایشون و البته هر ایرانی دلسوزیه که فکر می‌کنه می‌تونه کشور رو از معضلات و مشکلات بیرون بیاره و انقلاب هم دقیقاً به همین علت بود که هیچکس به هیچ بهونه‌ای از حقوق فردی و اجتماعی‌اش محروم نشه. در ضمن، از قضا اصلاح‌طلبان باید از این مسئله خوشحال بشن، چون دعوای فعلی بین ایشون و اصلاح‌طلبان نیست، بلکه بین ایشون و اصولگرایانه و اصلاح‌طلبان می‌تونند از این فرصت برای مطالبه برداشتن محدودیت‌های بدون توجیهی که نسبت به شخصیت‌های کلیدی اونا اعمال شده، استفاده کنند.

  2. شكوهى جان ! تحليلت مثل هميشه نقص نداشت ، خصوصاً دلسوزى اصلاح طلبان براى نظام، اما در مورد نزديكى آنها به رهبرى نظام پس تكليف آن فرمايش رهبرى چى ميشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا