خرید تور نوروزی

سن امید به زندگی در ایرانی‌ها اعلام شد

خبرگزاری فارس: معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت:سن امید به زندگی در ایران به ۷۸ سال رسیده است.

علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزیر بهداشت در نشست خبری به مناسبت دهه فجر بیان کرد:باتوجه‌به افزایش شیوع برخی بیماری‌های مزمن در سطح دنیا و ایران کل دنیا هزینه‌های زیادی را متحمل خواهند شد.

وی ادامه داد: بیماری‌های قلبی،عروقی،سرطان‌ها و دیابت و چاقی از جمله بیماری‌های است که در آینده هزینه زیادی روی دست سیاست‌گذاران خواهد گذشت.

رئیسی با اشاره به نقش موثر محیط در ابتلا به بیماری‌های مختلف، خاطرنشان کرد: زمانی که شما رعایت بهداشت را دارید اما آلودگی هوا و مصرف دخانیات توسط افراد و نیز مواد سنی در مواد غذایی در سلامت فرد تأثیر گذار هستند.

وی با اشاره به اهمیت بالابردن سواد سلامت مردم،متذکر شد: سواد سلامت یعنی ایجاد آموزش‌های که میزان رفتار را ارتقا دهد و تاب‌آوری فرد را مقابل ناخوشی‌ها افزایش دهد.

معاون بهداشت وزیر بهداشت تصریح کرد: اگر از تکنولوژی های جدید استفاده نکنیم قطعاً در حوزه سلامت عقب می‌افتیم و هر فرد از طریق گوشی همراه می‌توانیم ناظر به‌سلامت خود باشد‌.

رئیسی یادآور شد: تکنولوژی تیغ دو لبه است و می‌تواند اطلاعات غلط را در جامعه گسترش دهد.

وی افزود: یکی از کارهایی که بنا داریم انجام دهیم به کمک رسانه‌ها سامانه‌ای برای پاسخگویی به شایعات حوزه سلامت ایجاد کنیم و آخرین اطلاعات پزشکی را ارائه کنیم.

معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره واکسن اچ پی وی، افزود: اچ پی پی دو عارضه می‌تواند ایجاد کند؛سرطان دهانه رحم و زگیل‌های تناسلی.در خصوص سرطان دهانه رحم بسیار میزان پایینی دارد و بیشتر موضوع عفونت آن توجه داریم.

وی درباره شیوع اچ پی وی،گفت:بررسی انجام شده و شیوع این بیماری بیشتر شده اما نه به آن حدی که گفته می‌شود.نتایج را بررسی کرده و به کمیته ملی کشوری دادیم و به‌زودی اعلام می‌کنند.

معاون بهداشت وزیر بهداشت در خصوص واکسن اچ پی وی، گفت: باید این واکسن وارد چرخه کشوری واکسیناسیون بشود اما نه برای همه بلکه مثل واکسن آنفلوآنزا در داروخانه‌ها عرضه شود و شرکت‌های داخلی آن را تولید کنند.

رئیسی ابراز کرد: باتوجه‌به مشکلات ارزی ترجیح می‌دهیم از واکسن داخلی باشد و اگر کارگروه کشوری تأیید کند آن را تولید کنند.

رئیسی ادامه داد: اکنون میزان ابتلای سرطان  در جهان ۱۷۲ نفر در ۱۰۰ هزار نفر رسیده است و بر اساس پیش بینی در ۲۵ سال آینده در دنیا ۷۷ درصد رشد خواهد داشت و در ایران نیز در ۲۵ سال آینده دو برابر خواهد شد.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به بروز بیشتر سرطان در سالمندان، گفت: دخانیات و آلودگی هوا از جمله عوامل سرطان‌زا هستند و اگر بتوانیم عوامل خطر اصلی را کنترل کنیم از بروز سرطان جلوگیری خواهد شد. مانند مصرف زیاد نمک،شکر و بالابودن فشارخون،مصرف زیادتر لبنیات،مصرف زیاد فست فودها از جمله علل موثر در ابتلا به سرطان است.

وی یادآور شد: سالانه ۱۰ میلیون مرگ در اثر سرطان در دنیا بروز می‌کند و سالانه ۲۰ میلیون مورد جدید شناسایی می‌شود.

رئیسی ادامه داد: اکنون میزان ابتلای سرطان  ۱۷۲ نفر در ۱۰۰ هزار نفر رسیده است و بر اساس پیش‌بینی در ۲۵ سال آینده در دنیا ۷۷ درصد رشد خواهد داشت و در ایران نیز در ۲۵ سال آینده دوبرابر خواهد شد.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به بروز بیشتر سرطان درسالمندان، گفت: دخانیات و آلودگی هوا از جمله عوامل سرطان‌زا هستند و اگر بتوانیم عوامل خطر اصلی را کنترل کنیم از بروز سرطان جلوگیری خواهد شد. مانند مصرف زیاد نمک،شکر و بالابودن فشارخون،مصرف زیادتر لبنیات،مصرف زیاد فست‌فود ها از جمله علل مؤثر در ابتلا به سرطان است.

رئیسی عدم اجرای قانون را عامل اصلی اجرانشدن درست طرح پزشک خانواده برشمرد و گفت: مشکل کمبود بودجه نیست بلکه باید سرانه مشخص و تعیین شده در قانون به این طرح اختصاص پیدا کند.

وی ادامه داد: ما یک ریال پول اضافی در خصوص پزشکی خانواده نمی‌خواهیم بلکه باید این پول اختصاص‌داده‌شده به‌نظام سلامت و مشخصات پزشکی خانواده این است که نشانه دار شود و ثبات لازم را داشته باشد.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به عدم موفقیت لازم در اجرای طرح پزشکی خانواده در کشور، متذکر شد: کشور نیازمند یک ساماندهی در ارائه خدمات نظام سلامت دارد و اکنون نظام سلامت ما بیمار است.

رئیسی درباره آلودگی هوا، بیان کرد: قانون هوای پاک و شرح وظایفی در نظر گرفته شد که وظیفه وزارت بهداشت احصای بیماری‌ها و برآورد هزینه‌های مرگ‌ومیر و…را برعهده دارد.

وی با بیان اینکه ۶۰ درصد علت آلودگی هوا خودروها هستند، افزود: سیستم حمل‌ونقل عمومی و ریلی کشور بسیار ضعیف است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت  با اشاره اثر مازوت سوزی در آلودگی هوا، ادامه داد: وزیر بهداشت دولت را در خصوص آلودگی هوا خیلی حساس کرده است.

وی با بیان اینکه ۲۵۰ روز در طول یک سال آفتابی است،بر نقش مؤثر استفاده از پنل‌های خورشیدی تأکید کرد.

در پاسخ به پرسش خبرنگار درباره غربالگری بیماری‌ها در کشور، گفت: یکی از راه موفق در غربالگری این است که  هر فرد ایرانی یک تیم پزشکی داشته باشد که همه اینها در قالب طرح  پزشکی خانواده وجود دارد و اگر این انجام نشود ممکن است همه افراد در غربالگری‌ها تحت پوشش قرار نگیرند.

وی با اشاره به وضعیت پسماند در مراکز درمانی و سطح شهرها، افزود: وضعیت خوبی دراین‌خصوص نداریم و یکی از علل شیوع تب دنگی در چابهار همین زباله‌هاست.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه ۹۴ درصد بیمارستان‌ها دستگاه امحای زباله فعال را دارند، گفت: روزانه ۱۵۰ تن پسماند و زباله در بیمارستان‌ها تولید می‌شود.

رئیسی درباره آمار میزان سرطان در ایران خاطرنشان کرد: در حال جمع‌آوری این آمارها در کشور هستیم و منتشر می‌کنیم.

معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: غربالگری سرطان جزو برنامه‌های جدی ماست. اکنون غربالگری سطح یک پستان در مراکز بهداشت کشور رایگان انجام می‌شود.

وی با اشاره به دستاوردهای نظام سلامت در دوران پیروزی انقلاب، گفت: شاخص مرگ‌ومیر نوزادان ۱۵۰ نفر در ۱۰۰ هزار اکنون به کمتر از ۱۰ رسیده و میزان مرگ مادر باردار نیز به کمتر از ۲۳ مورد در ۱۰۰ هزار رسیده است؛ ضمن اینکه سن امید به زندگی به ۷۸ سال رسیده و پوشش واکسیناسیون بیش از ۹۵ درصد رسیده است.

انتهای پیام

بانک صادرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا