انتقال پایتخت؛ ضرورتی برای مدیریت منابع یا چالشی بیاولویت؟ | یوسف پزشکیان
یوسف پزشکیان، عضو هیئت علمی دانشگاه سهند تبریز، با اشاره به مباحث مطرحشده درباره انتقال پایتخت، تأکید کرد که پیش از هرگونه نقد، باید از جزئیات این ایده و استدلالهای پشت آن آگاه بود.
به گزارش انصاف نیوز وی در یاداشتی درباره انتقال پایتخت در صفحه شخصیاش نوشت: کمبود منابع آبی و بحران فرونشست زمین از مهمترین دلایلی است که رئیسجمهور بر عدم توسعه بیشتر تهران و کلانشهرها تأکید دارد.
به گفته او، الگوی توسعه جهانی نشان میدهد که شهرهای ساحلی از ظرفیت بیشتری برای رشد برخوردارند و بر همین اساس، دولت قصد دارد طرحهای زیرساختی بزرگ را در مناطق ساحلی در اولویت قرار دهد.
پزشکیان با اشاره به برنامههای دولت افزود: “گام نخست، توقف توسعه تهران است؛ گام دوم، اولویتبندی زیرساختهای ساحلی و کریدورها و گام سوم، جذب مشاوران خارجی برای توسعه دریا محور است.”
وی همچنین تأکید کرد که انتقال پایتخت تنها یکی از ایدههای مطرحشده در این راستا بوده و هنوز درباره زمان، شیوه و محل جدید تصمیمگیری نشده است.
این استاد دانشگاه در واکنش به برخی نگرانیها خاطرنشان کرد: “انتقال پایتخت اولویت اصلی کشور نیست، اما بحران آب یک مسئله حیاتی است که باید برای آن راهکارهای مختلفی بررسی شود.”
او همچنین تصریح کرد که پرداختن به این موضوع به معنای غفلت از چالشهای فوری مانند قطعی برق و ناترازی انرژی نیست، بلکه دولت همزمان بر مسائل کوتاهمدت و بلندمدت تمرکز دارد.
پزشکیان در پایان تأکید کرد: موفقیت هرگونه تغییر و تحول کلان، به همکاری و همراهی مردم بستگی دارد و تصمیمگیری درباره چنین پروژههایی نیازمند مطالعات دقیق و اجماع کارشناسان است.
انتهای پیام