خرید تور نوروزی

تهرانِ غرق دود به روایت کوه دماوند

سرویس مجله، انصاف نیوز: تهران غرق دود به روایت دماوند شاید بهترین توضیح برای تصویری باشد که از آسمان آلوده پایتخت گرفته شده است.

خبرنگار انصاف نیوز پیش از ظهر امروز، سه‌شنبه 16 بهمن 1403، توانست در هواپیمایی که از جنوب عازم مهرآباد بود، دو تصویر کاملا متفاوت را از کوه دماوند به فاصله کمتر از 5 دقیقه ثبت کند.

در تصویر نخست، آسمان جنوب «کوه سپید پای در بند» آبی و پاک است اما عکس دوم، مربوط به ورود هواپیما به آسمان تهران است و آسمان غرب دماوند را در هاله‌ای از دود و سیاهی نشان می‌دهد.

دماوند از جنوب (سه شنبه 16 بهمن 03 ساعت 11:10)

مقایسه این دو تصویر، این واقعیت را مجددا یادآوری می‌کند که اهالی پایتخت روزانه حجم غریبی از سرب و کربن تنفس می‌کنند که پیامدهای روانی و جسمانی اثبات‌شده‌ای دارد که به سهم خود روند فزاینده مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر مانند انواع سرطان را به خوبی توضیح می‌دهد.

چند روز پیش در خبرهای رسمی آمده بود اهالی تهران در طول روزهای سپری‌شده 1403 تنها 5 روز هوای پاک تنفس کرده‌اند.

بهمن ماه سال پیش نیز یک عضو شورای شهر تهران از هزینه 11 میلیارد دلاری آلودگی هوا خبر داده بود: «اگر هزینه‌های آلودگی هوا را بسنجیم، 11/3 میلیارد دلار برای درمان و خسارات دیگر بخش‌ها هزینه شده است و اگر این هزینه‌ها را در بخش پیش گیری صرف می‌کردیم، شاهد وضعیت امروز نبودیم.»

دماوند از غرب (سه شنبه 16 بهمن 03 ساعت 11:15)

مهدی پیرهادی همچنین گفته بود: «سیاست‌های نابجا به آلودگی هوا در تهران دامن زده است… وقتی موضوعات پیرامون این مساله به بهانه‌ای برای امرار معاش تبدیل شده چگونه می‌توان از هوای پاک برای مردم سخن گفت و به برخورداری از این هوا دلخوش بود؟» و البته عضو پارلمان شهر توضیح نمی‌دهد که چگونه آلودگی هوا می‌تواند به بهانه‌ای برای امرار معاش عده‌ای تبدیل شود!

از آغاز سال تحصیلی 403 تا کنون، یعنی در 135 روز گذشته، مدارس تهران غرق دود بیشتر از 10 روز تعطیل شده است.

در کنار تعطیلی مهدهای کودک و مدارس، تعطیلی ادارات و توقف فعالیت‌های عمومی غیرضروری در تهران مانند تعطیلی موزه‌ها و سینماها، اجرای طرح زوج و فرد از در خانه‌ها و توقف فروش مجوز ورود به محدوده طرح ترافیک از جمله اقدامات صورت گرفته برای مقابله با آلودگی هوا بوده که به نظر می‌رسد تاثیر چندانی هم نداشته است.

شاید بتوان به شهروندان بزرگ‌ترین کلان‌شهر ایران حق داد این دست اقدامات منفعلانه و کم اثر را نشانه‌ای از آن بدانند که شهرداری تهران به عنوان متولی امور پایتخت هیچ برنامه مشخص و مدونی برای کاهش آلودگی هوا ندارد یا حداقل برنامه‌های اجرا شده نمود و نتیجه عینی نداشته است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا