خرید تور نوروزی

مراحل ثبت شرکت سهامی خاص در سامانه

رپورتاژ آگهی

ثبت شرکت سهامی خاص یکی از متداول‌ترین راه‌ها برای شروع کردن یک کسب‌وکار کوچک یا متوسط است که می‌توانید به راحتی آن را به ثبت برسانید و از مزایای حقوقی و مالی قابل‌توجهی استفاده کنید. این نوع شرکت‌ها با داشتن سهامداران محدود و ساختاری مناسب، به صاحبان خود امکان مدیریت کارآمدتر و بهینه‌تری را می‌دهند. با ثبت شرکت سهامی خاص می‌توانید یک شخصیت حقوقی مستقل بسازید و به فعالیت‌های تجاری بپردازید.

با توجه به محدودیت مسئولیت سهامداران به میزان سرمایه‌گذاری‌شان، با ثبت شرکت سهامی خاص با همراهی مؤسسه ثبتی نوول امکان جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید را خواهید داشت. این شرکت‌ها معمولاً در بخش‌های مختلف اقتصادی فعالیت مي‌کنند و با ایجاد اعتماد بین مشتریان و شرکای تجاری می‌توانید به راحتی چنین شرکت‌هایی را توسعه دهید و کسب‌وکار خود را در مدت زمان کوتاهی گسترش دهید.

ما در این مطلب نگاهی جامع به شرایط ثبت شرکت سهامی خاص داشته‌ایم. همچنین اگر در زمینه‌ی ثبت شرکت‌های مختلف سوالی داشتید می‌توانید با کارشناسان حقوقی ما تماس بگیرید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن شرکت خود را به ثبت برسانید.

شرکت سهامی خاص چیست؟

شرکت‌های سهامی خاص یکی از پرطرفدارترین ساختارهای شرکتی در دنیای کسب‌وکار هستند. این نوع شرکت‌ها با داشتن شخصیت حقوقی مستقل، به صاحبان و سهامداران امکان می‌دهد تا بدون نگرانی از مسئولیت شخصی و حقوقی و با سرمایه‌ای اندک، به فعالیت‌های تجاری مشغول شوند. این شرکت یکی از پرمتقاضی‌ترین شرکت‌ها برای ثبت در ایران است چون هر کدام از سهامداران این شرکت، بسته میزان سرمایه، مسئول سود و زیان شرکت است.

شرکت‌های سهامی خاص، شرکت‌های تجاری هستند که سرمایه‌شان به صورت سهام است و تهیه تمام سرمایه‌ی چنین شرکت‌هایی برعهده مؤسسین است. سرمایه شرکت‌های سهامی خاص به قسمت‌های مساوی تقسیم می‌شود که به هر کدام از این قسمت‌ها «سهم» می‌گوییم. به کل مبلغی که فرد در شرکت سرمایه‌گذاری کرده است نیز «مبلغ اسمی سهام» گفته می‌شود؛ بنابراین مسئولیت هر کسی در شرکت سهامی خاص رابطه‌ی مستقیم با «مبلغ اسمی» سهام او دارد.

مزایای تأسیس شرکت سهامی خاص چیست؟

مزایای تأسیس شرکت سهامی خاص چیست؟

ثبت شرکت سهامی خاص یکی از بهترین راه‌های شروع یک کسب‌وکار کوچک است که به شما امکان استفاده از مزایای قانونی و مالی را نیز می‌دهد. این نوع شرکت‌ها با ساختاری منظم و حقوقی، به سهامداران امکان می‌دهند تا با اطمینان بیشتری در عرصه‌ی اقتصادی به فعالیت مشغول شوند. از جمله مزایای و امتیازاتی که با ثبت شرکت سهامی خاص به دست خواهید آورد می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

محدودیت مسئولیت سهامداران:

یکی از مزایای اصلی شرکت‌های سهامی خاص این است که مسئولیت سهامداران به میزان سرمایه‌گذاری آن‌ها محدود می‌شود. این بدان معنا است که در صورت بروز مشکلات مالی، سهامداران فقط به میزان سرمایه‌ای که در شرکت گذاشته‌اند، مسئول خواهند بود و بنابراین دارایی‌های شخصی آن‌ها در صورت ورشکستگی شرکت، محفظ خواهد ماند.

امکان جذب سرمایه‌گذار:

با داشتن یک شرکت سهامی خاص، می‌توانید از طریق فروش سهام، سرمایه‌گذاران جدیدی را به سمت شرکت و کسب‌وکار خود بکشانید و از مزایای آن استفاده کنید. این امر به شرکت امکان می‌دهد تا منابع مالی بیشتری برای توسعه و رشد جذب کند.

توسعه در بازار:

ثبت شرکت سهامی خاص به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا اعتماد بیشتری در بین مشتریان و شرکای تجاری ایجاد کند. این اعتماد می‌تواند به افزایش فروش و همکاری‌های تجاری منجر شود و درنهایت به رشد و پایداری شرکت کمک کند که باعث می‌شود در مدت زمان کوتاهی شرکت شما رشد قابل‌توجهی داشته باشد و به سودآوری مناسبی برسد.

امکانات قانونی و مالی:

با ثبت یک شرکت سهامی خاص می‌توانید از امکانات قانونی و مالی‌ای که دولت برای چنین شرکت‌هایی در نظر گرفته استفاده کنید. از جمله این امکانات می‌توانیم به استفاده از وام‌های بانکی و تسهیلات مالی مختلف اشاره کنیم. همچنین این شرکت‌ها می‌توانند از مزایای مالیاتی نیز بهره‌مند شوند.

صفر تا صد مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

صفر تا صد مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

برای تأسیس یک شرکت سهامی خاص ابتدا باید صورتجلسه، اظهارنامه و اساسنامه را تنظیم کنید. می‌توانید این موارد را خودتان انجام دهید یا می‌توانید از همان ابتدا صفر تا صد ثبت شرکت‌تان را به ما بسپارید تا در این زمینه دچار مشکلات قانونی نشوید. پس از آن باید نامی برای شرکت انتخاب کنید که بهتر است نام شرکت ایرانی و اصیل باشد و دیگران بتوانند به راحتی آن را تلفظ کنند و باید برای پرداخت 100درصد سرمایه موردنظر اقدام کنید.

براساس قانون اساسی و قانون تجارت برخی ممنوعیت‌ها هست که مدیر عامل و مدیران شرکت‌های سهامی خاص باید براساس آن‌ها تعیین شوند. همچنین برخی از افراد مانند رئیس‌جمهور، معاون‌های رئیس‌جمهور، کارمندان دولت و وزیرها نمی‌توانند شرکت سهامی خاص به ثبت برسانند یا مدیریت چنین شرکت‌هایی را برعهده بگیرند.

انتقال سهم شرکت‌های سهامی خاص نیز تنها باید موافقت مجمع عمومی سهامداران صورت بگیرد و پیش از ثبت شرکت سهامی خاص نمی‌توانید هیچ سهمی را به دیگری انتقال دهید و این عمل جرم محسوب می‌شود.

قوانین و ارکان ثبت شرکت سهامی خاص

  • اساسنامه؛
  • مجمع عمومی؛
  • هیئت مدیره؛
  • مدیرعامل؛
  • بازرس یا بازرسین؛
  • سهام؛
  • حداقل 2 عضو هیئت مدیره بالای 18 سال؛
  • حداقل 3 بازرس ( یکی اصلی و دیگری بازرس علی‌البدل)؛
  • هر سهم برای یکی از اعضای هیئت مدیره؛
  • حداقل سرمایه (100 هزار تومن؛ که باید به حسابی به نام شرکت واریز شود)؛
  • درج عبارت «سهامی خاص» در نام شرکت.

اساسنامه شرکت سهامی خاص

اساسنامه یکی از ارکان ثبت تمامی شرکت‌ها می‌باشد و یکی از مهم‌ترین ارکان ثبت سرکت‌های سهامی عام و خاص است. پس باید برای ثبت شرکت خود یک اساسنمه‌ی مناسب و بی‌نقص تهیه کنید. اساسنامه دربرگیرنده تمامی وظایف و اختیارات اعضا، شرکت، هیئت مدیره، بازرس‌ها و مجامع عمومی است و کلیه‌ی سیاست، مقررات و رویه‌های شرکت را نشان می‌دهد. در تنظیم اساسنامه باید موارد زیر ذکر شود:

  • نام شرکت؛
  • موضوع فعالیت شرکت؛
  • مدت فعالیت شرکت (محدود یا نامحدود)؛
  • آدرس اصلی شرکت؛
  • میزان سرمایه شرکت و تعیین سرمایه نقدی و غیرنقدی؛
  • تعداد سهام و مشخص نمودن سهام بی‌نام، بانام و مبلغ اسمی آن‌ها؛
  • نحوه انتقال سهام؛
  • طریقه تبدیل سهام با نام به سهام بی‌نام و برعکس؛
  • چگونگی افزایش یا کاهش سرمایه‌ی شرکت؛
  • زمان و نحوه تشکیل مجامع عمومی؛
  • مقرراتِ تشکیل مجامع عمومی (ترتیب اداره، نحوه اخذ رأی برای اعتبار تصمیم‌ها)؛
  • چگونگی انتخاب و عزل مدیران (مدت فعالیت و وظایف)؛
  • نحوه تعیین بازرس یا بازرسین و مدت فعالیت آن‌ها؛
  • مشخص کردن آغاز و پایان سال مالی؛
  • مشخص کردن نحوه و موعد تنظیم ترازنامه و حساب سود و زیان؛
  • در صورت وجود سهام ممتازه (تعیین تعداد و امتیازات)؛
  • نحوه انحلال شرکت و چگونگی انجام تصفیه امور.

اظهارنامه ثبت شرکت سهامی خاص

طبق ماده ۷ قانون تجارت، باید برای ثبت شرکت سهامی خاص یک اظهارنامه تنظیم کنید. در اظهارنامه ثبت شرکت مانند اساسنامه نام شرکت، آدرس شعبه مرکزی و سایر شعبه‌ها را بنویسید و زمینه فعالیت شرکت و مشخصات کامل مؤسسین را در اظهارنامه وارد کنید. مبلغ سرمایه شرکت را باید در اظهارنامه ثبت کنید و مقدار نقدی و غیرنقدی آن را به تفکیک مشخص نمایید.

تعهد سهام با نام و بی‌نام و مبلغ اسمی سهام شرکت باید در اظهارنامه مشخص شده باشد. میزان مبلغی که هر یک از مؤسسین متعهد به پرداخت آن شده‌اند به همراه نام بانک و شماره حساب شرکت، باید در اظهارنامه شرکت ثبت شود. آورده‌ی غیرنقدی سهامداران را در اظهارنامه توضیح دهید و به‌طور کامل قید نمایید. اظهارنامه باید به امضای تمامی سهامداران شرکت برسد.

شرایط و مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص

شرایط و مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص

برای ثبت یک شرکت سهامی خاص شما نیاز به سرمایه اولیه حداقل ۱ میلیون ریال (معادل ۱۰۰ هزار تومان) دارید. تعداد مدیران باید حداقل ۳ نفر باشد و تعداد سهامداران نیز نباید از ۳ نفر کمتر باشد. قواعد نقل‌وانتقال سهام در شرکت سهامی خاص محدود است و نمی‌توانید سهام آن را در بورس معامله کنید. انتقال سهام در چنین شرکت‌های مشروط به موافقت مدیران یا مجامع عمومی صاحبان سهام است. همچنین شرکت سهامی خاص نمی‌تواند اقدام به صدور اوراق قرضه کند.

طبق ماده ۲۰ لایحه‌ی اصلاحی قانون تجارت، برای ثبت شرکت سهامی خاص کافی‌ست یک اساسنامه با امضای کلیه سهامداران تنظیم کنید؛ نسبت به پرداخت سرمایه تعهد بدهید و همچنین مدیران و بازرسان شرکت را انتخاب کرده و مدارک لازم برای ثبت شرکت را تهیه کنید. به این نکته دقت کنید که برای ثبت شرکت سهامی خاص باید بازرس یا بازرس‌هایی تعیین کنید که نباید نسبت فامیلی با مدیران یا مدیرعامل داشته باشند.

همچنین برای ثبت شرکت سهامی خاص باید یک اقرارنامه داشته باشید که در آن ذکر کرده باشید که خودتان، دیگر مدیرها و مدیرعامل هیچ نسبتی با بازرسین ندارید. هم چنین بازرسان و همسران‌شان نمی‌توانند از مدیرعامل یا مدیران حقوقی دریافت کنند. همچنین تمامی اعضای شرکت باید کُد ثنا داشته باشند. پس حتماً برای کُد ثنا بگیرید و سپس نسبت به ثبت شرکت‌ سهامی خاص اقدام کنید.

نحوه ثبت شرکت سهامی خاص

پس همان‌طور که تا اینجای مطلب متوجه شدید شما باید برای ثبت شرکت سهامی خاص نه‌تنها مدارک خاصی را تهیه کنید بلکه باید شرایط خاصی نیز داشته باشید. پس از تنظیم اساسنامه و تهیه مدارک، باید حسابی برای شخصیت حقوقی در بانک افتتاح کنید و 35 درصد از سرمایه شرکت را به حساب شرکت بریزید. این حساب دو هفته بلوکه خواهد شد و پس آن امکان برداشت از آن را دارید.

همچنین هر دو سال یک‌بار باید مدت فعالیت اعضای هیئت مدیره را تمدید نمایید و مهلت اتمام فعالیت بازرسین یک سال مالی است که باید به صورت سالانه نسبت به تمدید آن اقدام نمایید. پس از تهیه مدارکی که گفتیم، بقیه مراحل تا قسمتی به صورت اینترنتی انجام می‌شود. برای ثبت شرکت سهامی خاص باید به سامانه‌ی «اداره ثبت شرکت‌ها» مراجعه کنید و تمامی مدارک و اطلاعات خواسته شده را ابتدا در این سامانه وارد کنید و کد رهگیری بگیرید.

پس از ثبت درخواست‌تان در این سامانه باید اصل تمامی مدارک شرکت را به اداره‌ی ثبت شرکت‌ها بفرستید و منتظر تأیید کارشناسان بمانید تا بتوانید نسبت به نشر آگهی ثبت شرکت اقدام کنید و برای گرفتن نشر آگهی و همچنین اصل مدارک‌تان، باید حضوری به اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه کنید. می‌توانید طی تمامی این مراحل را به مؤسسات معتبر ثبتی یا وکیل بسپارید ولی باید حتماً وکالتنامه نیز به آن‌ها بدهید.

اگر مدارک‌تان هیچ مشکل خاصی نداشته باشد معمولاً ثبت شرکت ۱۵ روز کاری زمان خواهد بُرد که البته این مسئله کاملاً بستگی به شهری دارید که قصد دارید از آن‌جا نسبت به ثبت شرکت خود اقدام کنید. پس از نشرآگهی می‌توانید نسبت به اخذ دفاتر تجاری و پملپ دفاتر اقدام کنید.

هزینه ثبت شرکت سهامی خاص

هزینه ثبت شرکت سهامی خاص بسته به موضوع فعالیت شرکت شما و همچنین میزان سرمایه‌ی اولیه‌تان دارد. همچنین اگر بخواهید برای ثبت شرکت وکیل بگیرید یا این‌که آن را به کارشناسان حقوقی بسپارید، باید هزینه‌ای جدا برای آن در نظر بگیرید. شما برای ثبت شرکت سهامی خاص باید هزینه ثبت شرکت، ارسال مدارک، نشرآگهی و همچنین هزینه‌ی ارسال مدارک‌ خود را با این‌که شاید اندک باشد، در نظر بگیرید.

در صورتی که سرمایه اولیه شما بیشتر باشد هزینه روزنامه و حق ثبت شرکت، بیشتر خواهد شد. از آن‌جایی که هزینه ثبت شرکت سالانه تغییر خواهد کرد بهتر است که پیش از هر اقدامی با کارشناسان با تجربه و مطلع در این زمینه تماس بگیرید و از هزینه روز ثبت شرکت سهامی خاص مطلع شوید.

فرصت‌های تکرارنشدنی با ثبت شرکت سهامی خاص

همان‌طور که گفتیم، پس از ثبت یک شرکت سهامی خاص می‌توانید سهام خود را به راحتی به دیگران منتقل کنید حتی اگر سهام بی‌نام باشد و برای همین بسیاری از افراد هنگام ثبت شرکت، به سراغ ثبت شرکت سهامی خاص می‌روند. با ثبت شرکت سهامی خاص اعتبار بیشتری به کسب‌وکارتان می‌بخشید؛ می‌توانید وام دریافت کنید و همچنین در مناقصه‌ها و مزایده‌ها شرکت کنید و فعالیت‌های تجاری مختلفی انجام دهید.

با ثبت شرکت سهامی خاص می‌توانید نسبت به ثبت برند نیز اقدام کنید و با برندینگ مناسب، به راحتی فعالیت خود را در بازارهای مختلف گسترش دهید و حتی فعالیت‌های تجاری خود را به آن سوی مرزها ببرید و در زمینه‌ی تجارت بین‌المللی نیز به فعالیت‌های مختلف بپردازید. با ثبت برند و لوگوی مناسب شما تحت حفاظت قانونی قرار می‌گیرید و این امر مانع استفاده غیرمجاز دیگران از نام و نشان تجاری شما خواهد شد.

ترکیب ثبت شرکت سهامی خاص و ثبت برند می‌تواند به شما کمک کند تا پایه‌های بسیار محکمی برای رشد و موفقیت کسب‌وکارتان بسازید. می‌توانید ثبت شرکت خود را با هزینه‌ای بسیار مناسب به کارشناسان حقوقی ثبت نوول بسپارید و در مدت زمان کوتاهی کسب‌وکار خود را به ثبت برسانید.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا