خرید تور نوروزی

چرا از دیکتاتور و خودمان متنفر بودیم؟

بیژن اشتری، نویسنده و مترجم، در کانال تلگرامی خود نوشت: «دیکتاتور اجازه داده بود همه بدانند که می‌خواهد موضوع مهمی را به اطلاع آنها برساند.

مردم رومانی موظف بودند همیشه با اشتیاق زیاد سخنان رهبر مملکت را بشنوند اما حالا مدتی بود که از دستش خسته شده بودند. سخنان رهبر رومانی معمولا طولانی و همواره حاوی خبرهای بد بود…

چائوشسکو عاقبت بر صفحه تلویزیون ظاهر شد و پیروزمندانه اعلام کرد: «همه بدهی‌های خارجی کشور را پرداخت کرده‌ایم. امروز روز بزرگی برای استقلال ملی رومانیایی‌هاست.»

برای لحظاتی مردم دچار این تصور شدند که رژیم از این پس قفسه‌های خالی فروشگاه‌ها را پر از مواد غذایی خواهد کرد چون تا حالا بخش عمده محصولات کشاورزی به اروپای غربی صادر شده بود تا با پول حاصل از آن بدهی‌های خارجی کشور پرداخت شود.

حالا رهبر رومانی می‌گفت بدهی‌ها پرداخت شده پس قاعدتا از حالا به بعد مواد غذایی تولید شده در کشور، به جای صادر شدن به خارج باید در داخل کشور توزیع می‌شد. اما مردم اشتباه می‌کردند. رهبر رومانی در ادامه بیاناتش گفت: «صادرات محصولات غذایی همچنان ادامه خواهد یافت تا رومانی مستقل بماند. امروز رومانی مستقل‌ترین کشور دنیاست و این مایه افتخار همه ماست.»

با توضیحات تکمیلی رهبر معلوم شد که سهمیه‌بندی سفت و سخت گوشت و تخم مرغ و شیر و آرد و شکر ادامه خواهد یافت. رهبر رومانی گفت حتی احتمال دارد که سهمیه‌بندی مواد غذایی و بنزین در ماه‌های آینده سفت و سخت‌تر هم بشود.این در حالی بود که مردم زمستان سختی را گذرانده بودند. بسیاری از پیرزنان و پیرمردان به دلیل کمبود سوخت، از سرما در خانه‌هایشان مرده بودند.

مردم حتی برای تهیه نان مجبور به ایستادن در صف‌های طولانی بودند. گوشت و میوه و لبنیات کمیاب بود؛ آن هم در کشوری که حاصلخیزترین خاک اروپا را داشت. حالا رهبر رومانی بر صفحه تلویزیون آمده و گفته بود که مردم نباید توقع هیچ بهبودی را در وضع رفاهی‌شان داشته باشند. به قول یکی از روشنفکران رومانی «این زمان، فلاکت‌بار‌ترین اوقات مردم رومانی بود.

مردم از بیانات رهبر فهمیدند که هیچ سودی از فداکاری‌هایی که طی سال‌های گذشته کرده بودند نصیبشان نخواهد شد. ما هم از چائوشسکو نفرت داشتیم هم از خودمان. ما از خودمان متنفر بودیم زیرا ما آنچه را که او با کشورمان کرده بود به عنوان واقعیتی محض پذیرفته بودیم؛ واقعیتی که نمی‌شد عوضش کرد.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا