خرید تور نوروزی

در پنل رسانه جشنواره اتفاق چه گذشت؟

جشنواره‌ی ملی اتفاق از سوی وزارت ورزش و جوانان در تبریز در حال برگزاری است.

به گزارش انصاف نیوز، پنل رسانه این جشنواره با حضور محمدعلی نادعلی‌زاده، نفیسه زارع‌کهن، علی‌اصغر شفیعیان، امیر کریم‌زاد شریفی و اصغر زارع کهنمویی صبح ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد.

اصغر زارع کهنمویی، دبیر پنل رسانه جشنواره ملی اتفاق در ابتدای این مراسم ضمن خوش‌آمدگویی به حاضران و میهمانان در این مراسم گفت: بدون کمک رسانه برنامه‌ها در حوزه‌های مختلف امکان تحقق پیدا نخواهد کرد.

زارع کهنمویی: رسانه ابزار مهم فرهنگسازی است

آقای زارع با بیان اینکه ابزار مهم فرهنگسازی رسانه است، گفت: برای محقق شدن توسعه، مشارکت عمومی و وفاق باید به رسانه توجه جدی نشان داد.

این نویسنده و روزنامه‌نگار ضمن معرفی میهمانان حاضر در پنل رسانه گفت: در این برنامه از کسانی دعوت شده که میانجی آکادمی و کار رسانه‌ای باشند و فعالیت رسانه‌ای را به طور ملموس تجربه می‌کنند.

زارع‌کهن: راه رسیدن به توسعه و دموکراسی از فعالیت مدنی می‌گذرد

نفیسه زارع‌کهن، پژوهشگر و مدرس دانشگاه، گفت: راه رسیدن به توسعه و دموکراسی از فعالیت مدنی می‌گذرد.

او با تشریح تعریف‌های مختلف از سواد رسانه‌ای از نگاه نظریه‌پردازان علوم ارتباطات گفت: این رسانه است که باید در خدمت جامعه باشد و نه برعکس.

خانم زارع‌کهن با اشاره به گسترش فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی گفت: در این شرایط با رسانه‌ها بیشتر از گذشته درگیر شده‌ایم.

او با تاکید بر اهمیت سواد رسانه‌ای گفت:  بنا بر آنچه که چند سال قبل اعلام شده بود نمره‌ی سواد رسانه‌ای در ایران ۱۲ از ۱۰۰ بود. البته این موضوع مربوط به چند سال قبل است و با گذشت زمان و تلاش‌هایی که شده حتما این نمره بیشتر شده است اما همچنان سواد رسانه‌ای موضوعی چالش‌برانگیز است.

این مدرس دانشگاه درباره‌ی فواید سواد رسانه‌ای گفت: تشخیص فیک نیوزها، تقویت تفکر انتقادی و اینکه بگوییم ‘چرا؟’، افزایش مشارکت اجتماعی و سیاسی، ارتقا فرهنگ عمومی، ارتقا خلاقیت و تولید محتوا و… از جمله نتایج افزایش سواد رسانه‌ای است.

زارع‌کهن با اشاره به شایعات اخیر درباره‌ی استعفای رییس جمهور و یا رییس بانک مرکزی گفت: پیش از بازارسال چنین خبرهایی باید توجه کنیم که چه کسانی پشت آن هستند و چه اهدافی را از انتشار آن پیگیری می‌کنند. 

او در پایان تاکید کرد که تفکر انتقادی مهمترین ویژگی افرادی است که دارای سواد رسانه‌ای هستند.

نادعلی‌زاده: رسانه‌ای که در اختیار کانون‌های قدرت و ثروت باشد به تهدید تبدیل می‌شود

محمدعلی نادعلی‌زاده، مدیرعامل اسبق ایسنا و مدیرمسئول وبسایت جماران دیگر سخنران این برنامه بود.

آقای نادعلی‌زاده با اشاره به ایام نیمه شعبان گفت: روایت‌هایی که در منابر و این نوع تریبون‌ها به شکل سنتی از ظهور مطرح می‌شود این است که امام زمان با شمشیر می‌آید و دوران خونینی خواهد و جنگ‌ها می‌شود. بر اساس این نگاه، امام زمان افراد را به زور و اجبار به تبعیت مجبور می‌کند.

او با اشاره به حدیثی از امام باقر و تفاوت آن با این دیدگا‌ه‌ها گفت: بنا بر حدیث معصوم در هنگام ظهور شاهد تقسیم مساوی بیت‌المال و با افراد به عدالت رفتار می‌کنند؛ آن امام با اهل تورات با قوانین تورات، با اهل انجیل با قوانین انجیل و با اهل قرآن بر اساس قرآن رفتار خواهد کرد که نمایانگر تحقق تکثر، عدالت و … در آن دوران خواهد بود.

او با مقایسه‌ی این دو نگاه متفاوت به ظهور گفت: تفاوت تریبون‌های سنتی با حدیث امام معصوم روشن است. عقلانیت، تحقق عدالت، پذیرش تکثر و… واقعیتی است که در تریبون‌های سنتی شنیده نمی‌شد.

مدیر مسئول وبسایت جماران با بیان اینکه کار رسانه به کار منتظران واقعی نزدیک است، گفت: رسانه‌ها هم به دنبال تحقق اهدافی مثل تکثر و عدالت هستند. آنها می‌خواهند وضعیت موجود به وضعیت مطلوب تبدیل شود البته عدم رضایت از وضع موجود به معنای نق زدن نیست.

نادعلی‌زاده گفت: ایجاد امید فرصتی است که رسانه می‌تواند ایجاد کند. این به معنای حرف نزدن از مشکلات نیست اما معدل فعالیت‌ها باید امیدآفرینی باشد.

مدیرمسئول وبسایت جماران گفت: عدم شناخت از رسانه از جمله‌ی تهدیدهای این حوزه است. همانطور که از دل نگاه نادرست به انتظار، حجتیه درمی‌آید و یا عدم نگاه درست به اصلاحات آن را به ضداصلاحات تبدیل می‌کند و از آن عنصری برای حفظ وضع موجود می‌سازد فعالان سیاسی، اجتماعی و رسانه‌ای باید توجه کنند که نگاه نادرست به رسانه نیز چنین وضعیتی را رقم می‌زند و رسانه به ضدرسانه تبدیل می‌کند.

او با بیان اینکه رسانه باید رسانا باشد، گفت: رسانا بودن رسانه به این معناست که باید حرارت موجود در جامعه را منتقل کند و صداهایی که مسئولان آن را نمی‌شنود را انتقال دهد. رسانه‌ای که به منتقدین حاکمیت تریبون ندهد تقاوتی با روابط عمومی (به معنای رایج و نه درست آن) ندارد.

نادعلی‌زاده با بیان اینکه ترویج تفکر انتقادی از جمله فرصت‌های رسانه است، گفت: آمار بالای مجوز به رسانه‌ها به معنای تکثر رسانه‌ای نیست و می‌توان آن را نوعی تکثر تصنعی دانست.

مدیرعامل اسبق ایسنا درباره‌ی تهدیدات عرصه‌ی رسانه گفت: اگر رسانه در اختیار کانون‌های قدرت و ثروت به تهدید تبدیل می‌شود. رسانه‌ای که در اختیار قدرت باشد تهدیدی برای رسانه خواهد بود.

شفیعیان: اگر حمایت مردم نباشد رسانه ابزار قدرت می‌شود

علی‌اصغر شفیعیان، مدیر انصاف نیوز با تاکید بر ضرورت تکیه‌ی رسانه‌ی به کمک مردم گفت: نگاه منفی ما به این نوع کمک‌ها به کار فرهنگی تفاوت ما با جوامع توسعه‌یافته است. 

او در توضیح بیشتر این دیدگاه خود گفت: اقتصاد رسانه یا از مردم تامین می‌شود یا دولت یا شرکت‌های اقتصادی. سالم‌ترین راه تامین رسانه از مردم است. مسیرهای غیر از مردم و تامین رسانه با ابزار قدرت در هر سطحی احتمال مفسده‌انگیز بودن آن بسیار بوده و ایجاد مفسده هم کده است.

مدیر انصاف نیوز با بیان اینکه جذب حمایت مردم از رسانه سالم‌ترین و مطمئن‌ترین راه است گفت:  اگر چنین حمایتی شکل نگیرد رسانه ابزار قدرت می‌شود و نشر خبر جعلی و باج‌نیوزها رونق می‌گیرد که نتیجه‌ی آن هم این است که مرجعیت خبری از مملکت رفته است.

شفیعیان با اشاره به گسترش شبکه‌های اجتماعی و هوش مصنوعی گفت: بسیاری تصور می‌کنند که در این وضعیت همین ابزارها کفایت می‌کند و دیگر نیازی به رسانه نیست در حالی که راستی‌آزمایی، تحقیق حرفه‌ای، نظارت بر قدرت و… کار رسانه‌های حرفه‌ای است.

او در پایان با بیان خاطره‌ای از نامگذاری سایت انصاف نیوز از سوی مسعود پزشکیان در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۱ بر رعایت انصاف در فعالیت‌های رسانه‌ای تاکید کرد.

کریم‌زاد شریفی: برای بررسی هر رسانه‌ای به اصالت آن توجه کنید

امیر کریم‌زاد شریفی، مدیرمسئول وبسایت نصرنیوز، از رسانه‌های تبریز، با بیان خاطره‌هایی از فعالیت رسانه‌ای خود گفت: علاوه بر خطوط قرمز ما در تبریز با خطوط نارنجی هم مواجه هستیم که تا در اینجا کار نکنید متوجه آن نمی‌شود.

او با اشاره به نحوه‌ی انتشار خبر سقوط بالگرد رئیس فقید دولت سیزدهم گفت: وقتی این خبر را به عنوان نخستین رسانه انعکاس دادیم تماس‌های بسیاری گرفتند و گفتند این کذب است اما ما خبر جعلی که یکی از رسانه‌های عمومی منتشر کرده بود را بازنشر ندادیم.

آقای کریم‌زاد شریفی با بیان اینکه در کار رسانه‌ای پول، اعتبار و شهرت وجود دارد، گفت: اما دست یافتن به اینها و مهمتر از هر چیزی رعایت انصاف و حرفه‌ای‌گری است.

او با تشریح فعالیتهای نصرنیوز گفت: برای بررسی هر رسانه‌ای باید اصالت آن را مورد توجه قرار دهیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا