چالشهای بهرهبرداری از سعدالسلطنه قزوین
در نشست مدیر عامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین با خبرنگاران، مسائل مختلفی پیرامون وضعیت سعدالسلطنه، قراردادهای واگذاری، مرمت و بهرهبرداری مورد بحث و بررسی قرار گرفت که در ادامه در این گزارش خواهید خواند.
به گزارش سایت ولایت نیوز (قزوین)، «محمد محمودی کلایه، مدیر عامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین درباره مجموعه سعدالسلطنه گفت: طی قرارداد دوسویه بین سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین و صندوق توسعه و احیای وزارت میراثفرهنگی که در تاریخ ۲۱ مرداد ۱۳۸۶ منعقد شده است، مجموعه سعدالسلطنه به مدت ۲۸ سال برای مرمت و بهرهبرداری در اختیار شهرداری قزوین قرار گرفت.
محمودی کلایه افزود: این قرارداد شامل ۳ سال دوره مرمت و ۲۵ سال بهرهبرداری است. در سالهای ابتدایی، نسبت اجاره ۸۰ درصد شهرداری و ۲۰ درصد صندوق است که در سالهای پایانی به ۱۰ درصد شهرداری و ۹۰ درصد صندوق تغییر خواهد کرد.
۸۰ درصد از فضای مجموعه سعدالسلطنه فاقد درآمدزایی است
او تاکید کرد: تا سال سیزدهم قرارداد، برخی فضاها در مجموعه سعدالسلطنه مرمت شدهاند، اما هنوز بخشهایی از جمله حیاط خدماتی، حمام رضوی و حمام سعدیه نیاز به مرمت دارند. در مورد حمام رضوی، گروه سرمایهگذار از سال گذشته وارد پروژه شده، اما هنوز نیاز به انتخاب سرمایهگذار جدید وجود دارد. همچنین حیاط خدمه در صورت تایید صندوق، به زودی قابل بهرهبرداری خواهد بود.
محمودی کلایه ادامه داد: متاسفانه تا آغاز مدیریت من ۸۰ درصد از فضای مجموعه سعدالسلطنه فاقد انتفاع اقتصادی برای شهرداری و تنها ۲۰ درصد از این مجموعه درآمدزا بود.
او تشریح کرد: یعنی از مجموع 520/11 مترمربع فضای مجموعه، 351/9 مترمربع فاقد درآمد بود و سایر فضاها نیز درآمد مستقیمی برای شهرداری تولید نمیکرد.
همچنین محمودی کلایه در خصوص چالشهای مالی و اقتصادی مجموعه سعدالسلطنه نیز اظهار کرد: مجموع درآمد سالیانه مجموعه سعدالسلطنه در ابتدای دوره مدیریت جدید حدود ۳ میلیارد تومان بود، در حالی که هزینههای نگهداری، نظافت و امنیت این مجموعه حدود ۷ میلیارد تومان در سال است. علاوه بر این، برخی حجرهها که پیشتر با اجارههای پایین واگذار میشدند، اکنون با اجارههای بسیار بالاتر در مزایدهها به مستاجران جدید واگذار میشوند.
این مدیر با بیان اینکه با آغاز مدیریت او درآمدزایی این مجموعه به میزان قابل توجهی افزایش یافت، ادامه داد: در مجموع، اجاره پنجساله حیاط بهشتیان، قهرمانی و کافه کتاب دخترانه به مبلغ تقریبی ۴۵ میلیارد تومان انجام شده است. همچنین شترخان که پیشتر بهعنوان انبار استفاده میشد، برای یک کاربری جدید آماده میشود. در این زمینه، تخفیفهای ویژه هنرمندان نیز لحاظ شده است.
واگذاری فضاها در مجموعه سعدالسلطنه
محمودی کلایه ضمن تاکید بر قانونی بودن تمام واگذاریها اظهار کرد: واگذاری فضاها در سعدالسلطنه طبق قراردادها انجام شده است، اما برخی از واگذاریها مانند کافههای حیاطها با منشور مجموعه همخوانی نداشت که در این راستا، تصمیماتی گرفته شده است. همچنین مقرر شد تا ۱۵ هنرمند فعال در هنرهای خاص از تخفیفهای ویژه بهرهمند شوند و بدون ورود به مزایده در مجموعه فعالیت کنند.
او در تشریح وضعیت واگذاری حجرهها و برخورد با متقاضیان افزود: در حال حاضر ۱۲۰ حجره در سعدالسلطنه قابل واگذاری است که از این تعداد ۲۰ حجره در راسته وزیر و ۲۰ حجره در حیاط سعدالسلطنه به مزایده گذاشته شدهاند.
مدیر عامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین ادامه داد: متاسفانه برخی از برندگان مزایده از عقد قرارداد امتناع کردهاند که این امر موجب تضییع حقوق سایر متقاضیان شده است، به طور کلی ۱۹ نفر از مستاجران سابق هنوز تصفیهحساب نکردهاند و برخی از آنها سالها بدون قرارداد و بدون پرداخت اجاره در حجرهها حضور داشتند که من در زمان مدیریتم با این افراد به طور قانونی و بر اساس مصوبات قراردادها برخورد کردم و همین باعث ایجاد اختلافاتی شد که در ادامه با نشر نادرست مطالب، شائباتی ایجاد شد.
حمایت از هنر و هنرمندان
محمودی کلایه افزود: در بحث حمایت از هنر، سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین بر این عقیده است که باید از هنرهای خاص و انحصاری که میتوانند معرف شهر باشند، حمایت شود اما برخی افراد تلاش میکنند با سوءاستفاده از عنوان «هنرمند»، از این امکان به نفع خود بهرهبرداری کنند. از طرفی دیگر بسیاری هنرمندان که دارای حجره بودند با اعتراضات زیادی از سوی هنرمندان همرشته خودشان مواجه بودند.
در این راستا ما مبنا را بر حمایت از هنر نهادیم، یعنی تصمیم گرفتیم برای کمک به هر رشته هنری به جای تخصیص حجره به صورت طولانی مدت به یک هنرمند، حجرهها را به صورت دورهای به هنرمندان آن رشته اختصاص دهیم تا هنرمندان بیشتری از این تخفیفات بهره ببرند.
موضوع نظارت بر رعایت حجاب و فعالیتهای داوطلبانه در مجموعه
محمودی کلایه در پاسخ به برخی انتقادات به حضور حجاببانها در این مجموعه تصریح کرد: در مقطعی که برخی فضاهای مجموعه سعدالسلطنه بسته و کافهها جمعآوری شده بودند، همچنان آثار دعوت به رعایت حجاب در مجموعه وجود داشت. پس از آن، قرارداد همکاری با انجمن صنفی راهنمایان گردشگری قزوین امضا شد تا با حضور راهنمایان گردشگری با پوشش مناسب، نظارت بر رعایت حجاب در مجموعه صورت گیرد، اما این همکاری پس از یک ماه و نیم به پایان رسید.
در نهایت، حضور داوطلبانه افراد برای نظارت بر حجاب در مجموعه به کمک ستاد امر به معروف استان به یک اقدام موقت تبدیل شد.
محمودی کلایه معتقد است این اقدام تنها در سطح تذکر زبانی بوده و تفاوتی با تذکر در سایر نقاط شهر نداشته است.
چالشهای نظارتی در سعدالسلطنه
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین به عنوان سخن آخر اظهار کرد: متاسفانه برخی از نهادهای رسمی در تلاش هستند که در امور مربوط به سعدالسلطنه دخالت کنند ولی همین نهادها در مواقع پاسخگویی از مسئولیت شانه خالی میکنند، این در حالی است که برخی از مشکلات حقوقی در تملک غرفهها، حقوق شهرداری، شورای شهر و صندوق احیا باید طبق قانون حل و فصل شوند که این نهادها با دخالت مانع از این امر میشوند.
او تاکید کرد: البته شخصا در مقابل هر خواسته غیرقانونی ایستادهام و حق را ناحق نمیکنم.
نشست برگزار شده، مهمترین مسائل مرتبط با سعدالسلطنه را مورد بررسی قرار داد. با وجود چالشهایی در زمینه دخالت نهادهای مختلف، مشکلات اجرایی و موانع حقوقی نیز وجود دارد، اما طبق گفته این مسئول سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین در تلاش است تا با استفاده از قراردادهای شفاف، اجرای عدالت در واگذاریها و حمایت از هنرهای اصیل، مجموعه سعدالسلطنه را به جایگاه واقعی خود در حوزه گردشگری و فرهنگی برساند که امید است این امر به زودی تحقق یابد.»
انتهای پیام