خرید تور تابستانی

یک بیانیه‌ی دانشجویی درباره‌ی انتخاب رئیس جدید دانشگاه شهرکرد

یک تشکل دانشجویی در بیانیه‌ای به شنیده‌های خود مبنی بر دخالت استاندار در انتصاب رئیس جدید دانشگاه شهرکرد انتقاد کرده است.

به گزارش دریافتی انصاف نیوز، متن بیانیه‌ی مجمع اسلامی دانشجویان آزاداندیش دانشگاه شهرکرد در پی می‌آید:

بسمه تعالی

وزارت محترم علوم، تحقیقات و فناوری

با سلام و احترام،

ما جمعی از دانشجویان دانشگاه شهرکرد، نسبت به روند غیرشفاف و نگران‌کننده انتصاب رئیس جدید دانشگاه، که با دخالت آشکار عوامل بیرونی (به‌ویژه جناب استاندار) همراه بوده است، اعتراض شدید خود را اعلام می‌کنیم. گزارش‌ها و شواهد موجود نشان می‌دهد که برخلاف مصالح دانشگاه و بدون توجه به نظر جامعه دانشگاهی، استانداری و برخی نهادهای خارج از دانشگاه، به‌دنبال تحمیل فردی هستند که در دوران مدیریت قبلی خود کارنامه‌ای غیرقابل دفاع داشته و ناکارآمدی او بر همگان آشکار است.

ما دانشجویان دانشگاه شهرکرد، این مداخله‌گری آشکار و فشارهای سیاسی را نقض استقلال دانشگاه می‌دانیم و نسبت به پیامدهای ویرانگر آن برای فضای علمی و مدیریتی دانشگاه هشدار می‌دهیم. انتصاب‌های غیرعلمی و وابسته به منافع سیاسی و شخصی، دانشگاه را از مسیر پیشرفت و توسعه بازمی‌دارد و آن را به جولانگاهی برای مطامع بیرونی تبدیل می‌کند.

به صراحت اعلام می‌کنیم که دخالت استاندار در این فرآیند، غیرقانونی، غیرمسئولانه و غیرقابل پذیرش است. ما این رویکرد را توهین به جامعه دانشگاهی می‌دانیم و به هیچ‌وجه اجازه نخواهیم داد که آینده علمی و مدیریتی دانشگاه شهرکرد قربانی منافع گروهی و سیاسی شود.

ما از وزارت محترم علوم انتظار داریم که:
_ در برابر فشارهای بیرونی، به‌ویژه مداخلات استانداری، قاطعانه بایستد و اجازه ندهد استقلال دانشگاه زیر پا گذاشته شود.

_ فرآیند انتصاب رئیس دانشگاه را با شفافیت کامل و بر اساس شایسته‌سالاری و بدون دخالت نهادهای غیرعلمی انجام دهد.

_ در این تصمیم ناعادلانه و غیرکارشناسی تجدیدنظر فوری کرده و اجازه ندهد اشخاصی که عملکرد ضعیف و غیرقابل‌قبول داشته‌اند، دوباره بر سرنوشت دانشگاه مسلط شوند.

بدیهی است که ما دانشجویانی که در انتخابات ریاست جمهوری چه در درون و چه در بیرون از محیط دانشگاه از دولت جناب اقای دکتر پزشکیان حمایت کرده‌ایم همواره خواستار تغییرات مثبت و شایسته‌سالاری در مدیریت کشور بوده‌ایم، لذا انتظار داریم که این دولت در برابر فشارهای سیاسی ایستادگی کرده و استقلال دانشگاه را حفظ کند. حمایت ما از دولت بر مبنای تحقق عدالت و شفافیت بوده است، نه میدان دادن به دخالت‌های غیرمسئولانه و انتصاب‌های سفارشی.
و در راستای نقش جنبش دانشجویی، دفاع از استقلال دانشگاه و منافع جامعه علمی، تا تحقق خواسته‌های مشروع خود، از پیگیری‌های قانونی و اعتراضات مدنی عقب‌نشینی نخواهیم کرد و هرگونه انتصاب تحمیلی را نامشروع و مردود می‌دانیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

پیام

  1. با سلام اولش استاندار نماینده سیاسی دولت در استان هستند می توانند دخالت بکنند و در ضمن اینطور که از گفته‌های این دانشجویان عزیز مشخص است اون کسی را که برای ریاست دانشگاه انتخاب کردند صددرصد شخص با تقوا هستش که اینها اینطور به چرخش افتادند می ترسند ایشان تشریف به آورند و جلوی بعضی از مسائل را در دانشگاه بگیرند که هنوز نه آمده هزاران برچسب به ایشان زدند بعدشم انصاف نیوز عزیز نفرمائید بیانیه ی دانشجویی بفرمائید احتراز تعدادی دانشجو و دست آخر این هم دولت شهید رییسی نیست که تهمت و افتراء ببندید این دولت جناب آقای دکتر پزشکیان عزیز هستش من ماندم شماها چه دولتی را دوست دارید تا سفارش بدهیم از خارج وارد کنند برای شما عزیزان انقلابی نیمه انقلابی اصلاح طلب نیمه اصلاح طلب یواش رو تندرو وسط رو کناررو سازندگی نه سازندگی سبز نیمه سبز کدامشان را دوست دارید، انصاف نیوز نیمه انصاف نیوز عزیز لطفا سانسور تحریم و گزینش نکنید منتشر بفرمائید

    1
    3
  2. با توجه به برخی سوءاستفاده‌های صورت‌گرفته از بیانیه اخیر تشکل،
    بدین‌وسیله اعلام می‌داریم که هیچ‌گونه حمایتی از ریاست فعلی دانشگاه نداشته‌ایم. همان‌طور که پیش‌تر در نامه‌ها و بیانیه‌های رسمی این مجمع تصریح شده است، همچنان بر مطالبه خود مبنی بر لزوم تغییر در مدیریت دانشگاه پایبند هستیم.

    هرگونه برداشت یا انتشار محتوایی مغایر با این موضع‌گیری رسمی، فاقد اعتبار بوده و مورد تأیید این تشکل نمی‌باشد.

    لازم به ذکر است مسئولیت کمیته دانشجویان ستاد مرکزی انتخاباتی دکتر پزشکیان در استان چهارمحال و بختیاری بر عهده اعضای این تشکل دانشجویی بوده است.

    استاندار به‌عنوان نماینده عالی دولت در استان، وظایف گسترده‌ای در حوزه مدیریت اجرایی و هماهنگی امور استانی دارد، اما بر اساس قوانین جاری، انتخاب و انتصاب رئیس دانشگاه، در حوزه وظایف مستقیم او قرار ندارد و مطابق ماده ۴ مصوبه «آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری» مسئولیت تعیین رئیس دانشگاه بر عهده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که این فرآیند را معمولاً با نظرخواهی از هیئت‌امنا و اعضای هیئت‌علمی انجام می‌دهد و مطابق ماده ۸ وظایف و اختیارات استانداران مصوب ۲۸ مهر ۱۳۷۷، استاندار می‌تواند به‌عنوان یک مقام اجرایی، دیدگاه‌های خود را درباره هماهنگی دانشگاه با برنامه‌های توسعه‌ای استان مطرح کند، اما این امر نباید منجر به تحمیل گزینه‌ای خاص بر دانشگاه شود.

    تأکید قوانین بر استقلال دانشگاه‌ها نشان‌دهنده این است که نباید فرآیند انتخاب رئیس دانشگاه به سلیقه‌های سیاسی و اجرایی مقامات محلی گره بخورد.و اصل استقلال دانشگاه‌ها در اسناد و قوانین مختلف مانند ماده ۵ قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم و… مورد تأکید قرار گرفته و از طرف دیگر اساسنامه دانشگاه‌ها و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی که فرآیند انتخاب رئیس دانشگاه را به نظر وزارت علوم و هیئت‌امنا محدود کرده و از دخالت‌های خارج از دانشگاه جلوگیری می‌کند و برای ارکان دیگر در نهایت تخفیف نقش هماهنگی و پیشنهاد قائل میشود.

    لذا شایسته و بایسته است نسبت به اهمیت حفظ جایگاه مستقل دانشگاه توجه ویژه داشته باشیم و از قربانی شدن نهاد دانشگاه، که موتور محرک توسعه جامعه است، در معاملات جناحی یا پرداخت دیون سیاسی جلوگیری نماییم. و همچنین این موضوع ایجاب می کند که وزیر محترم علوم نسبت به ضمانت اجرای قوانین و حفظ استقلال نهاد دانشگاه، با تاکید بر نظرات نهاد های دانشگاهی اعم از تشکل های دانشجویی و اساتید، حساسیت ویژه ای به خرج داده و مدیران دیگر از نقض قانون، و ایجاد اخلال در فرآیند استقلال دانشگاه جدا بپرهیزند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا