حمایت احمدی نژاد از برجام!
محمود احمدی نژاد در جدیدترین مصاحبه خود پس از ثبت نام و داوطلب شدن برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری، درباره دلیل این اقدام خود گفت: “شرایط به طور کلی تغییر کرده است.”
احمدی نژاد روز شنبه بیست و ششم فروردین با خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس گفتگو کرد.
به گزارش انصاف نیوز، متن کامل این گفت و گو با ترجمه ی «العالم» به شرح زیر است:
خبرنگار : اخیرا دولت ایالات متحده آمریکا یک حمله موشکی به سوریه انجام داد و یک بمب سنگین را در افغانستان منفجر کرد، برخی معتقدند که این حملات حامل یک پیام روشن برای ایران بوده است، می خواستم نظر شما را در این باره بدانم.
احمدی نژاد : اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر و اجعلنا من خیر اعوانه و انصاره و المستشهدین بین یدیه- سال نو را به همه بینندگان شما و کسانی که این مصاحبه را خواهند دید، تبریک می گویم و برای همه آنها آرزوی موفقیت دارم.
من قبلا در باره انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا و فرد منتخب، اعلام نظر کرده ام. سیاست های دولت آمریکا را روسای جمهور این کشور تعیین نمی کنند، بلکه افراد پشت صحنه ، این سیاست ها را مشخص می سازند و روسای جمهوری هم در روی صحنه نقش تعیین شده را بازی می کنند و هر کدام هم به نحوی این وظیفه را انجام می دهند.
چهره ای که از آقای ترامپ دارند ترسیم می کنند این است که رفتار و اقدامات او از منطق خاصی تبعیت نمی کند. وی یک فرد خشن است، حمله می کند و زیر بار هیچ منطقی نمی رود. در واقع چهره ای است که برای ایفای یک نقش ساخته و پرداخته می شود. نقشی که سناریو نویسان و کارگردانان پشت صحنه برای او طراحی کرده اند.
من همچنین تاکید کرده ام که دولت و نظام آمریکا برای خروج از بحرانهای سنگین داخلی دو راه بیشتر ندارد، یک راه این است که به مردم برگردد و با بسیج آنان ، از توانایی های آمریکا برای برطرف کردن مشکلات استفاده کند و اگر در گذشته کوتاهی و نقص و اشتباهی داشته است ، آن ها را جبران کند. یک راه دیگر ادامه راه شصت – هفتاد سال گذشته است. یعنی تامین نیازهای آمریکا با استفاده از چپاول سایر ملت ها با ایجاد جنگ برای به حاشیه بردن مسائل داخلی آمریکا و ساکت کردن مردم و احتمالا تخریب اقتصاد دیگران برای ایجاد فرصت در خدمت به اقتصاد آمریکاست. من دو ماه قبل گفتم که ظاهرا سیاستمداران آمریکایی همچنان می خواهند بر مدار قبل حرکت کنند. حمله به سوریه و جنگ در شرق آسیا در همین ارتباط قابل ارزیابی است. این تهاجمات دارای اهداف سیاسی و اقتصادی و سلطه بین المللی است. من فکر نمی کنم که این کارها حامل پیامی برای ایران باشد زیرا ایران کشور قدرتمندی است و امثال ترامپ و دولت آمریکا نمی توانند به ایران صدمه ای وارد کنند اما این رفتار برای کلیت جهان چیز بدی است زیرا کسی که گفته است من می خواهم با دنیا تعامل داشته باشم و جنگ نمی کنم، رفتار متفاوتی را در پیش گرفته است و ما شاهد هستیم که کشتی های جنگی آمریکا عازم شرق آسیا هستند، سوریه را مورد حمله قرار می دهند و در افغانستان نیز اقدام به انفجار بمب می کنند، این رفتار برگرفته شده از یک منطق شکست خورده است و اگر قوه عاقله مستقلی در نظام تصمیم گیری آمریکا وجود داشته باشد، حتما جلوی این رفتار را خواهد گرفت.
خبرنگار : بحث های زیادی علیه ایران در خصوص سلاح هسته ای انجام شده است و برخی کشورها پای دولت های نهم و دهم در ایران را وسط کشیدند. اساسا شما معتقدید که ایران باید مسلح به سلاح هسته ای باشد؟
احمدی نژاد: می شود بفرمایید که آن برخی ها چه کسانی بوده اند.
خبرنگار : غالبا کشورهای غربی بودند.
احمدی نژاد : یکی از این کشورها را نام ببرید.
خبرنگار: آمریکا بوده که اغلب ایران را به نظامی گری متهم ساخته است.
احمدی نژاد: اصلا ربطی به دولت های نهم و دهم نداشته است. تمامی اتهاماتی که دستگاههای غربی به ایران زدند ، مربوط به دوران قبل از دولتهای نهم و دهم بوده است. البته بنده به عنوان یک مسئول هیچوقت این اتهامات را نپذیرفتم و گفتم که باید اثبات بکنید ، چیزی که هیچوقت اثبات نشده است.
خبرنگار: اگر شما به عنوان رئیس جمهور انتخاب شوید فکر می کنید که آمریکا و اسرائیل چه واکنشی نشان خواهند داد؟
احمدی نژاد: منطقی که باید بر جهان حاکم باشد این است که به حقوق و رای ملت ها و تعامل و همکاری میان کشورها احترام گذاشته شود. امروز تنها منطق سردمداران و مسئولان دولت آمریکا ، منطق تهدید است . دورانی که برخی دوست داشتند دنیا را برپایه امیال خود اداره کنند، تمام شده و این مدل از رفتار به پایان خود رسیده است. ما باید دنیا را برمبنای منطق عدالت ، احترام ، دوستی و برادری اداره کنیم و همگان کمک نمایند تا با گسترش همکاری های سیاسی و اقتصادی ، صلح و امنیت پایدار در جهان برقرار شود و ثانیا با فعال شدن همه استعدادهای اقتصادی، همگان از آن بهره مند گردند. متاسفانه معدودی از سرمایه داران اقتصادی نیز وجود دارند که فقط به فکر جیب خودشان هستند و می خواهند جهان را در بند نگه دارند. انتظار ما غیرحق نیست بلکه به حق است و دوست داریم در دنیا احترام به قوانین و حقوق ملت ها و عدالت حاکم باشد.
خبرنگار: اگر شما بار دیگر به جایگاه ریاست جمهوری بازگردید ، برخورد شما با دولت آقای ترامپ در مقایسه با دولت کنونی چه تفاوتی خواهد داشت؟
احمدی نژاد: شما فرض را بر این گذاشته اید که من می خواهم رئیس جمهور بشوم. بهتر است سئوال دقیق تری بپرسید.
خبرنگار: آیا شما قصد ندارید در انتخابات شرکت کنید؟
احمدی نژاد : این سوال شما به بحث دیگری مربوط می شود. موضوعاتی که من مطرح می کنم، جهانی است و مدل کار برای همه دولت ها و ملت ها محسوب می شود و اگر همه بر این اساس رفتار کنند ما شاهد جنگ ، تجاوز و اشغالگری نخواهیم بود بلکه دوستی و برادری و احترام به حقوق دیگران در مناسبات جهانی حاکم خواهد شد. بنابراین ما باید برای تقویت دوستی ها ، تلاش کنیم. هیچکس از دشمنی سود نمی برد. بالاخره آثار و نتایج دشمنی یک روز گریبانگیر کسانی خواهد شد که دنبال دشمنی و کینه ورزی بوده اند. فرقی نمی کند چه کسی در آمریکا رئیس جمهور است، ترامپ ، خانم کلینتون ، اوباما ، بوش یا لینکلن یا حتی در ایران رئیس جمهور چه کسی است. این یک بحث منطقی و اندیشه ای است.
خبرنگار: آیا شما به عنوان رئیس جمهور آینده ایران به آزمایش های موشکی بیشتری دست خواهید زد؟
پاسخ : هر کشوری برنامه دفاعی خودش را دارد. من آرزو می کنم که یک روزی کل سلاحها و موشک ها از جهان ریشه کن شود و هیچ هزینه ای برای تسلیحات اختصاص پیدا نکند. اگر هزینه هایی که امروز صرف تسلیحات برای کشتار ملت ها می شود، به اشتغال و آبادانی اختصاص یابد، هیچ مشکلی در دنیا پیش نخواهد آمد.
خبرنگار : شما روز چهارشنبه هفته گذشته به اتفاق آقای بقایی در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کردید و گفته می شود که برخی از همکاران شما در دولت قبل هم ثبت نام کرده اند ، آیا شما و آقای بقایی و همکاران دیروزتان می خواهید به طور همزمان در انتخابات حضور داشته باشید؟
احمدی نژاد: ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری یک امر آزاد است و من اعلام کرده ام که از اقای بقایی حمایت می کنم.
خبرنگار : آیا ممکن است این موضوع را تبیین کنید که منظور شما از این امر چیست؟
احمدی نژاد: ثبت نام افراد در انتخابات آزاد است و من از آقای بقایی حمایت می کنم.
خبرنگار : ممکن است بفرمایید که این حمایت را چگونه می خواهید انجام دهید؟
احمدی نژاد: چگونگی آن در حال حاضر قابل توضیح نیست . بستگی به شرایط زمان و مکان دارد.
خبرنگار : ارزیابی شما از توافق بین ایران و آمریکا که از آن به عنوان برجام نام برده می شود ، چیست؟
دکتر احمدی نژاد : برجام یک معاهده و سند حقوقی است. مقامات رسمی جمهوری اسلامی آن را تایید و رهبری هم پایبندی خودشان را نسبت به آن اعلام کردند. مشکلی که در ارتباط با برجام وجود دارد، نوع اطلاع رسانی دو طرف در خصوص ظرفیت های این سند است به گونه ای که گویی تمام مشکلات تاریخ بشر قرار است با این معاهده حل شود. این اطلاع رسانی نادرست بود و بعد هم معلوم شد که اینطور نبوده و واقعیت نداشته است. یک سند بوده که در حد خودش ظرفیت هایی داشته است. ما نباید انتظار داشته باشیم که مسائل اقتصادی ایران از طریق این معاهده حل وفصل شود زیرا چنین ظرفیتی در آن وجود ندارد.
خبرنگار: به نظر شما چرا مردم ایران باید به یکی از یاران شما یعنی آقای بقایی شانس انتخاب بدهند؟
احمدی نژاد : از من نباید بپرسید بلکه سئوال شما متوجه مردم ایران است که چرا به آقای بقایی رای می دهند.
خبرنگار : تحلیل شما از این مساله چیست؟
احمدی نژاد: تشخیص با مردم است . می توانید از مردم استعلام کنید. مردم صاحب تحلیل هستند و برای تصمیمات خود معیار دارند. نمی شود به مردم بگویید که چرا حق خودتان را اعمال می کنید! هر رایی بدهند محترم است.
خبرنگار : دوره دولت فعلی تا چند ماه دیگر پایان می یابد. این دوره چهارساله را چگونه ارزیابی می کنید.
احمدی نژاد : نظر من با اکثریت قاطع مردم یکسان است.
خبرنگار: آیا در هفته های اخیر با مقام معظم رهبری دیدار داشته اید؟
احمدی نژاد: سئوال بعدی را بپرسید.
خبرنگار: از روزی که در مهرماه گذشته در پاسخ به مقام معظم رهبری اعلام کردید در انتخابات شرکت نخواهید کرد تا روزچهارشنبه گذشته که ثبت نام کردید چه اتفاقی رخ داده است که تصمیم جدیدی اتخاذ کردید؟
احمدی نژاد: شرایط به طور کلی تغییر کرده است.
خبرنگار : عده ای معتقدند که شما می خواهید به قدرت برگردید تا به رفتارهایت تند ترامپ علیه ایران پاسخ بدهید.
احمدی نژاد: کشور بزرگ ایران دارای آرمانهای متعالی و فرصت های فراوان خدمت است و سیاست خارجی بخشی از آن محسوب می شود که مبتنی بر عدالت و احترام به همگان است و این ریشه اصلی صلح و ثبات در جهان است. همانطور که در سال 1384 که ما آمدیم ، آقای بوش ایران را تهدید و اعلام جنگ کرد و گفت که ایران محور شرارت است و می خواهد به افغانستان ، عراق و ایران حمله کند اما او در مقابل منطق دولت نهم مجبور شد تغییر رویه بدهد و ما در باره بیرون رفتن آمریکا از عراق و نه درباره باقی ماندن نیروهایش در عراق یا حمله به ایران ، مذاکره کردیم. البته او مایل بود در سایر موضوعات هم با ایران مذاکره کند که دوره اش تمام شد. آقای اوباما هم تا روز آخر نامه می داد و برای گفت و گو و همکاری اظهار علاقه می کرد. ما معتقدیم که همه چیز را می شود برپایه گفت وگوی مبتنی بر احترام حل وفصل کرد.
خبرنگار : با توجه به اینکه مخاطبین شما ، مردم جهان هستند، فکر می کنید مهمترین پیامی که ما می توانیم به آنها برسانیم ، چیست؟
احمدی نژاد: فکر می کنم دوره جدیدی در زندگی بشر آغاز شده است. دوره اندیشه و انسانیت و نگاه جهانی به پدیده های مختلف و دوره همزیستی جهانی است و برای ساختن دنیایی بهتر همه باید با هم باشیم و همدیگر را دوست بداریم، به حقوق یکدیگر احترام بگذاریم و عدالت را برای همه بخواهیم . همه باید در مدیریت جهانی مشارکت کنیم. انحصار قدرت ، ثروت و آزادی ریشه مشکلات امروز جهان است . بخصوص آزادی باید عمومیت پیدا کند و جهانی شود. همه ملت ها و انسانها بتوانند از نهایت آزادی استفاده کنند تا بشود عدالت را برپا ، امنیت و صلح جهانی را برقرار کرد و این امر نیازمند همکاری همه ملت هاست. معتقدم که امروز همه ملت ها به نوعی در اسارت آمریکا هستند، ملتهای اروپایی ، در آسیا ، آفریقا ، اقیانوسیه و آمریکای لاتین خواست ملت ها حاکم نیست. آنچه مردم می خواهند جاری نمی شود. همه باید کمک کنیم تا فضایی درست شود که اراده و خواست ملت ها ، یعنی دوستی ، صلح ، عدالت ، برادری و آزادی برای همگان حاکم شود. من همه ملت ها و حتی دشمنان را دوست دارم ، البته ممکن است از عملکرد دشمنان ناراحت و با آن مخالف باشم اما خودشان را دوست دارم. پیام ما مبتنی بر دعوت به دوستی جهانی و احترام به نوع انسان است.
خبرنگار : در غرب بسیاری از افراد ؛ به سخنان ضد اسرائیلی شما ایراد می گرفتند. آیا شما همچنان معتقدید که هولوکاست یک افسانه و به دور از حقیقت است؟
احمدی نژاد: شما در باره هولوکاست می توانید به دو سئوالی که من مطرح کردم مراجعه کنید. اما من یک بحث کلی را مطرح می کنم و معتقدم که در هر نقطه ای از جهان به هر کسی و ملتی ظلم شود، در واقع به همه انسانها و ملت ها ظلم شده است. به هر ملتی توهین شود، در واقع به همه ملت ها توهین شده است و ما نمی توانیم توهین به دیگران را به رسمیت بشناسیم . اگر توهین به دیگران را بپذیریم در واقع پذیرفته ایم که به خودمان توهین شود. ما حتی نمی پذیریم که به مردم آمریکا ظلم بشود. من یکی از مدافعین اصلی حقوق ملت آمریکا هستم. در آمریکا تبعیض نژادی وجود دارد و ساختار فاسد اداری در آمریکا حق مردم را تضییع می کند. من مدافع حقوق مردم هستم. ما باید با یک منطق همه دنیا را اداره کنیم و هر جا انسانی وجود دارد باید مدافع حقوق او باشیم. یک بام و دو هوا نمی شود. اگر به هموطن من هم ظلم شود، یا آن ظلم توسط یکی از همکاران من اتفاق بیفتد، من همان عکس العمل را خواهم داشت. ما باید به ملت ها احترام بگذاریم. اگر جریان استعماری بخواهد با روش های گذشته دنیا را اداره کند ، باید بداند که این راه بن بست است. دیگر بس است. چهارصد سال برده داری و تجاوز و غارت بس است. انسانها بزرگ شده اند و رشد کرده اند. ما باید با هم زندگی کنیم. لذت زندگی به این است که همه لذت ببرند و شاد باشند و همه در صلح و آرامش و رفاه زندگی کنند. سال گذشته یک گروه از متفکرین آمریکایی اینجا بودند و می گفتند که سیاست ، قدرت ، ثروت و رسانه های آمریکا تنها در دست یک درصد از مردم آمریکاست اما من گفتم مطمئن هستید که اینها یک درصد هستند و یک صدم درصد نیستند؟ آنها با خوشحالی دست زدند که بله خیلی کمترند. در واقع کل سرمایه داران جهانی که سرنوشت مردم آمریکا و خیلی های دیگر را در دست گرفته اند، خیلی کم هستند و چند هزار نفر بیشتر نیستند و برای خود اینها هم بهتر است بیایند با مردم زندگی کنند. ریشه مشکلات دنیا در این است که یک عده خودشان را برتر از دیگران می دانند و به خودشان حق می دهند دروغ بگویند، بمب بسازند، آدم بکشند و دستشان را در جیب دیگران کنند و حقوق و استقلال شان را نادیده بگیرند و سرزمین هایشان را اشغال کنند. اینها به دوره بربریت تعلق دارد. الان دوره انسانیت است و دنیا را باید همه با هم اداره کنیم و همه با هم شاد و مرفه و عزیز و محترم باشیم.
خبرنگار : سووالات من پایان یافته است و از شما به خاطر وقتی که به آسوشیتدپرس دادید متشکرم. اگر نکته ای هست که فکر می کنید باید مطرح شود، بفرمایید.
احمدی نژاد : برای شما و همه کسانی که این مصاحبه را می خوانند یا می شنوند ، آرزوی موفقیت می کنم. باید به جایی برسیم که هیچ سانسوری نباشد، همه گوش کنند و همه بتوانند انتخاب کنند. بهترین اتفاق زمانی می افتد که همه بتوانند آزادانه انتخاب کنند. هر جای دنیا اگر مردم امکان انتخاب آزاد داشته باشند، حتی اگر به یک دایره خاص محدود شوند، انتخاب آنها درست است. انتخاب آقای ترامپ در آمریکا، این کشور را به جلو نخواهد برد. اگر خانم کلینتون هم می آمد همین حمله به سوریه و جنگ در آسیا عینیت می یافت. همانطور که آقای اوباما هم همان سیاست های آقای بوش را دنبال کرد و به دنبال خاورمیانه جدید با ترکیبی از کشورهای کوچک و تکه تکه و ضعیف شده و تحت سلطه بود. بعضی ها به اشتباه خیال می کنند، این اتفاقات ثمره آمدن آقای ترامپ است. در حالی که روسای جمهوری در آمریکا سیاست گذار نیستند بلکه مجری سیاست ها هستند. می خواهند به گونه ای وانمود سازند که آقای ترامپ خیلی خطرناک است در حالی که اگر خطرناک بود، یک ثروت هفتاد میلیارد دلاری در اختیار نداشت.
انتهای پیام
انشالله قانون اساسی ایران تغییر بکند تا یک قشر مسوول بر ملت نباشند
مموت، 8 سال سوار بر اسب قدرت اين مملکت بودي و مملکت را به اينجا رسوندي که همه دارن مي بينن!! خب، چرا اين خزعبلاتي رو که الان از اون دهن قشنگت مي ريزه بيرون، توي اون دوران وحشتناک 8 ساله بکار نبستي که وضعمون اينجور نباشه!!؟ يه جوري حرف ميزني هرکي ندونه فکر ميکنه تا حالا نبودي، الان براي اولين بار ميخواي بياي که مثلا درستش کني!