خرید تور نوروزی

تغییر لحن آشکار صداوسیما درباره دولت ترکیه

سرویس مجله، انصاف نیوز: لحن صداوسیما درباره دولت ترکیه تغییر آشکاری کرده و دیگر  از آن جانبداری همیشگی خبری نیست.

به گزارش خبرنگار انصاف نیوز، تغییر لحن صداوسیما درباره دولت ترکیه به ویژه در پوشش خبری ماجراهای اخیر شهرداری استانبول مشهود است و گزارش‌ها نه تنها از اقدامات دولت رجب طیب اردوغان حمایت صددرصدی ندارد، بلکه می‌توان رگه‌هایی از انتقاد را در این محتواها مشاهده کرد.

این در حالی‌ست که تا چندی پیش، هر اعتراض داخلی مردم، احزاب یا رسانه‌ها علیه دولت اردوغان، در رادیو و تلویزیون ایران حرکتی منصوب به خارج برای تضعیف دولت اسلام‌گرای حاکم ترکیه تلقی و تفسیر می‌شد.

صداوسیما در پوشش اخبار تحولات اخیر ترکیه، نه تنها به تجمع مردم در اعتراض به دستگیری اکرم امام‌اوغلی شهردار استانبول اشاره کرده، حتی آن را نشانه تلاش اردوغان برای حذف رقیب بالقوه در انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور دانسته است.

این بررسی نشان می‌دهد متن گزارش‌های اخیر رسانه ملی از تحولات ترکیه به شکلی تنظیم شده که برای مخاطب چندان آشنا به نظر نمی‌رسد: «ناآرامی‌ها پس از بازداشت شهردار استانبول در شهرهای مختلف به شب چهارم رسید. تظاهرات در استانبول، آنکارا و ازمیر با وجود اعلام ممنوع شدن ادامه دارد. تجمع‌هایی که در برخی موارد صحنه درگیری میان تظاهرکنندگان و پلیس هم شده است. فرایند محاکمه شهردار استانبول که از چهارشنبه با اتهاماتی چون فساد مالی و کمک به گروه تروریستی بازداشت شده، آغاز شده است.»

در این تغییر رویکرد آشکار، خبرنگار مستقر صداوسیما در آنکارا هم از تعداد بالای بازداشتی‌ها سخن می‌گوید، از فشار دولت ترکیه بر فضای مجازی و مجاری اطلاع‌رسانی پرده برمی‌دارد، واکنش احزاب ملی‌گرا و سکولار این کشور را بازخوانی می‌کند و نیم‌نگاهی به واکنش‌های جهانی هم دارد.

مخاطبان صداوسیما همواره این رسانه را حامی حزب اسلام‌گرای «عدالت و توسعه» و رهبر فرهمند آن، آقای اردوغان می‌شناخته‌اند چنان که در یک دهه اخیر هم که بسیاری از شرکای سابق اردوغان از او جدا شده و هشدار داده‌اند که او در مسیر دیکتاتوری حرکت می‌کند، هیچ‌گاه از جانب رسانه دولتی ایران فرصت بیان دیدگاه‌های خود را نیافتند.

چهره‌ای چون فتح‌اله گولن هم که از او به عنوان پدر معنوی حزب عدالت و توسعه ترکیه یاد می‌شود، پس از بروز اختلاف با اردوغان و دورماندن تبعیدگونه از کشورش، در بیان تحلیل‌گران تلویزیون و رادیو دولتی ایران به چهره‌ای مرموز و تحت تاثیر قدرت‌های غربی تبدیل شد!

در امتداد همین سیاست هم مخاطب صداوسیما کمتر از دریچه این رسانه صدایی از احزاب ملی‌گرا و سکولار ترکیه شنیده و اگر هم شنیده است، معمولا در محکومیت آنان بوده. در حالی‌که این‌بار، لحن خبرها بیشتر حزب حاکم ترکیه را محکوم می‌کند تا رقبای سکولار آن را.

به نظر می‌رسد تحولات منطقه‌ای و اظهار نظرهای برخی چهره‌های مشهور دولت اردوغان علیه محور مقاومت و سیاست‌های منطقه‌ای کشور، دلیل اصلی تغییر لحن صداوسیما درباره دولت ترکیه است.

در همین حال خبر می‌رسد عراق به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، جایگزین ترکیه شده است تا بتوان نتیجه گرفت سیاست‌های رسمی در قبال همسایه شمالی، حداقل در حوزه تبلیغات، در آستانه تغییر و پوست ‌اندازی است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. چرا توجه نمیکنید و‌از هر خبری می‌خواهید شر بسازید ما تا حالا از اردوغان حمایت میکردیم چون تو این وضعیت فعلی سیاسی بدنبال اختلاف انداختن با همسایه هایمان بخصوص ترکیه که مراوده تجاری داریم نبودیم و سعی می‌کردیم حتی به نا آرامی هایی که برامون بوجود می آورد لاپوش بزاریم ولی الان وقت حمایت کردن ما از ملت ترکیه هست و بارک الله به مسئولین ذیرک ما که در این جور مواقع همیشه بهترین روش را تدبیر می‌کنند

  2. سلام‌‌‌سیاست‌عاقلانه‌درعصر‌کنونی‌آنست
    که‌ایران‌در‌سیاست‌خارجی‌حداقل‌کمی‌از
    مواضع‌احساسی‌دور‌شود‌وبا‌کشورهای‌همسایه
    منافع‌همسوی‌اقتصادی‌وتجاری‌وبازرگانی‌و
    محیط‌زیست‌وحتی‌صنایع‌مکمل‌‌تعریف‌کنند
    ونوعی‌بازارمشترک‌اقصادی‌داشته‌باشند‌.‌‌مبادله
    توریست‌‌داشته‌باشند….‌والا‌‌دچار‌سفسطه‌ومواضع
    احمقانه‌وبیحاصل‌میشوند‌‌وقدرتهای‌خارجی‌
    ازاین‌آشفته‌بازار‌‌بهره‌بردا ی‌دلخواه‌خواهند‌کرد
    ومنطقه‌را‌درتنش‌و….دائمی‌درگیر‌میکنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا