تا انتخابات با انصاف| اصولگرایان مخالف قالیباف، حامیان رییسی
محمد توکلی، انصاف نیوز: خبرهای انتخاباتی دوم اردیبهشت با اعلام تغییر مصوبه کمیسیون تبلیغات انتخابات همراه بود. بنا بر مصوبه جدید مناظره های انتخاباتی به طور زنده پخش خواهد شد. اما در این روز در کنار این خبر شاهد خبری کوتاه و بدون انتشار جزییات در خصوص دیدار سعید جلیلی و ابراهیم رییسی نیز بودیم. دیدار جلیلی با رییسی، در کنار دیدار چندی پیش این نامزد دوره دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری با مصباح یزدی و همچنین همراهان این روزهای او در ستادهای انتخاباتی اش نشانگر آن است که رئیسی همراهانی را برگزیده است که در همه سالهای حضور قالیباف در شهرداری تهران نسبت به عملکرد او نقدهایی جدی از زاویه نگاه خود داشته اند. همین امر احتمال انصراف یکی از این دو نامزد به سود دیگری را به شدت کاسته است.
– کانال تلگرامی سعید جلیلی از دیدار او و ابراهیم رئیسی خبر داد. جزییات این دیدار منتشر نشده است.
– به گزارش ایسنا علی نیکزاد، و میرکاظمی (از وزرای دولت احمدی نژاد) به ترتیب رئیس ستاد انتخاباتی و رئیس کمیته طرح وبرنامه ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی شده اند. میرکاظمی در خصوص احتمال همکاری جلیلی با ستاد انتخاباتی رییسی اظهار کرد: «آقای جلیلی از روزی که برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری انصراف خود را اعلام کرد با ستاد آقای رئیسی همکاری میکند» وی همچنین احتمال انصراف رییسی یا قالیباف به سود یکدیگر را به شکل تلویحی رد کرد و گفت: «آقایان قالیباف و رییسی می خواهند با یکدیگر رقابت کنند، آنان بر روی دو صندلی نشستهاند و مانند آقای جهانگیری و روحانی نیستند که دو صندلی را اشغال کردهاند اما یکی هستند.»
– ابراهیم رییسی با تکرار اظهارات احمدی نژاد در انتخابات۸۴ از حلقه بسته مدیریتی
سخن گفته و خواهان شکستن آن شده است. بخشی از گفته های این نامزد انتخابات۹۶ به نقل از رجانیوز: «اینکه مدیریت در کشور به یک حلقه خاص مربوط شود، حتما باید این حلقه شکسته شود. باید مدیریت در حوزههای مختلف، دست افراد شایسته، لایق و کارآمد اختصاص پیدا کند. مهم این کارآمدی است.»
– سیدمصطفی تاجزاده در گفتوگو با ایلنا، درخصوص انتخابات۹۶ گفت:
«دوگانه روحانی – رئیسی به اندازه کافی افراد را برای حضور در پای صندوقهای آرا مجاب میکند تا به یکی از این دو نامزد، رای بدهند. به باور من، حسن روحانی با فاصله بسیاری این انتخابات را پشت سر خواهد گذشت و پیروز انتخابات ریاست جمهوری میشود»
– سخنگوی وزارت کشور از تغییر در مصوبه جنجالی کمیسیون تبلیغات خبر داد . به گزارش ایرنا سلمان سامانی گفت: «با تصویب کمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری مناظره های نامزدهای دوازدهین دوره انتخابات ریاست جمهوری از صدا و سیما به صورت زنده پخش می شود.»
– به گزارش ایرنا اداره کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اطلاعیه ای برخی رسانه ها را که از بودجه عمومی استفاده می کنند از تبلیغ له یا علیه نامزدهای انتخابات برحذر داشت. این رسانه ها عبارتند از:
اطلاعات، ایران، خراسان، کیهان، همشهری، اصفهان زیبا، تهران تایمز، حمایت، جام جم، شهرآرا، شهروند، فرهیختگان، قدس، هگمتانه، آنا، ایبنا، ایرنا، ایسنا، ایکنا، ایمنا، برنا، پانا، تسنیم، حوزه، خانه ملّت، دانشجو، شبستان، فارس، مهر، میزان
– به گزارش پایگاه خبری فردا،رسانه نزدیک به شهردار تهران، قالیباف مدعی شده است که امکانات کشور در اختیار ۴ درصد قرار دارد که آنها هم رانت خوار و سودجو هستند. بخش هایی از گفته های قالیباف: «متأسفانه امکانات و ظرفیت مالی کشور تحت تصرف سه تا چهار درصد برخی از مدیران رانتخوار و سودجو قرار دارد و بقیه مردم با مشکلات اقتصادی گریبانگیر هستند.اکنون مردم از صحنه اقتصادی دور و تنها سه تا چهار درصد از افراد که به طور قطع برای باقی ماندن در صحنه نیاز به زدوبند اقتصادی با رانتخواران دارند در عرصه اقتصادی کشور فعال هستند و 96 درصد مردم خارج از صحنه هستند.»
مشخص نیست که شهردار تهران این اعداد را چگونه محاسبه کرده است. پیش از این نیز او از ایجاد ۵میلیون شغل در ۴سال و ۲.۵ برابر کردن درآمد کشور سخن گفته بود که با تعجب کارشناسان همراه بود.
– محمدرضا باهنر،فعال سیاسی اصولگرا، در خصوص نقد دولت مستقر، رقبای روحانی را به انصاف دعوت کرد. بخشی از گفته های باهنر به نقل از ایسنا: «عملکرد روحانی امسال در بوته نقد قرار میگیرد. این نقد باید عالمانه و منصفانه باشد. مثلا ممکن است برخی بگویند برجام هیچ سودی نداشته است. من با این حرف مخالفم. سودهایی هم داشته است مثلا بازرگانیمان آزاد شده و برخی تحریمها رفع شده و نفتمان افزایش یافته است هرچند طرف مقابل بدعهدهایی هم داشته است.ما باید به طرف مقابل خارجی بگوییم که بازگشت به دوران قبل از برجام هنوز روی میز است. باید حقمان را از حلقوم طرف مقابل بگیریم.عملکرد دولت در کنترل تورم مثبت بوده است، همان شاخصههای سال ۹۲ که تورم را ۴۴ درصد نشان میداد امسال میگوید تک رقمی شده است ولی این سوال هم مطرح است که این هدفگذاری درست بوده است؟ ما اینجا میگوییم با وجود تورم رکودی اگر تورم تک رقمی نمیشد و روی ۲۰ درصد میماند شاید شاهد این رکود کنونی هم نبودیم.»
ادعای باهنر در خصوص وجود رکود در حالی است که بنا بر آخرین گزارش صندوق بین المللی پول اقتصاد ایران در سال۹۵ از رکود عبور کرده است.
– محمد جواد ابطحی،نماینده تندرو مجلس، مدعی شد منتقدان قالیباف هم او را مبرا از خطا می دانند! بخشی از گفته های ابطحی به نقل از فردا: «بارها شاهد بودیم که منتقدان دکتر قالیباف هجمه های سیاسی به وی وارد کردند در حالی که خود منتقدان اذعان داشتند که شخص شهردار تهران از تمامی اتهام های ناروایی که به وی وارد می کنند، مبرا است. چه در زمینه تحقیق و تفحص از شهرداری تهران که وی از ابتدا اعلام همکاری کرد و چه در پرونده املاک نجومی که بیشتر جنبه انگ زنی سیاسی داشت، این مهم به وضوح حس می شد.»
– به گزارش فارس، حسامالدین آشنا نماینده حسن روحانی در جلسه کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری که در سازمان صدا و سیما برگزار شد، گفت: «این جلسات لازم است، زیرا دیدگاهها، بیان میشود و تبادل نظر صورت میگیرد و هماهنگیهای لازم نیز انجام میشود. نمایندگان نامزدهایی که در جلسه امروز حضور داشتند، بالاتفاق نظرشان را نسبت به نوع پخش مناظرهها خطاب به کمیسیون بیان کردند.همانطور که آقای حسن روحانی در شیراز گفتند، آقای روحانی موافق این هستند که آزادترین وجه پخش مناظرهها پیگیری شود به صورتیکه مردم بتوانند با آگاهی کافی تصمیم بگیرند.»
توکلیزاده نماینده ابراهیم رئیسی در جلسه کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات اظهار داشت: «حتماً همه ما باید به موضوع رعایت اخلاق پایبند باشیم تا این انتخابات یک رقابت در راستای ساخته شدن بهتر کشور باشد، همه مردم از تک تک رقبای انتخاباتی انتظار دارند که پایبند به اخلاق باشند و رقابتشان را در حوزهای شکل بدهند که به نفع کشور تمام شود و نهاینکه خدایناکرده ایام انتخابات نیز ایام تلخی باشد.ایام انتخابات در کشور ما باید شادترین ایام باشد، در این ایام نیز نامزدها باید در کنار هم رقابت کنند و انشاءالله این رقابتها منجر به رفاقتهای دیرینهای برای پایبندی به آباد کردن کشورمان باشد.»
غلامرضا خوشرو نماینده اسحاق جهانگیری در جلسه کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران گفت: «ما نباید صرفاً اخلاق را از مردم بخواهیم، بلکه دستگاههای دولتی، صدا و سیما و بخشهای نظارتی و تبلیغات همه موظف به رعایت اخلاق هستند.الزامات اخلاقی کاملاً روشن است، اینکه ما به حدود دیگران تعدی نکنیم و برای دیگران حق قائل شویم و باید این موضوع مورد احترام همه قرار گیرد.»
– به گزارش ایرنا آذر منصوری، عضو حزب اتحاد ملت، درباره برنامه این حزب اصلاح طلب در انتخابات۹۶ گفت: «راهمان را ادامه میدهیم تا بتوانیم به یک گفتمان در عرصه سیاسی برسیم که ادامه گفتمان اصلاحطلبی در کشور است.شعار ما «به عقب بازنمیگردیم» است، نتیجه انتخابات ریاست جمهوری برای ما مهم است چرا که هشت سال قبل از دوران ریاست جمهوری روحانی نشان داد هیچ چیز جز ویرانی ندارد. بنابراین ما به عقب باز نخواهیم گشت و راهی را که آغاز کردهایم، ادامه خواهیم داد. هدف ما آبادانی برای کشور است.»
– اعظم طالقانی در گفت و گو با ایرنا درباره چگونگی انتخاب مردم در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو گفته است: «باید به سوابق نامزدها بها داد. اگر ما به گذشته افراد توجه کنیم می توانیم انتخاب درستی داشته باشیم. البته درباره عملکرد افراد نمی توان قضاوت صفر یا صدی داشت و هر کدام از نامزدها دارای نقاط ضعفی هستند. مردم با مراجعه به حافظه تاریخی خود قادر به تشخیص درست این موضوع هستند که کدام یک از جریان های سیاسی در اداره مملکت از وزن بیشتر و کارنامه بهتری برخوردار است.»
– احمد علم الهدی در گفتگو با تسنیم مدعی شد که در هیچ انتخاباتی موضع حمایتی نسبت به نامزدها نداشته است. وی در این گفتگو گفته است: «در حال حاضر اندیشهای که بر کشور حاکم شده این است که از طریق تعامل با دشمن و نه از طریق یک دفاع موثر و قوی مشکلات اقتصادی خود را حل کنیم و این فکر، آفت و ضد اقتصاد مقاومتی است و لذا اقتصاد مقاومتی را به دست نمیگیرند، البته برحسب پیروی از فرمان مقام معظم رهبری، دولت حرکاتی در اقتصاد مقاومتی کرده که عمدتاً در حوزه برنامه ریزی و سیاستگذاری است و نه در عرصه عمل و اجرا.
در انتخابات آتی هم مبنایم با گذشته فرق نکرده است، خیلیها ممکن است کاندیدا شوند و بینش سیاسی آنها و نوع گرایش انقلابی آنها با بنده تطبیق کند و از ظرفیت بنده بهرهبرداری کنند و نمیتوانم بگویم از ظرفیت من استفاده نکنید و مردمی که به من علاقمند هستند ممکن است سراغ همانها بروند و این به معنای حمایت شخصی نیست چراکه بینش سیاسی من این است که تعیین تکلیف برای مردم غلط است.»
– به گزارش فارس، محمدعلی امانی دبیر اجرایی حزب موتلفه اسلامی به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی سیدمصطفی میرسلیم نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری انتخاب شد.
– عبدالله ناصری در گفتگو با ایلنا برخی نگرانی ها در خصوص نامزدی جهانگیری را بی مورد دانست. وی در بخشی از این گفتگو گفته است: «دکتر جهانگیری دلیل خود را از ثبت نام در انتخابات اعلام کرد پس بنابراین به شخصه نمی تواند جریان ساز باشد و نگرانی هایی که از سوی برخی از دوستان ابراز می شود بی مورد است، او معاون اول رئیس جمهور است و تاکنون هم ستاد مستقلی را شکل نداده است به نظر می رسد در میدان تا زمان پس از مناظره ها حضور خواهد داشت و بعد از آن به نفع روحانی انصراف می دهد.» ناصری در بخش دیگری از این گفتگو در خصوص حضور قالیباف در انتخابات۹۶ اظهار کرد: «حضور قالیباف در انتخابات نشان از روحیه جاهطلبی او دارد. هرگز این فرصت را از دست نمیدهد اما دو نشانه وجود دارد که می توان گفت قالیباف رای لازم را نخواهد آورد. نخست اینکه ارکان اصلی حاکمیت نمیخواهند که یک شخصیت نظامی کشور را اداره کند و دوم اینکه عملکرد او در شهرداری مخصوصاً در جریان پلاسکو تبدیل به یک نماد شده است.پلاسکو برای ایران نماد جانسوزی و غم انگیزی است و برای قالیباف نشان از یک مدیر ناکارآمد و فارغ از کفایتهای لازم دارد. همگان دیدیم که در جریان برخورد دو قطار مدیر راهآهن عذرخواهی میکند و استعفا می دهد؛ به مراتب این عمل او کمتر در خاطرهها مانده است اما رفتار قالیباف و جریان پلاسکو مانند پرونده سه هزار میلیاردی که خیلیها تلاش کردند که از خاطره ها محو شود از یاد افکار عمومی نرفت.»
– علیرضا رحیمی، نماینده مجلس، در خصوص سوابق ابراهیم رییسی در گفتگویی با ایلنا گفت: «باوجود اینکه سوابق قضایی و اشراف آقای رئیسی بر حوزه قضایی مورد توجه مردم قرار میگیرد اما به هیچ عنوان برای تصدی پست ریاست جمهوری کافی نیست. نگاه مردم به این خواهد بود که شخص دوم مملکت چگونه و به چه شیوهای میخواهد و میتواند در تعامل با حاکمیت و دیگر قوا و همینطور تعامل با دستگاههای زیرمجموعه دولت خود عمل کند و اینکه چگونه میتواند انسجام لازم را در دستگاهی که اداره میکند، برقرار کند.»
– به گزارش ایلنا مرتضی طلایی بعد از رد صلاحیت در انتخابات شورای شهر تهران طی بیانیهای اعتراض خود به این موضوع را اعلام کرد.
– اسدالله بادامچیان در گفتوگو با ایلنا از احتمال انصراف رییسی به نفع میرسلیم خبر داد! بخش هایی از گفته های این عضو موتلفه: «در حال حاضر با توجه به حضور قالیباف و رییسی در عرصه انتخابات جمنا از این دو کاندیدا حمایت خواهد کرد و موتلفه هم از میرسلیم حمایت میکند.همینطور پیش میرویم تا در مناظرات نظر عمومی مردم مشخص شود و بر اساس بررسیها به نتیجه نهایی برسیم.این احتمال هم وجود دارد که رییسی به نفع میرسلیم کناره گیری کند.»
– به گزارش ایلنا، رضا نجابت سخنگوی ستاد مردمی ابراهیم رئیسی در خصوص موضع این نامزد انتخابات۹۶پیرامون برجام اظهار گرد: «برجام در شرایطی به وقوع پیوست که مقام معظم رهبری گفتند نرمش قهرمانه لازم است. ما معتقدیم برجام یک مسالهای است که در سطح عالی نظام تعیین تلکیف شده است. اما در برجام یکسری نقاط وجود دارد که باید به آنها توجه شود. ما حتما به برجام پایبند خواهیم بود و اگر غربیها بهآن پایبند باشند ما آن را پاره نخواهیم کرد.»
انتهای پیام