خرید تور نوروزی

دو کلمه حرف حساب

علی مرادی مراغه ای، پژوهشگر تاریخ، در کانال تلگرامی خود نوشت: «چرا ساعتها بحث می کنیم که چقدر اهل دانش هستیم اثبات دانش ما خیلی ساده است، کافی است ببینیم چند درصد مساحت خانه مان را کتابخانه و کتابهایمان تشکیل میدهد! البته زود، لپ تاپ و کتابهای پی دی اف مان را وسط نکشیم!

مطالعه در گروههای تلگرام و چتهای آن نمی تواند جای کتاب را بگیرد مانند این است که وقتی تشنه هستید بجای آبی گوارا، به نوشابه های گازدار پناه ببرید!

اینها تنها به عنوان آغاز مطالعه و نقطه عزیمت باید باشد نه تمامت مطالعه. چون مطالعه اصلی باید باعث فکر کردن و شک کردن ما بشود!

به قول نیچه، آنکه می‌خواهد پرواز بیاموزد، اول باید ایستادن و راه رفتن و دويدن و… بیاموزد!
برای تغییر و استعلا اول جرات شک کردن داشته باشید…

عيد آمده‌ و هر سال جدید دست به کار میشویم اول لباسهایمان را نو می کنیم بعد وسایل خانه و دکوراسیون و…
میخواهیم دنیا را تغییر دهیم اما به خودمان اصلا دست نمی زنیم از لباسهای کهنه خسته میشویم اما از باورهایی که بدون نقدمان، که عمری در کنج ذهن مان نشسته اند خسته نمی شویم!

اسباب خانه و دور و برمان را تغییر می دهیم باز هم سیر نمی شویم دوباره تغییر و هزینه می کنیم بجای این همه هزینه، یکبار بر گردیم خودمان را تازه کنیم آنوقت، خواهید دید که کل دنیا و اطرافتان بصورت اعجاب انگیزی تغییر یافته است!

به خودتان جرات داده یک نگاهی به دکوراسیون ذهنتان بیندازید ببینید سالهاست صدها افکار خرافی و تعصب آلود در کنج ذهن تان اطراق کرده گویی از عهد بوق هرچه دیگران، رسومات غلط، گذشته در آن تلنبار کرده همچنان پذیرفته اید و این همه بار بی مصرف را با خود حمل می کنید، نه تنها حمل می کنید بلکه حتی حاضرید خود را فدای آنها کنید!
ببخشید افسار خود را داده ایم بدست آنها که به هر کجا که میخواهند ما را میبرند!

از دست آنها چگونه میتوان خلاص شد؟
خیلی ساده است کافی است کمی، کمتر حرف زده و کمی کتابی خوب بخوانید.
راستی، آخرین روزنامه یا کتابی که خوانده اید کی بوده؟
یا اصلا آخرین کتابی که خریده اید کی بوده؟
یادتان می آید؟
یا آخرین کتابی که برای بچه تان گرفته اید کی بوده؟

بگذارید به جای شما من جواب دهم، من علم غیب ندارم اما می دانم که بسیاری از شماها یادتان نمی آید! چون اگر یادتان می آمد در آنصورت، تیراژ کتاب در کشورمان که به 50 نسخه نمی رسید!

اگر آخرین کتابی که خریده بودید یادتان می آمد در آنصورت، شاهد انقراض آخرین دایناسور شهرتان، یعنی بسته شدن آخرین کتابفروشی شهرتان که نمی شدید!

هیچ چیز غمگین تر از این نيست که صبح وقتی از خانه می زنید بیرون. یک مرتبه ببینید تنها کتابفروشی شهرتان را که بیش از 50سال دوام آورده بوده تخلیه می کنند کتابهای زبان بسته را بصورت قرو قاطی اعم از فلسفی، تاریخی، شاهکارهای ادبی… همه را داخل گونی می چپانند قراردادهای اجتماعی بیچاره روسو با مکانیک کوانتوم و سایه ظلمت مرحوم کارو با لویاتان اثر توماس هابز مثل کاه در یک گونی تپانده میشوند!

چند روز بعد می بینی که همان محل شده پیتزا فروشی! و دو تا دختر و پسر نشسته اند با همدیگر اختلاط  فکری می‌کنند!

درحالی‌که همین محل که تا دیروز کتابفروشی بوده گویی محل مناسبی برای این اختلاط مثلا فکری نبوده است!

آری داشتم می گفتم، با خواندن کتابی خوب، خیلی راحت عوض می شوید، تازه می شوید، نه تنها خودتان، بلکه دور و برتان، کشورتان و جهان تان هم تازه میشود.

من قول می دهم اگر در سال، کمی کتاب تاریخ، فلسفه، ادبیات… خلاصه به هرچه علاقه دارید بخوانید یک شخص تازه‌ای میشوید.

من قول می دهم اگر چند جلد رمان بخوانید تحول در خودتان را خواهید دید.
خواندن رمان، افق دیدتان را وسیع می کند، اگر در سال، نه پنجاه تا رمان نه سی تا حتی نه ده تا بلکه تنها پنج تا رمان خوب مثل جنگ و صلح تولستوی، ژان کریستف رومن رولان یا نان و شراب سیلونه را بخوانید سال تمام نشده کاملا آدم دیگری می شوید.

فقط بهترین ها را بخوانید وقت تان ارزشمند است به خواندن همه چیز افتخار ندهید بقول کافکا، کتابی بخواند که گازتان بگیرد، نیش تان بزند مثل مشت بخورد به جمجمه تان…

کتابهایی بخوانید که باورهای شما را به چالش می کشند یادتان باشد که خطرناکترین آدمها آنهایی هستند که تنها کتابهایی می خوانند که شبیه افکارشان است و یا یک کتاب می خوانند و یا همیشه یک رسانه یا شبکه ی خبری خاص را می بینند یا همیشه در یک گروه سیاسی، فکری یا مذهبیِ خاص حاضر می شوند، این یعنی مسدود کردن ورودی‌های مغز به روی تنوعات فکریِ عالَم، یعنی به تدریج تبدیل شدن به یک رُباتِ برنامه‌ریزی شده توسط رهبران و لیدرهای آن فکر! اینجاست شبیه چکُشی می گردد که همه دنیا را میخ خواهد دید!

مطلب آخر اینکه، کار زیادی انجام ندهید اما هر کاری که انجام می دهید به بهترین نحو انجام دهید.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا