خرید تور تابستان

آمار تکان دهنده از کارنامه کشاورزی دولت سابق

جدول بالا 10 قلم عمده واردات کشور در دو دوره سال 1384و 1391 را نشان می‌دهد. همان طورکه جدول نشان می‌دهد در سال 1384 اقلام ذکر شده جزو 10 قلم عمده وارداتی کشور نبوده است اما در سال 91 جزو اقلام عمده محصولات شده بودند. (ارقام به میلیون تن) 
دیروز حسن روحانی در چهارمین کنگره سراسری خانه کشاورز از آمارهای جدید، مربوط به سوءمدیریتها و حیف و میل های دولت گذشته رونمایی کرد. از بدهی‌های 1300 میلیارد تومانی به کشاورزان بابت کود، خرید 5/7 میلیون تن گندم از خارج و مهمتر از آن کم آبی. او همچنین نوید داد که دو شورای مهم کشور که دولت گذشته آن‌ها را منحل کرده بود را احیا می‌کند؛ شورای آب و محیط زیست. در این همایش عیسی کلانتری، دبیر کل خانه کشاورز هم گفت که 5 دهک از 10 دهک کشور دچار سوء تغذیه هستند و ادامه بی‌آبی در کشور منجر به آن می‌شود که 30 سال دیگر قوم آریایی وجود نداشته باشد. 
به گزارش انصاف نیوز به نقل از ایران، هدف از برگزاری این همایش، سازماندهی و هماهنگ نمودن کشاورزان کشور به منظور حمایت از حقوق آنان عنوان شده اما آنچه بیش از همه بر چهارمین همایش خانه کشاورز سایه انداخته میراث به جا مانده از دولت قبل برای این بخش است که از وضعیت نامطلوب اوضاع کشاورزی و کشاورزان حکایت دارد. 
رئیس جمهوری در آغاز این همایش از سال‌های گذشته به عنوان سال‌های از دست رفته برای سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی یاد کرد و گفت: سالانه حدود 100 میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم اما از این فرصت طلایی استفاده نشد و سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی انجام نگرفت در حالی که می‌توانستیم این بخش را احیا کنیم. وی با انتقاد از سیاست‌های دولت قبل در بخش کشاورزی افزود: در همین دوره آب‌های زیرزمینی افت کرد، زمین شور و شورتر شد، دریاچه زیبای ارومیه خشک شد و زاینده‌رود و هامون و کارون هم وضعیتی بهتر از دریاچه ارومیه ندارند. 
انتقاد از تغییر کاربری اراضی کشاورزی 

رئیس‌جمهور با اشاره به این‌که کم و بیش از مشکلات کشاورزی و معضلات آن باخبرم، گفت: بزرگ‌ترین سرمایه نه فقط برای کشاورزان بلکه برای یک ملت و کشور، آب و خاک است. روحانی با انتقاد از نحوه استفاده از خاک گفت: جایگاه شهر را به درستی انتخاب نکردیم و زمین آماده کشاورزی را تبدیل به محل سکونت کردیم به این ترتیب باغ‌ها و درختان ناجوانمردانه تخریب شدند و این تأسفی است که جبران آن سالیان دراز به طول می‌انجامد. 
رئیس‌جمهور با اشاره به این‌که ما از لحاظ آب در مضیقه هستیم، اظهار کرد: کشور ما به لحاظ بارندگی جزو سرزمین‌های پرآب نیست و با بارندگی متوسط 240 میلی متر می‌توانیم جزو کشورهای خشک باشیم پس باید قدر قطره قطره آب، حیات این سرزمین را بدانیم و برای قدردانی از آب نیازمند تدبیر و برنامه‌ریزی و سرمایه هستیم. 
احیای شورای عالی آب 

به گفته روحانی شورای عالی آب که سال‌ها تعطیل بود احیا شده و اولین جلسه آن امروز (دیروز) تشکیل می‌شود. 
روحانی افزود: قرار است به‌طور نوبتی این شورا را فعال کرده و فعالیت‌های آن را ادامه دهیم. رئیس‌جمهور همچنین گفت: هفته آینده نیز اولین جلسه شورای عالی محیط زیست به ریاست رئیس‌جمهور تشکیل می‌شود. 

آمار و ارقام وحشتناک بخش کشاورزی 

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آمار و ارقام کشاورزی در دولت قبل گفت: دولت زمانی که مسئولیت را بر عهده گرفت با آمار و ارقام دهشتناکی مواجه شد. روحانی توضیح داد: یک بخش می‌گفت 13 میلیون تن گندم تولید کردیم، بخش دوم می‌گفت باید 5/7 میلیون تن گندم وارد کنیم و بخش سوم می‌گفت کل نیاز ما 5/10میلیون تن است. روحانی گفت: وقتی دیدم ریاضی من کفایت نمی‌کند تا این عددها را حل و فصل کنم بررسی‌های لازم را انجام دادیم و دیدیم باید بیش از هفت میلیون تن گندم وارد کنیم آن هم در شرایطی که نفت و کشتیرانی ما تحریم است و نقل و انتقالات بانکی مصیبت‌های خاص خود را دارد، اما نه تنها گندم، بلکه بسیاری نهاده‌ها در این بخش باید وارد شوند وگرنه بخش زراعی و دامی، باغ‌ها و شیلات با مشکلات بسیار مواجه خواهند بود. 
اقدامات دولت جدید برای کمک به بخش کشاورزی 
رئیس‌جمهور با اشاره به بدهی‌های کود، گفت: گفته می‌شود 1300 میلیارد تومان بدهی از گذشته داریم و دیدیم دولت گذشته الحمدلله ارث‌های خوبی برای ما گذاشته است. 
روحانی سپس با اشاره به اقدامات دولت جدید برای بهبود وضعیت کشاورزی خاطرنشان کرد: از جمله اقداماتی که در وزارت کشاورزی انجام شده است؛ تصویب و اعلام به موقع قیمت‌های تضمینی محصولات استراتژیک در 24 قلم به ویژه گندم، اختصاص 200 میلیارد تومان به بیمه محصولات کشاورزی مازاد بر بیمه مصوب 150 میلیارد تومانی، تأمین کود‌های شیمیایی کشت و پائیزه کشاورزان با خط اعتباری 500 میلیون دلاری از طریق بانک مرکزی، تأمین 300 هزار تن کود فسفاته که از خارج خرید شده است و 80 هزار تن آن در حال توزیع است، می‌باشد. 
رئیس‌جمهور همچنین گفت: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی که تأمین‌کننده کود مورد نیاز کشاورزان است 1300 میلیارد تومان بدهی از گذشته دارد و طی دو ماه گذشته 300 هزار تن کود اوره تهیه و توزیع شده است. 
روحانی از تأمین خط اعتباری بانک کشاورزی به میزان 750 میلیارد تومان برای تسهیلات بانکی متقاضیان خرید خبر داد. 
وی همچنین از تأمین خط اعتباری بانک کشاورزی به میزان 3100 میلیارد تومان برای تجهیز سرمایه در گردش مراحل کاشت، داشت و برداشت، 400 میلیارد تومان برای سرمایه در گردش توزیع‌کنندگان کود، 410 میلیارد تومان برای تجهیز سرمایه در گردش تأمین بذرهای مختلف و 3 هزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی خبر داد. 
وی‌ با اشاره به این‌که در بخش کشاورزی رسالت‌هایی بر دوش دولت است، گفت: این دولت است که می‌تواند با واردات نابجا برای کشاورزان مشکل درست کند و یا با واردات بجا و نیازمندی‌های کشاورزان، کشاورزی را توسعه دهد و باید اعتبارات لازم ارزی و ریالی را برای حمایت از کشاورزان آماده کند. رئیس‌جمهور در پایان گفت: امیدوارم در سال زراعی جاری خداوند رحمت خود را به ما نازل کند تا بتوانیم سال پررونقی در بخش کشاورزی داشته باشیم. 
فریب آمار و ارقام ساختگی را نخوریم 
در ادامه مراسم عیسی کلانتری، دبیرکل خانه کشاورز از تهدید امنیت غذایی جهان به دلیل استفاده نادرست از تولیدات کشاورزی سخن گفت. وی گفت: بر اساس آمار بانک مرکزی و مرکز آمار وضعیت تغذیه در ایران بهتر از کشورهای آفریقایی نیست و 50 درصد جامعه دچار سوء تغذیه است. 
وی کاهش شدید تولیدات کشاورزی در داخل کشور را تهدیدی برای امنیت غذایی در ایران نام برد و گفت: 55 درصد نیاز غذایی کشور و کالاهای اساسی سال گذشته از خارج وارد شد. وی با اشاره به تاریخ کشاورزی در ایران گفت: این رقم وابستگی به واردات نباید در کشور ایران اتفاق بیفتد. کلانتری با پوشالی خواندن آمار دولت دهم در تولید محصولات کشاورزی گفت: وزیر سابق جهاد کشاورزی از تولید 14 میلیون تن گندم در کشور گزارش داده بود در حالی که نیاز کشور به گندم 10 میلیون تن است اگر این آمار واقعی باشد چرا از سوی دیگر 7 میلیون تن گندم وارد کردیم؟ آیا ایران 21 میلیون تن گندم مصرف کرده است؟ 
دبیرکل خانه کشاورز با تأکید بر این‌که نباید فریب آمار و ارقام ساختگی را بخوریم خاطرنشان کرد: به علت شور شدن خاک و از بین رفتن منابع آب، کشور در معرض تهدید است. کلانتری گفت: اگر روند موجود در بهره‌برداری از محصولات کشاورزی ادامه یابد قوم آریایی مانند اقوام سومری و مایاها از بین خواهد رفت. 
وی گفت: نباید به هر قیمتی و با استفاده از تمام منابع آب زیر زمینی دست به تولید بزنیم، باید ببینیم این تولید چه هزینه‌هایی برای نسل‌های آینده دارد؟ وی با بیان این‌که کشاورزان متهمان اصلی نابودی و تخریب آب‌های شیرین در کشور هستند از دولت تقاضا کرد برای بهبود وضعیت کشاورزی سرمایه‌گذاری بیشتری انجام دهد. 
کلانتری افزود: 500 میلیارد مترمکعب آب زیر زمینی در کشور داشتیم که در 40 سال گذشته 200 میلیارد متر مکعب آب زیرزمینی برداشت شد و 300 میلیارد متر مکعب آب باقیمانده هم شور است و غیر قابل استفاده. کلانتری تأکید کرد نباید به بهانه پول نداریم کشور را نابود کنیم. 
کلانتری با اشاره به وضعیت کشاورزان کشور گفت: اوضاع کشاورزان بهتر از اوضاع کشاورزی نیست. وی عدم توجه به کشاورزان در چند سال اخیر، بیکاری پنهان، افزایش لجام گسیخته تورم، بیمه ناقص محصولات کشاورزی و عدم دسترسی به حقوق شهروندی را از عواملی عنوان کرد که رمقی برای کشاورزان باقی نگذاشته است. 
وی توجه به حقوق شهروندی کشاورزان و حفظ منابع تجدید پذیر را خواسته خانه کشاورز از دولت جدید نام برد. وی افزود: خانه کشاورز در دومین و سومین کنگره خود در هشت سال اخیر مهمانی نداشت چراکه گذشتگان تشکل‌های غیر دولتی را جاسوسان غرب و نمایندگان آن‌ها می‌دانستند. 
دبیرکل خانه کشاورز خطاب به رئیس‌جمهور تأکید کرد:‌ همه به خوبی می‌دانند که شما در بدترین و سخت‌ترین شرایط سیاسی، اقتصادی و بین‌المللی عهده دار سکان اجرایی کشور شدید چرا که در حال حاضر تورم بالای 35 درصد نهادینه شده و نقدینگی از 500 هزار میلیارد تومان عبور کرده است. همچنین نرخ بیکاری در کشور دو رقمی و بیش از 30 درصد و بدهی‌ها به بیش از 180 هزار میلیارد تومان رسیده است. 
کلانتری ادامه داد: در این میان ارث دولت سابق و بی‌تدبیری مسئولان آن زمان درهای بسته و تحریم‌های ظالمانه غرب را به کشور تحمیل کرده است و رشد منفی اقتصادی، آمارهای غیرواقعی،‌ تولید و تخریب منابع تولید از جمله منابع آب و خاک به همراه کسری بودجه و توسعه ناپایدار کشور را رقم زده است. دبیر کل خانه کشاورز اظهار کرد: جای تعجب نیست که گذشتگان دیگر اظهارنظر نمی‌کنند چرا که آن‌ها به خوبی می‌دانند که دیگر نخواهند توانست به سادگی به صحنه اجرایی کشور بازگردند و به رانت‌خواری‌های خود و تهمت‌زدن به دیگران ادامه دهند.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا