خرید تور نوروزی

اولويت اصلاح طلبانه در انتخابات شوراها

به گزارش انصاف نیوز، «عبدالله مومنی» از فعالان سابق دانشجویی که برای کاندیداتوری در انتخابات شورای شهر تهران ثبت نام کرده است، در یادداشتی در روزنامه ی «شرق» نوشت:

انتخابات شوراهاي شهر که هم زمان با يازدهمين انتخابات رياست جمهوري کمتر از يک ماه ديگر در سراسر کشور برگزار مي شود، اهميت ويژه اي براي جريان اصلاحات دارد. اين اهميت ويژه عمدتا بنا به دلايل زير درخور توجه است:

١- جبهه اصلاحات با فعاليت ها و رويکردهاي خود پيش از انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري مسير جديدي را براي بازسازي امر انتخابات و بازتعريف نسبت خود با آن آغاز کرد که اين روند در خرداد ٩٢ و اسفند ٩٤ به بار نشسته و موفقيت هاي درخور توجهي به همراه داشته است. انتخابات پيشِ رو طبعا نمي تواند فارغ از اين روند بررسي شود؛ روند قانوني بررسي صلاحيت داوطلبان شوراي شهر که از دولت و مجلس برآمده، از موفقيت هاي پيشين جريان اصلاحي است و امکان رقابت جدي ميان ديدگاه هاي مختلف را فراهم آورده، هم دستاوردي بزرگ براي جريان اصلاحات است و هم زمينه اي مناسب براي حضور معنادار و موثرتر اين جريان در معادلات سياسي کشور؛ بنابراين به نظر مي رسد اصلاح طلبان مبتني بر اين دستاورد مي توانند پس از سال ها به شکل کامل تري خود را در معرض راي مردم قرار دهند.

٢- شوراي شهر نهادي است که چه تصريح به آن در قانون اساسي و چه تحقق آن در دولت اصلاحات، حاصل تفکري است که خواهان تعميق و گسترش مشارکت مردم در اداره امور عمومي در همه سطوح است، ديدگاهي که اصلاح طلبان همواره و در همه ادوار تاريخ ايران پيگير و مروج آن بوده اند. متاسفانه پس از شوراي شهر اول با رويگرداني مردم از انتخابات شوراي دوم، اين نهاد عمدتا کارکرد خود در اين راستا را از دست داده و اکنون در منظر مردم نه تنها نمادي از اراده آنان براي شکل دهي به زيست اجتماعي و شهري شان نيست، بلکه مصداقي شده از مقاومت در برابر خواست اکثريت مردم و ترجيح منافع فردي و گروهي بر منافع کلان و جمعي.

از اين منظر به باور نگارنده رويکرد واجد اولويت و فوريت در انتخابات پيشِ روي شوراي شهر براي اصلاح طلبان، اصلاح اين نگاه عمومي و معرفي اين نهاد عمومي و منتخب به عنوان مرجعي است که بازتاب دهنده حداکثري ديدگاه هاي سياسي- اجتماعي و سبک هاي زندگي متنوع در شهرهاي مختلف باشد. سياست ورزي اصلاح طلبانه يک نوع سياست ورزي مشارکت جويانه است، بر اين اساس در انتخابات آتي و همچنين پس از آن با تشکيل شوراي شهري با رويکرد اصلاح طلبانه آنچه بايد مد نظر قرار گيرد تعميق هرچه بيشتر امکان مشارکت اقشار گوناگون مردم در اداره عمومي امور است.

٣- بسياري معتقدند آنچه مي تواند به عنوان رقيبي براي نامزد اصلاح طلبان در انتخابات رياست جمهوري يعني جناب دکتر حسن روحاني مطرح باشد، نه هيچ کدام از اصولگرايان مدعي، بلکه احتمال نوعي دلسردي و پرشورنبودن فضاي انتخاباتي است که به طور طبيعي مي توان براي دوره دوم يک رئيس جمهور مفروض دانست. در اينجا نيز اهميت انتخابات شوراي شهر و هم زماني آن با انتخابات رياست جمهوري کاملا درخور توجه است. اصلاح طلبان که تصور مي رود با اقبال بسيار خوبي در ميان راي دهندگان مواجه هستند، مي توانند پيام تغيير را از طريق فهرست نامزدهاي شوراي شهر به جامعه انتقال دهند و با ارائه برنامه هاي روزآمد و طرح ايده هايي متناسب با سبک زندگي کنوني شهرنشينان ايراني با جلب راي گروه هايي که ممکن است انگيزه کافي براي حضور پاي صندوق ها را نداشته باشند کمک زيادي به افزايش راي آقاي روحاني کنند و نيز گام سوم را بردارند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا