خرید تور نوروزی

واکنش‌ها به برکناری شهرام دبیری

برکناری شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور پزشکیان، با واکنش‌های گسترده‌ای در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی، فعالان سیاسی و رسانه‌ها مواجه شده است. این تصمیم پس از جنجال‌های مربوط به سفر تفریحی آقای دبیری به قطب جنوب در ایام نوروز اعلام شد که انتقادات فراوانی را به دلیل تضاد با شعارهای ساده‌زیستی دولت به دنبال داشت.

رئیس‌جمهور پزشکیان در نامه‌ای صریح خطاب به دبیری اعلام کرد که این سفر، حتی اگر با هزینه شخصی انجام شده باشد، با معیارهای ساده‌زیستی و وعده‌های داده‌شده به مردم همخوانی ندارد. او با اشاره به “دوستی دیرین” و “خدمات ارزشمند” دبیری، تأکید کرد که پایبندی به صداقت و عدالت مقدم بر هر چیز است و به همین دلیل از ادامه همکاری با وی معذور است. این صراحت در اعلام دلیل برکناری، توجه بسیاری را جلب کرده است.

در شبکه‌های اجتماعی، کاربران واکنش‌های متفاوتی نشان داده‌اند. برخی این اقدام را نشانه‌ای از جدیت پزشکیان در عمل به وعده‌هایش دانسته‌اند اما عده‌ای دیگر هم بودند که این برکناری را نمایشی و ناکافی برای حل مشکلات بزرگ‌تر کشور، به‌ویژه بحران اقتصادی، تلقی کرده‌اند.

فعالان سیاسی نیز نظرات متفاوتی ابراز کرده‌اند. عبدالله گنجی، فعال رسانه‌ای اصولگرا، با مقایسه این برکناری با مواجهه امام خمینی با آیت‌الله منتظری، آن را اقدامی قابل‌توجه خواند. در مقابل، برخی منتقدان معتقدند این اقدام دیرهنگام بوده و پزشکیان باید زودتر واکنش نشان می‌داد.

رسانه‌ها نیز به این موضوع پرداخته‌اند. بی‌بی‌سی فارسی گزارش داد که انتشار عکس دبیری در کنار همسرش مقابل کشتی تفریحی «پلانکیوس» در شبکه‌های اجتماعی، موجی از انتقادات را به راه انداخت و تکذیبیه اولیه روابط عمومی معاونت پارلمانی را زیر سؤال برد. برخی رسانه‌ها نیز متن کامل نامه پزشکیان را منتشر کردند و بر جنبه‌های اخلاقی و سیاسی این تصمیم تمرکز داشتند.

در مجموع، برکناری دبیری به‌عنوان یک رویداد نمادین، بحث‌های گسترده‌ای درباره صداقت، ساده‌زیستی و مسئولیت‌پذیری مقامات در ایران به راه انداخته است. با این حال، برخی ناظران معتقدند این اقدام به‌تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی انتظارات مردم در شرایط دشوار کنونی باشد و باید با اقدامات اساسی‌تر همراه شود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. جوراب سوراخدار و سفر به قطب جنوب!
    وحید حاج سعیدی / روزنامه نگار

    ما هنوز با داستان پیراهن پاره کردن افرادی که قصد نصیحت دیگران را دارند و شلوارهای پاره و پوره و پاره پوشی برخی جوانان مدگرای مملکت کنار نیامده بودیم که استاد «تاکایوکی فوکوزاوا» طراح مد لباس ژاپنی از بچه های پائین شهر ناکازاکی تمام ماست ها را در قیمه ریخت و خیر ندیده جوراب‌هایی با سوراخ در انگشت شست طراحی کرده که به گفته رسانه ها از آن استقبال هم شده است و تصاویر آن در فضای مجازی دست به دست می شود.
    یعنی جن کم بود یکی هم از دیوار پرید. چند سال قبل (سال 1385) اگر خاطر مبارک تان باشد پل ولفوویتز رئیس بانک جهانی در سفری به ترکیه مجبور شد برای بازدید از مسجدی کفش های خود را از پا درآورد که البته جوراب های سوراخ این بابا بهترین سوژه برای خبرنگاران و عکاسان حاضر در این مراسم و ایضاً تحریره بیست و سی صدا و سیمای خودمان شد به طوری که همسایه ها گزارش دادند بعد از سفر کم مانده بود جناب رئیس با زنش هم مشت و لگد شود و کار به جدایی بکشد که با ریش سفیدی همسایه ها و اهالی محل داستان حل شد!
    حالا پوشیدن همان جوراب های پاره که اوج بی کلاسی و شلختگی محسوب می شد، لاکچری و با کلاس شده اند و بعد از شلوار و پیراهن پاره باید شاهد جوراب سوراخدار هم باشیم.
    با این تفاصیل از فردا یکی دیگر به گره های ذهنی ما اضافه خواهد شد و پوشیدن جوراب پاره مثل داشتن پژو 206 می شود که شما نمی دانید صاحب این خودرو ثروتمند است و بابت داشتن کلاس پژو سوار می شود یا اینکه توان خرید خودرو گران تر ندارد!
    والا جوراب هم برای خودش حرمتی دارد و در ادبیات هم اشعار فاخری درباره آن سروده شده است. قائم مقام فراهانی از خرید و تنبان و جوراب بافت اصفهان با پول حلال یاد می کند: به دستش گر فِتد پول حلالی/ خرد از ترمهٔ کشمیر شالی/ قصب تنبان و پیراهن کتان است/ به پا جوراب کار اصفهان است! و جایی که افسانه شعبان نژاد شاعر معاصر از جورابش به عنوان هدیه خاله جونش یاد کرده و سروده: آفتاب مهتاب چه رنگه؟/ جوراب من قشنگه/ جوراب من که زیباست / آبیه رنگ دریاست/ به رنگ آسمونه/ هدیه ی خاله جونه!
    مخلص کلام اینکه یک عده با پول حلال جوراب می خرند و یک عده هم با پولی که قبل از ورود به دولت به دست آورده اند و بلاشک و خارج از شوخی حلال است سفر به قطب جنوب می روند ولی قبل از سفر یادشان می رود رئیس دفترشان را در جریان بگذارند که نگون بخت ماجرا را تکذیب نکند! فقط خدا کند چند صباح دیگر شاهد برکناری مسئولان بابت پوشیدن جوراب های لاکچری پاره پوره نباشیم و یا دستکم روسای دفتر این عزیزان را از قبل در جریان لاکچری بودن یا نبودن این دست جورا بها قرار دهند! خیر از پوشش و سفرتان ببینید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا