خرید تور نوروزی

خوشوقت: باید با آمریکا پیوند اقتصادی تعریف کنیم

| ایران و آمریکا به قدر کافی عقب‌نشینی خواهند کرد |

محمدحسین خوشوقت، تحلیلگر سیاسی، با اشاره به آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در عمان از روز شنبه گفت: باید بر اساس واقعیت‌ها در مذاکره حضور پیدا کنیم و برگ‌های برنده خود را به درستی بشناسیم و ارزش هر برگ برنده را آنطور که هست بدانیم.

این تحلیلگر سیاسی درباره‌ی ارتباط انتفاع اقتصادی آمریکا از توافق احتمالی و پیشرفت مذاکرات گفت: برای کاهش دشمنی‌ دشمنان در عرصه‌ی روابط بین‌الملل و به حداقل رساندن خطرات آن باید با دشمنان هم پیوند اقتصادی تعریف کنیم

رئیس جمهور روز چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ در آیین روز ملی فناوری هسته‌ای، در بخشی از صحبت‌های خود گفته بود: من هر هفته بارها و بارها خدمت مقام معظم رهبری هستم ایشان با سرمایه‌گذار آمریکایی در کشور هیچ‌گونه مخالفتی ندارند، سرمایه‌گذار بیاید و سرمایه‌گذاری کند. ایران محلی نیست که یک عده بخواهند بیایند و توطئه کنند و کشور را نابود کنند، اطلاعات بگیرند و بعد آدم‌هایی را که در موردشان اطلاعات گرفتند ترور کنند لذا سرمایه‌گذاران می‌توانند بیایند و در کشور سرمایه‌گذاری کنند.

آقای خوشوقت در گفت‌وگو با انصاف نیوز گفت: هر دو طرف مذاکره با واقع‌بینی بیشتری نسبت به گذشته مذاکره خواهند کرد. آنها ضمن تلاش برای تامین منافع ملی خود برای دست یافتن به این مهم به قدر کافی هم عقب‌نشینی خواهند کرد. به شکلی که هر دو طرف از نتیجه‌ی مذاکرات به اندازه‌ی کافی خرسند شوند و هنگام مقایسه‌ی داده‌ها و ستانده‌ها نتیجه به اندازه‌ی کافی برایشان رضایت‌بخش باشد.

خوشوقت گفت: اگر آمریکا نخواهد که بر اساس احترام متقابل مذاکره کند مذاکرات به نتیجه نخواهد رسید اما اگر قصد آنها از مذاکره دست یافتن به توافق قابل قبول باشد تلاش خواهد کرد که مذاکراتی بر مبنای احترام متقابل به سرعت پیش برود.

او درباره‌ی نحوه‌ی حضور ایران در مذاکرات گفت: ما هم باید بر اساس واقعیت‌ها در مذاکره حضور پیدا کنیم و برگ‌های برنده خود را به درستی بشناسیم و ارزش هر برگ برنده را آنطور که هست بدانیم و با توجه به آن مذاکره کنیم تا بیش از اندازه امتیاز ندهیم  و همینطور درخواستی بیش از حد هم نداشته باشیم تا مذاکره به بن‌بست کشیده نشود.

این تحلیلگر سیاسی درباره‌ی اثر انتفاع اقتصادی آمریکا بر مذاکرات گفت: برای کاهش دشمنی‌ دشمنان در عرصه‌ی روابط بین‌الملل و به حداقل رساندن خطرات آن باید با دشمنان هم پیوند اقتصادی تعریف کنیم تا حریف یا دشمن متوجه باشد که اگر بخواهد تعرضی به ما کند یا لطمه‌ای بزند به خودش هم آسیب وارد خواهد شد.

او ادامه داد: در ارتباط با دوستان هم همینطور است. اگر به دنبال دوستی پایدار باشیم باید با آنها حداکثر پیوند اقتصادی را برقرار کنیم. در دنیای جدید و جهان وابستگی متقابل هیچ کشوری نمی‌تواند کاملا مستقل باشد.

خوشوقت با اشاره به شعار سال گفت: با توجه به ظرفیت‌های بسیار عظیمی که ایران دارد در همه‌ی زمینه‌ها از جمله نفت، پتروشیمی، حمل‌ونقل، گاز، مخابرات، خودروسازی و… نیازمند سرمایه‌گذاری هستیم. میزان سرمایه‌ی داخلی آنقدر نیست که بتواند همه‌ی نیازها را برآورده کند.

مدیرمسئول وبسایت فرارو درباره‌ی ایجاد ممنوعیت برای حضور آمریکا پس از برجام گفت: در سیاست گزاره‌ها و شروط مطلق نداریم و با توجه به مقتضیات کشورها تصمیم‌گیری می‌کنند. شرایطی که در دولت اول ترامپ وجود داشت با وضعیت فعلی متفاوت است. در آن زمان به عللی از انتفاع اقتصادی آمریکا از برجام ممانعت به عمل آمد اما اکنون با توجه به شرایطی که در آن هستیم اگر آمریکایی‌ها حاضر باشند بر اساس احترام متقابل مذاکره کنند طبیعتا آنها هم می‌توانند از توافق احتمالی  نفع اقتصادی ببرند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. اگر رابطه دیپلماتیک میان دو کشور وجود داشت امکان مسافرت ایرانیان و سیاسیون به انجا امکان پذیر بود و اینها می توانستند با اعضا کنگره و احزاب و گروه های مختلف لابی کنند و بر روی تصمیمات دولت امریکا به نفع ایران تاثیر گذار باشند و این به سود کشور ایران خواهد بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا