خرید تور نوروزی

توصیه‌ی دو میانه‌رو: به بهانه‌ی توافق سراغ تقابل نروید

دو فعال سیاسی میانه‌رو با اشاره به تفاوت‌های نحوه‌ی مواجهه‌ی دولت پزشکیان و دولت روحانی با موضوع مذاکرات به حامیان دولت توصیه کردند که به بهانه‌ی مذاکرات و توافق احتمالی سراغ رقابت با دیگر بخش‌ها نروند.

وضعیت فعلی با زمان برجام متفاوت است

منصور حقیقت‌پور در گفت‌وگو با انصاف نیوز گفت: تمام مردم ایران منهای دو اتوبوس به نام تندروها و خالص‌گراها با مذاکرات همراهی دارند و مخالفین تنها به این دو گروه محدود می‌شوند. مردم از اینکه این مذاکرات به جایی برسد و منافع مردم ایران تامین شود رضایت دارند.

آقای حقیقت‌پور با اشاره به شرایط سیاسی کشور گفت: وضعیت فعلی با زمان برجام متفاوت است. آگاهی که امروز مردم دارند قابل قیاس با زمان برجام نیست.

او ادامه داد: در آن زمان مخالفان افکار عمومی را هم بمباران می‌کردند اما الان جرئت چنین کاری را ندارند. حالا دیگر مردم فهمیده‌اند عدم اجرای برجام روزانه چند صد میلیارد به جمهوری اسلامی ایران ضرر زده است.

این فعال سیاسی میانه‌رو با بیان اینکه «قاطبه‌ی مردم موافقند که ما عزت‌مندانه مذاکره کنیم»، گفت: البته که ما در مذاکرات باید بر سر منافع ملی‌مان کوتاه نیاییم و به هیچ وجه باج ندهیم و مستقیم موضوع را حل کنیم.

در مذاکرات برجام بین مقامات نظام و مسئولین دولت دوقطبی ایجاد شد

حقیقت‌پور با تاکید دوباره بر تفاوت شرایط فعلی با زمان دولت روحانی گفت: در مذاکرات برجام بین مقامات نظام و مسئولین دولت دوقطبی ایجاد شده بود ولی امروز قاطبه مقامات، عقلا و مسئولین نظام موافق این هستند که ما عزت‌مندانه مذاکره کنیم، مسائل را حل کنیم و سایه تحریم را از سر مردم ایران برداریم.

او مذاکرات فعلی را بر اساس «اراده‌ی نظام» دانست و گفت: اگر این موضوع را به قوه مجریه محدود کنیم اشتباه کرده‌ایم. در مذاکرات منتهی به برجام همه‌ی آنچه رخ داد تصمیم نظام نبود و دوقطبی شکل گرفت. گروهی در مقابل قرار گرفتند و رسانه‌هایی مانند کیهان و صداوسیما هم در اختیار داشتند که می‌توانستند بر افکار مردم اثر بگذارند.

حقیقت‌پور در ادامه گفت: حالا دیگر مردم فهمیده‌اند که «گروه در سایه» چه ظلم‌ها و خیانت‌هایی کرده‌اند. امروز که عراقچی پای میز مذاکره می‌رود دقیقا بر پایه‌ی دستاوردهای فکری، جمع‌بندی سیاسی نظام و تاکید مقام معظم رهبری است.

اجازه ندهیم دوقطبی برجام اتفاق بیفتد

این فعال سیاسی میانه‌رو با بیان اینکه «تجربه‌ی برجام از این جهت موثر خواهد بود که دیگر اجازه ندهیم آن دوقطبی اتفاق بیفتد»، گفت: در دوره‌ی روحانی جریان مقابل قوی عمل می‌کرد. بعضی نهادهای حاکمیتی هم حامی آنها بودند و دوقطبی را دامن می‌زدند. در صورتی که برجام مصوب مجلس و شورای نگهبان و قانون بود. نباید این کار را می‌کردند.

حقیقت‌پور در پایان با نقد عملکرد جریانات افراطی گفت: در سال‌هایی اشخاصی مثل سعید جلیلی با نفوذهایی که در بعضی نهادها داشتند با جوسازی ذهن همه را خراب می‌کردند. اما حالا شرایط به آن شکل نیست و ا‌ن‌شاءالله هفته‌های آینده شاهد موفقیت ایران خواهیم بود.

مهدی شیرزاد: پزشکیان با جلب اعتماد رهبری عمل می‌کند

مهدی شیرزاد، فعال سیاسی میانه‌رو در گفت‌وگو با انصاف نیوز گفت: با درس آموخته‌ای که از دولت روحانی هست، رییس جمهور بیش از هر کسی همت خود را صرف این کرده که در چارچوب مواضع رهبری و با اعتمادسازی برای ایشان عمل کند.

او با اشاره به یکی از اظهارنظرهای رئیس جمهور پزشکیان که گفته بود «نظر شخصی من این بود که بهتر است مذاکره کنیم ولی خب مقام معظم رهبری صلاح دیگری دیدند و ما تابع رهبری هستیم»، گفت: او با این اظهارنظر نشان داد که دولت در چارچوب مصالح و سیاست‌های کلان نظام عمل می‌کند.

دلیلی ندارد «عقلا» منطق سیاست خود را بر مبنای «حمقا» تنظیم کنند

آقای شیرزاد با بیان اینکه «بهانه‌ای برای اینکه کسی بخواهد در این موضوع به دولت حمله کند وجود ندارد»، گفت: دلیلی ندارد که «عقلا» منطق سیاست خود را بر مبنای «حمقا» تنظیم کنند. لذا ما کار خود و وظایف ملی و میهنی خودمان را دنبال می‌کنیم. دیگران هم اگر مخالفت می‌کنند به هر حال بیش از گذشته از چشم مردم می‌افتند و در پیشگاه جامعه منفور می‌شوند.

او در ادامه گفت: چند نفر که واقعا عقبه اجتماعی ندارند و با سه، چهار درصد رای وارد مجلس شده‌اند و فقط حرف‌های درشت می‌زنند و بعضا مصالح کشور را هم نادیده می‌گیرند که نمی‌توانند مبنای سیاست باشند. این‌ها کارشان همین است که داد و فریاد کنند و می‌کنند. مصالح کشور هم که برایشان مهم نیست. بعضا حتی منافع شخصی و گروهی خودشان برایشان مهمند.

تصمیم‌گیری در موضوع مذاکرات فراتر از دولت‌هاست

این فعال سیاسی میانه‌رو گفت: بر همگان واضح و مبرهن است که خطوط کلی سیاست خارجی و راهبری کلان مساله را مقام رهبری دارند. و ایشان چارچوب عمل سیاست خارجی را تعیین می‌کنند.

او ادامه داد: بنابراین تصمیم در این موضوع فراتر از دولت‌هاست. به همین خاطر در عرصه‌ی سیاست خارجی اینکه طرفداران دولت یک موضع داشته باشند و مخالفینش موضع دیگر، خیلی منطقی نیست.

شیرزاد درباره‌ی نقش تیم سیاست خارجی دولت‌ها گفت: دستگاه دیپلماسی و وزارت خارجه در تعیین و تدوین چارچوب عمل و سیاست‌ها به لحاظ کارشناسی نقش دارند و طبعا نقطه نظرات کارشناسی را به رهبری منعکس می‌کنند ولی سیاست‌گذاری توسط مرجعی فراتر از دولت گرفته می‌شود. طبعا با ملاحظه مجموعه مقتضیات کشور به خصوص جنبه‌های امنیتی، نظامی و دفاعی این سیاست اتخاذ می‌شود.

او با اشاره به مذاکرات اخیر میان ایران و آمریکا در عمان گفت: موضوع خطیری مثل مذاکرات مسقط بعد از مکاتبه‌ای که رییس جمهور آمریکا با رهبری انقلاب داشتند چارچوبش کاملا واضح و روشن است. کسانی که از این موضوع می‌خواهند علیه دولت استفاده بکنند یا خدای ناکرده آن را متهم به خودباختگی و سازشکاری در برابر دشمن کنند متوجه نیستند که واقعا شرایط و مصالح کشور در چه وضعی‌ست و بر چه مبنایی رهبری چنین چارچوب کاری را در دستور گذاشتند.

شیرزاد با اشاره به نامه‌ی ترامپ خطاب به رهبری گفت: این بار رئیس جمهور آمریکا با رهبر انقلاب مکاتبه کرده. اگر طرف مکاتبه رییس جمهور بود و بعد دولت راسا تصمیم می‌گرفت ممکن بود که جایی برای نقد مخالفین دولت گشوده شود.

او ادامه داد: اما وقتی پس از این مکاتبه مذاکرات مسقط انجام می‌شود نشان می‌دهد که در این مساله رهبر انقلاب خودشان مسئولیت این اقدام را پذیرفتند و با تفویض اختیارات اجازه دادند که وزارت خارجه و وزیر خارجه در چارچوب اصول حکمت و عزت و مصلحت مذاکرات را پیش ببرند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. باسلام انشاءالله به امید خدا و تدبیر مقام معظم رهبری رییس جمهور محترم و تیم مذاکره کنند عزیز به تقابل منجر نمیشود تیمی مذاکره کنندگان عزیز کشورمان دپیلمات های گنهکار و خیبری هستند به قول معروف فولادی آبدیده اند انشاءالله به یاری حضرت حق خوب پیش میرود تا این مشکلات اقتصادی و معیشتی را از زندگی مردم عزیز و نازنین کشور دور میکنند و مردم عزیز کشور در آرامش و آسایش کامل به زندگی خودشان ادامه خواهند داد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا