خرید تور نوروزی

هشدارهای حقوقی به کاندیداها

یک عضو اصلی کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: هرچند اشخاص در راستای آزادی بیان، می‌توانند به تشکیل و بیان و دیدگاه‌های خود نسبت به مسائل مختلف پیرامون در زمینه‌های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی اظهار نظر کنند و طبیعتاً به عنوان نماینده مجلس یا مقامات سیاسی و مدیریتی کشور نیز از این حق برخوردارند اما این آزادی محدود به حقوق مردم است.

«علی نجفی توانا» در گفت‌وگو با خبرنگار انصاف نیوز گفت: به طریق اولی در بحث‌های انتخاباتی هرچند افراد به عنوان نامزد انتخاباتی، نامزد تصدی یک مقام در داخل نظام هستند ولی آنان نیز با این قیود و شرایط در بیان نظرات، ممنوعیت قانونی دارند؛ در جایی که با حقوق دیگران در تعارض باشد دارای محدودیت هستند.

نجفی توانا ادامه داد: لذا اگر نامزدی در هر انتخاباتی نسبت به تخریب حریف یا رقیب اقدام کند یا از ادبیاتی استفاده کند که موهن یا متضمن اهانت به دیگران باشد یا مطالبی را به اشخاص منتسب کند که جرم و قابل تعقیب باشد، شخص زیان دیده از این ادبیات و اقدامات می‌تواند تحت عناوین مختلف کیفری، گوینده را مورد تعقیب کیفری قرار دهد. ضمن آنکه در صورت اثبات، متضمن تخلف انتخاباتی هم خواهد بود.

این وکیل دادگستری در پاسخ به اینکه آیا شعارها و ادعاهای غیرواقعی و غیرعملی مصداق تشویش اذهان عمومی هست یا خیر گفت: به‌هیچ‌وجه کاندیداها حق ندارند برای تشویش اذهان عمومی و کاهش موقعیت رقیب و ارتقای موقعیت خود، به مطالبی استناد کنند که مصداق بارز اهانت یا نشر اکاذیب یا افترا باشد. اگر شعار فریبنده و غیرواقعی بدهند، رقبا با تشریح غیرواقعی و غیرعملی بودن می‌توانند از این حربه علیه گوینده استفاده کنند. نباید به این‌گونه عمل شود که قصد فریب مردم را داشته باشیم و بخواهیم از این موقعیت سوءاستفاده کنیم و به شارلاتانیزم تبلیغاتی و انتخاباتی متوصل شویم.

نجفی توانا درباره‌ی راهکار جلوگیری از شعارهای غیرواقعی گفت: هرچند دادن وعده‌های دروغ غیرعملی جرم نیست ولی از لحاظ افکار عمومی محکوم و مردود خواهد بود. مسلماً رقبا می‌توانند در پاسخ‌ها به این مطالب اشاره کنند. بهترین راهکار این است که به‌نوعی در تعیین صلاحیت اشخاص اقدام کنیم که افرادی که انتخاب می‌شوند افرادی موجه، مسوول و متعهد و درعین‌حال کارآمد باشند.

انسان‌های کارآمد شعار نمی‌دهند عمل می‌کنند

عضو اصلی هیات‌مدیره کانون وکلای مرکز گفت: آن‌هایی که شعار دادند متأسفانه مشکلات مملکت را به اینجا رساندند. وضعیت بیکاری و سلامت روان و جسم و آلودگی هوا و صوتی و شهر فروشی و تورم و التهاب سیاسی و افسردگی عمومی، نتیجه‌ی این نوع شعارهای بدون عملکرد بود. قطعاً مردم با رأی دادن خود و با دادن نمره‌ی منفی آنان را انتخاب نخواهند کرد ولی ادعاها و وعده‌های غیرعملی را نمی‌توان جرم تلقی کرد.

نجفی توانا در پایان گفت: مردم را باید با این فرهنگ آشنا کرد که این نوع اقدامات و این نوع شعارها غیرعملیاتی و غیر اجرایی است. خوشبختانه فضای مجازی و روزنامه‌ها نقش مهمی در تنویر افکار عمومی دارند. همچنین خود داوطلبان در این مورد می‌توانند اظهارنظر صریح کنند. برای مثال ایجاد چه مقدار شغل و افزایش درآمد یا اینکه بگویند در چند روز مشکل را حل می‌کنم یا مثلاً با توسل به علم مشکلات را حل می‌کنم. در نهایت می‌توانیم با تنویر موضوع و روشن کردن به‌نوعی پیشگیری می‌کنیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا