کشف 7.5 کیلو کوکائین از زن بولیویایی درتهران
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا از کشف بیش از 631 تن انواع مواد مخدر طی یکسال گذشته در کشور خبر داد و درباره ارتباط عوامل تروریستی میرجاوه با گروههای قاچاق موادمخدر نیز گفت: هنوز در این حادثه مشخص نیست که چنین ارتباط وجود داشته است اما یکی از تامینکنندههای گروههای تروریستی موادمخدر است.
به گزارش ایسنا، سردار زاهدیان در نشست خبری پلیس مبارزه با مواد مخدر با تبریک اعیاد شعبانیه، میلاد امام حسین(ع)، روز پاسدار و روز جانباز و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مرزبانی به تشریح عملکرد یک ساله پلیس متبوع پرداخت و گفت: در سال گذشته اقدامات پلیس با افزایش 15 درصدی کشفیات موادمخدر همراه بود و همکاران ما موفق شدند 631 تن و 124 کیلوگرم انواع موادمخدر را در سطح کشور کشف کنند.
وی بااشاره به کشف 77 درصد مواد مخدر در مرزها و استانهای حاشیهای کشور ادامه داد: این مساله نشاندهنده تمرکز بر این مناطق برای جلوگیری از موادمخدر از مرزهای شرقی کشور است.
افزایش 35 درصدی جمعآوری معتادان متجاهر
زاهدیان اظهار کرد: در بخش جمعآوری معتادان متجاهر نیز با افزایش 35 درصدی مواجه بودیم که این مساله با پشتیبانی خوب ستاد مبارزه با موادمخدر در زمینه ایجاد زیرساختهای نگهداری این افراد انجام گرفت و باعث شد با جمعآوری این معتادان در سایر جرایم هم از جمله سرقت های خرد، ضرب و شتم و درگیریهای خانوادگی با کاهش آمار مواجه شویم.
رییس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا اضافه کرد: در زمینه جمعآوری خردهفروشان موادمخدر هم اتفاقات خوبی افتاد که منجر به افزایش دستگیریها و پاکسازی برخی مناطق آلوده خردهفروشان شد که این امر با رویکرد اطلاعاتی ما در زمینه شناسایی توزیعکنندگان همراه بود.
وی گفت: 67 درصد اقدامات اطلاعاتی ما باعث کشف موادمخدر شد که این مساله رشد 7 درصدی را نشان میدهد و پیشبینی میکنیم در سال جاری اقدامات اطلاعاتی ما توسعه پیدا کند و با رویکرد علمی و فنی نسبت به شناسایی توزیعکنندگان موادمخدر در محلات و مناطق شهری روبرو شده و اقدام کنیم تا افزایش کشفیات و پاکسازی محلات را شاهد باشیم.
زاهدیان به اقدامات پلیس موادمخدر در بخشهای استانی اشاره کرد و گفت: در بخش استانی که به سه گروه تقسیم میشود، سال گذشته طرحهای عملیاتی را دنبال کردیم که با رشد اقدامات استانها در این سه گروه مواجه بودیم. بنابراین حجم و تعداد معتادان و عناصر دخیل در خرید و فروش موادمخدر با رشد همراه بوده است. مجموع معتادانی که در سطح استانها جمعآوری شدند 149 هزار و 699 نفر بودند که نسبت به سال 94 ، 35 درصد رشد داشت.
وی همچنین عنوان کرد: در سال گذشته در جمعآوری موادمخدر و درگیری با قاچاقچیان در نقاط مختلف افزایش 16 درصدی درگیریها در نقاط مرزی را شاهد بودیم که این رقم منجر به جمعآوری 67 تن موادمخدر در سال گذشته شد. 458 تن و 375 کیلوگرم موادمخدر از سطح کشور از شرق و حاشیه شرق کشور جمعآوری شد که این آمار شامل 77 درصد موادمخدر مخدر کشف شده کشور است.
رییس پلیس ستاد مبارزه با موادمخدر درخصوص اقدامات پلیس مبارزه با موادمخدر در حوزه بینالمللی و منطقهای نیز گفت: در این زمینه اقدامات خوبی صورت گرفته است. ما در مرکز آموزش بینالملل دانشگاه علوم انتظامی امکان برگزاری دورههای آموزشی را برای پلیس سایر کشورها فراهم کردیم و پلیس افغانستان نیز در این دورهها شرکت داشت. با پلیس کشورهای آلمان، ایتالیا، ترکیه و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نیز همکاریهایی داشتیم که منجر به کشفیات مواد شده است و تاکنون نیز با اطلاعاتی که به پلیس این کشورها دادیم چندین شبکه قاچاق بینالمللی منهدم شد.
زاهدیان در همین رابطه به برگزاری نشستهای دوجانبهای پلیس کشورهای اندونزی، ترکیه و سریلانکا اشاره کرد و افزود: همچنین در اجلاسهای منطقهای در مبارزه با موامخدر در منطقه و در UNODC شرکت داشتیم. نقش پلیس جمهوری اسلامی ایران، در این نشستها همواره برجسته بود و مطالبات جمهوری اسلامی ایران را مطرح کردیم.
انهدام شبکه «اسپایدر»
وی به حضور در فضای مجازی نیز اشاره کرد و گفت: به دنبال حضور در فضای مجازی نسبت به برخورد با عناصری اقدام شد که نسبت به تبلیغ و توزیع موادمخدر اقدام می کردند. یکی از نمونههایی که اخیرا به آن برخورد شد شبکه “اسپایدر” بود که با بازاریابی در فضای مجازی و انتخاب طعمههایش برای فروش بیشتر موادمخدر مخدر در این شبکهها سعی میکردند جوانان را به سمت خودشان بکشند.
رییس پلیس ستاد مبارزه با موادمخدر همچنین اظهار کرد: خانوادهها باید سعی کنند نسبت به حضور فرزندانشان درفضای مجازی نظارت داشته باشند که این نظارتها میتواند در کاهش اثرات تخریبی تاثیرگذار باشد.
کشف 7.5 کیلوگرم کوکائین از زن بولیویایی در تهران
زاهدیان در مورد فعالیتهای پلیس در حوزه بینالمللی گفت: چندی پیش 7.5 کیلوگرم کوکائین در تهران کشف شد که توسط یک خانم بولیویایی حمل میشد تا در شبکه داخلی توزیع شود طی این عملیات موفق شدیم عناصر و اجزای این گروه را شناسایی کنیم. مدیر این گروه دریکی از استانهای شمالی کشور دستگیر شد و خانمی که در فرودگاه به همراه مواد دستگیر شده بود، در اختیار مقامات قضایی قرار گرفت.
به گفته رییس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا، فرد ایرانی دستگیر شده به همراهی یک زن اکوادوری فعالیتهای اقتصادی داشت و از طریق پلیس کشورهای دیگر در حال پیدا کردن ریشههای این شبکه هستیم که بیش از 4 سال فعالیت میکردند. همچنین سه خانم بولیویایی دیگر را نیز در این شبکه شناسایی کردیم.
راهاندازی مراکز مشاوره و پیشگیری در 11 کلانشهر
زاهدیان در مورد فعالیتهای پلیس در زمینههای اجتماعی گفت: یکی از مشکلات پلیس در سال گذشته بحث اجتماعی بود. به هرحال اجتماعی شدن مبارزه موادمخدر و اینکه مردم هم با مداخلاتشان به پلیس کمک کنند از اولویتهای ما بوده است. بالغ بر یک و نیم میلیون نفر تحت آموزش پیشگیری اعتیاد قرار گرفتند و یک میلیون و 300 هزار بروشور در حوزه پیشگیری در محافل مختلف توزیع شد که نتایج آن را هم حس کردیم.
وی ادامه داد: راهاندازی 14 مرکز مشاوره و پیشگیری در دستور کار قرار گرفت که اقدامات لازم برای راهاندازی آنها در 11 کلانشهر صورت گرفت.
جمع آوری 7000 معتاد در ایام نوروز
رییس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا به تشریح اقدامات این سازمان در ایام نوروز پرداخت و گفت: از تاریخ 25 اسفندماه 95 تا 15 فروردین ماه سال جاری 27 تن و 378 کیلوگرم کشفیات داشتیم. در زمان نوروز پرسنل پلیس با تلاش شبانهروزی و کنترل محیطهای جرمخیز و نقاطی که آلودگی بیشتری در آنها وجود دارد، اقدام به جمعآوری معتادان کرد. با همکاری که با ستاد مبارزه موادمخدر صورت گرفت، حدود 7000 نفر از این افراد در ایام نوروز جمعآوری شدند و در اختیار مراکز نگهداری قرار گرفتند.
به گفته رییس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا، در سال جاری برنامههایمان متمرکز بر تقویت مرزها، توجه به نقاط آسیبزا، شناسایی شبکههای فعال و جمعآوری معتادان متجاهر است. از ابتدای سال تاکنون اقداماتی که در این زمینه انجام دادیم نیز با رشد 15 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل بود.
برگزاری جشنواره فیلمهای 110 ثانیهای با موضوع اعتیاد
وی در مورد اقدامات فرهنگی پلیس مبارزه موادمخدر ناجا نیز گفت: جشنواره فیلمهای 110 ثانیهای را برگزار خواهیم کرد که پلیس مبارزه با موادمخدر بخش اعتیاد و موادمخدر را پیگیری میکند، شاخصهایی که فیلمها میتواند در آن زمینه ساخته شوند، شامل آشفتگی نظام خانواده، ضعف مهارتهای زندگی و خلاءهای برخورد با اعتیاد، سکونت در نقاط آسیبزا، دسترسی آسان به موادمخدر، ضعف کارکرد نهادهای اجتماعی، بیکاری، حاشیهنشینی، تاثیر گروههای همسال و تفریحات ناسالم، طلاق، جنگ نرم، فضای مجازی، نقش نخبگان در مبارزه با موامخدر است.
زاهدیان افزود: همچنین در هفته ناجا برنامه ای برای اصحاب رسانه خواهیم داشت و جشنواره رسانه را برگزار میکنیم و بهترین مقالات و محصولات اصحاب رسانه جوایزی تقدیم میشود.
رییس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا اظهار کرد: برگزاری جشنوارههای مقالهنویسی، کاریکاتور، نقاشی و تئاتر خیابانی از دیگر برنامههای فرهنگی ما خواهد بود و امیدوارم در کنار اقدامات سلبی پلیس این فعالیتهای ایجابی نیز باعث افزایش سطح آگاهی شود.
حذف اعدام باعث تجری مجرمان میشود
زاهدیان در مورد قانون حذف اعدام و تخفیف مجازات مربوط به موادمخدر گفت: ما مجری قانون هستیم اما نظر تخصصی این است که حذف اعدام باعث تجری مجرمان میشود. حتی در همین چند روز گذشته بعد از مطرح شدن این لایحه میبینید که تعداد دستگیرشدگان افزایش پیدا کرده است. نمیدانم بر اساس چه منطقی چنین تصمیمی گرفته شده است که ما باید از به خطر افتادن 80 میلیون بگذریم.
وی افزود: یکی از ابزارهای جنگ نرم موادمخدر است و اگر اینها بتوانند از عدالت فرار کنند تاثیرات منفی خواهد داشت. حتما مجلس و عناصری که چنین طرحی را ارائه دادند، مصالح یک کشور را در نظر میگیرند ولی با علائمی که شاهد هستیم، به نظر میرسد در برخی موارد اشتباهاتی محاسباتی صورت گرفته است.
رییس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا در مورد جزییات فعالیت برخی گروهها در فضای مجازی در زمینه توزیع موادمخدر گفت: اینها موادی که از خارج کشور وارد میشد را میفروختند که عمده آنها گل، الاسدی و ماری جیونا بود. مدت فعالیت گروهی که به آن اشاره کردم بیش از 1.5 سال بود. این افراد بیش از 6 ماه تحت کنترل پلیس در فضای مجازی بودند با شناسایی تمام افراد همه آنها دستگیر شدند.
زاهدیان با بیان اینکه چرا با وجود شناسایی این افراد شش ماه بعد اقدام به دستگیری آنان شد، گفت: ضمن اینکه این افراد در این مدت تحت کنترل بودند از توزیع مواد توسط آنان نیز جلوگیری میشد به هرحال ما باید تمامی افراد را شناسایی میکردیم.
رییس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا در مورد آخرین آمار معتادان گفت: طی آخرین آماری که ستاد مبارزه با موادمخدر اعلام کرد، 2 میلیون و 800 هزار معتاد در کشور داریم.
زاهدیان در مورد وضعیت بودجهای پلیس موادمخدر نیز گفت: امکانات ما باید بیش از این باشد و در حال حاضر با حداقل امکانات، حداکثرها را انجام میدهیم. امیدوارم درآمدهای کشور افزایش پیدا کند تا به دنبال آن با افزایش درآمد پلیس بتوانیم اقدامات مناسبتری را انجام دهیم.
آیا عوامل تروریستی میرجاوه با گروههای قاچاق موادمخدر هم در ارتباط بودند یا خیر؟
وی در پاسخ به این سوال که آیا عوامل تروریستی میرجاوه با گروههای قاچاق موادمخدر هم در ارتباط بودند یا خیر، گفت: هنوز در این حادثه مشخص نیست که چنین ارتباط وجود داشته است اما یکی از تامینکنندههای گروههای تروریستی موادمخدر است.
رییس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا در پاسخ به این سوال که مساله حذف اعدام به دلیل فشارهای بینالمللی صورت گرفته است و اگر قانون جایگزینی برای اعدام ایجاد نشود، در چهره کشور در محافل بینالمللی تاثیر منفی دارد، گفت: هیچ ایرادی ندارد. اگر زیرساختهای مناسب برای جایگزین اعدام ایجاد شود هیچ ایرادی ندارد اما آیا تاکنون چنین اتفاقی افتاده است؟ آیا اردوگاههای نگهداری در شرایط سخت برای این مجرمان درست شده است؟ وقتی ما مجبور باشیم فردی قاچاقچی را در زندانی که مانند هتل 5 ستاره است، نگهداری کنیم نه تنها باعث بازدارندگی جرم نمیشود بلکه این افراد از داخل زندان راهی برای عضویت شبکه تحت کنترل خود پیدا میکنند، محافل بینالمللی حقوق بشر که در زمینه اعدام قاچاقچیان موادمخدر معترض هستند چرا در بخشهای دیگر اعتراض نمیکنند؟ اینها خیر ملت ایران را نمیخواهند و به دنبال اهداف استکباری خود هستند.
انتهای پیام