حرف و حدیثهای لیست اصلاح طلبان
اعتمادآنلاین نوشت: لیست انتخاباتی اصلاحطلبان پس از انتشار واکنشهای متفاوتی را به دنبال داشت. عدهای با انتقاد از عملکرد شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان خواستار تغییر این فهرست انتخاباتی شدند و عدهای دیگر از این لیست انتخاباتی استقبال کردند.
هرچند انتقادها بیش از استقبالها نماد و نمود داشت. حرف و حدیثهای فوق شاید به دلیل آن باشد که هواداران و نیروهای سیاسی جناح اصلاحطلب توقع فهرست باکیفیتتر و قرار گرفتن چهرههای نامدارتری را از سوی شورای عالی داشتند.
٢١ نفر منتخب بر اساس مکانیزم از پیش تعیین شده و از بین ۴۲ نفر در این فهرست قرار گرفتهاند. حسین مرعشی، عضو شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان در توضیح پرسشهای فراوان هواداران جریان اصلاحطلب مبنی بر چگونگی انتخاب این افراد گفته است: اصلاحطلبان در این لیست دنبال گردش نخبگان و جوانگرایى و افزایش سهم بانوان در مدیریت شهرى بودهاند.
مرعشی با بیان اینکه این لیست بر اساس تخصصهاى مورد نیاز شورا و با احتساب سهمیه ٤ کرسى براى زنان و ٢ کرسى براى زنان جوان و ٤ کرسى براى مردان جوان تهیه شده است، افزوده است: خانمها دکتر الهام فخارى و دکتر بهاره آروین سهمیه زنان جوان هستند و دکتر ناهید خداکرمى تنها دکتراى بهداشت محیط است که در این دوره ثبتنام کرده و در امر بهداشت محیط سابقه طولانى دارد. همچنین در خصوص سهمیه مردان جوان آقایان دکتر آرش میلانى، حجت نظرى، مجید فراهانى (کرسى خدمات پیشرفته و شهر هوشمند) هستند و دکتر على اعطا داراى دکتراى شهرسازى است و از سوى جامعه مهندسان مشاور ایران به شوراى عالى اصلاحطلبان پیشنهاد شده است.
به گفته حسین مرعشی مراحل تهیه این لیست بر اساس فراخوان عمومى و با ارزیابى کارشناسان برجسته خارج از شورا صورت گرفته و جزییات آن متعاقبا اعلام خواهد شد. البته ساعاتی پس از انتشار توضیحات مرعشی خبر احتمال تغییر گسترده در فهرست اولیه در فضای مجازی منتشر شد که مرتضی حاجی، عضو شورای عالی سیاستگذاری این خبر را تکذیب کرد. حاجی در گفتوگو با جماران، در واکنش به گمانه زنیهای شکل گرفته در فضای مجازی پیرامون تغییر در لیست اصلاحطلبان انتخابات شورای شهر تهران، گفت: این لیست هیچ تغییری نکرده و مصوبه شورای عالی سیاستگذاری است.
رییس شورای ستاد انتخاباتی اصلاحطلبان تاکید کرد: با اطمینان میگویم کسانی که در لیست هستند در رایگیری رای آوردند و همان افراد هم مورد تایید هستند و هیچ تغییری در آن رخ نداده است. از سوی دیگر ژاله فرامرزیان، عضو هیات رییسه شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان هم اعلام کرده که مکانیزم بستن لیست شوراها با همکاری و همفکری بزرگان اصلاحات شکل گرفته است.
فرامرزیان گفته است: روز دوشنبه کمیته غربالگری بر اساس سوابق و اطلاعاتی که داشت و راستیآزماییای که روز یکشنبه انجام داد و مدارک را با چیزی که اعلام کرده بودند انطباق داد، سه برابر ظرفیت از بین این افراد اسم انتخاب کرد و ادامه جلسه در هیات رییسه بود که هیات رییسه دو برابر ظرفیت را برای رأی در شورا آماده کرد. شورای عالی روز گذشته جلسه تشکیل داد و افراد حقیقی که کاندیدا بودند حضور پیدا نکردند و افراد حقیقی هم یک نفر از حزب معرفی کرده بودند. این ٤٢ نفر به رای شورای عالی گذاشته شد و لیست ٢١ نفره بر اساس انتخاب شورای عالی تعیین شد.
فرامرزیان همچنین در گفتوگو با ایلنا عدم امضای میثاقنامه اصلاحطلبان توسط محسن هاشمی را تکذیب کرد: همه اعضایی که فرم تقاضا برای حضور در لیست شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان را به ما دادهاند در پایان آن فرم اعلام کردند که میثاقنامه را امضا میکنیم.
ابوالفضل سروش، عضو فراکسیون امید هم هرچند لیست منتشر شده را کاملا مطلوب ندانسته اما در مصاحبهای با ایسنا اعلام کرد که رانت خواری ویژهای در تهیه لیست شورای شهر اصلاحطلبان نشده است. از سوی دیگر اما عبدالله ناصری از فعالان سیاسی اصلاحطلب در مصاحبهای با نامه نیوز با انتقاد از لیست انتخاباتی منتشر شده گفته است: در این انتخابات دست اصلاحطلبان برای انتخاب افراد کاملا باز بود، زیرا شورای نگهبان مانند انتخابات مجلس قلع و قمعی انجام نداد. البته کثرت ثبتنامکنندگان کار را برای بستن لیست سخت کرده بود، اما در نهایت شورای عالی اصلاحطلبان با جمعبندی و در نظر گرفتن معیارهای مورد نظر این افراد را انتخاب کرد.
وی ادامه داد: از آنجایی که شورای عالی به عنوان مرجع نهایی اصلاحطلبان این لیست را ارایه کرده است از آن پیروی میکنم. ناصری با بیان اینکه افراد بهتر و موجهتری میتوانستند در لیست اصلاحطلبان قرار بگیرند، خاطرنشان کرد: معتقدم اصلاحطلبان باید تابع نظر نهایی این شورا باشند. ناصری با اشاره به اینکه هر لیستی که منتشر شود تبعا مخالف و موافقان خاص خود را دارد، تصریح کرد: شخصا میگویم اگر بخواهم برای رای دادن پای صندوق رای بروم نمیتوانم متقاعد شوم که به همه لیست رای بدهم! مگر اینکه فقط بخواهم یک کار تشکیلاتی انجام دهم و نام هر ٢١ نفر را روی برگه رای بنویسم.
مهران کرمی، سردبیر روزنامه ابتکار هم که صلاحیتش برای انتخابات شوراها تایید شده بود پس از آنکه نامش در لیست نهایی قرار نگرفت اعلام کرد از لیست منتشر شده حمایت خواهد کرد.
اسماعیل گرامیمقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی هم در همین رابطه در گفتوگویی با انصافنیوز از حمایت حزب اعتماد ملی از فهرست منتشر شده شورای عالی برای انتخابات شوراها خبر داد. گرامیمقدم گفته است: قطعا افرادی هم که به هر دلیلی تا مرحله پایانی مورد گزینش و رایگیری قرار گرفتند افرادی توانمند و شایسته برای قرار گرفتن در لیست بودند اما صرفا ۲۱ کرسی وجود دارد و قاعدتا افرادی دارای سوابق ارزنده و شایستگیهای لازم بودند که میتوانستند آنها هم در لیست ۲۱ نفره حضور داشته باشند.
سخنگوی حزب اعتماد ملی گفت: از یک لیست واحد حمایت میکنیم. با همه نقدهایی که ممکن است بر انتخاب این ۲۱ نفر وارد باشد اما ما اصلاحطلبان برای تکرار پیروزیهای گذشته، همبستگی و انسجام در جبهه اصلاحات باید از این لیست واحد حمایت کرده و در انتخابات آینده نقصها و کاستیها را جبران کنیم.
انتهای پیام