اندر فضایل سعید جلیلی و دولت سایه
«هادی تقی زاده» در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «اندر فضایل سعید جلیلی و دولت سایه» نوشت:
سعید جلیلی پیشنهاد داده دولت سایه تشکیل شود. اما نخست باید بگوید دولت سایه چیست و چه مکانیسمی دارد؟ جالب این جا است که دولت سایه در عصر مدرن از ابداعات سیاستمداران وستمینستر است. کشوری که با سابقهترین ساختار کاپیتالیستی در جهان را رهبری میکند و مدعی لیبرالیسمی حامی قدرت است که آن همه فجایع را در هند و آسیا و افریقا به وجود آورد.
در واقع ساختار دمکراتیک در انگلستان وابسته به اندیشهی جان لاک است که در هرگونه دمکراسی رعایت حقوق افرادی که دارای قدرت و سرمایه هستند موجه دانسته چرا که بیم آن میرود تا بازی مخوف سرمایهداری لیبرالیستی را برهم بزنند. ترکیب دوگانه مجلس عوام و اعیان انگلستان بازگو کنندهی این میل قدرتمدارانه ست.
دولت در سایه که در مجلس بریتانیا تشکیل میشود کارش نظارت بر حقوق بخشی از قدرت است که نهاد انتخابات با آنان به مهر رفتار نکرده است. در واقع دولت سایه به زعم میشل فوکو از نوعی آزادی پنهان در قدرت سخن میگوید تا بار معنایی قدرت را ارزش و اعتبار ببخشد.
اکنون آقای جلیلی تقاضای تشکیل دولت سایه را دارد. دولت سایه اولین مخالف مردمسالاری و در واقع ماشین کارشکنی قدرت مغلوب در برابر قدرتی است که مشروعیتش را از انتخابات گرفته است.
آقای جلیلی میخواهد در دولت سایه از چه دفاع کند؟ از سرمایهای که سمت و سوی ملی یافته یا میخواهد آن را دوباره به سوی قراردادهای خاص سوق دهد و به جیب کسانی همچون بابک زنجانیها و خاوریها سرریز کند؟
یا میخواهد از قدرت افول کرده برخی از روحانیونی که اعتلای خود را در رواج کیش پرستی شخصی میبینند و با هر حرکتی به نام آینده مخالفند دفاع کند؟
یا شاید دولت سایه وظیفهای میلیتاریستی برعهده خواهد داشت تا با ایجاد فضایی مرعوب کننده به پایگاههای امنیتی فضای حیاتی بیشتری بدهد؟ این فضای حیاتی یکی از مشخصههای فاشیسم هیتلری بوده است.
براستی آقای جلیلی با کپی برداری از وستمنیستر و ایده دولت در سایه چه رویکرد سیاسی را دنبال میکنید؟
انتهای پیام
…آقای جلیلی میخواهد در دولت سایه از چه دفاع کند؟ از …….
درود بر شما ، نتیجه گیریهای آخر مقاله عین واقعیت و هدف این جلیلیان و مصباحیان و همفکران است .
چه خواب هائی که برایمان نمیبینند!!!!
سلام .به نظر می رسد که نباید برای آقای جلیلی توضیح داد که دولت سایه چیست ؛ زیرا، ایشان به عنوان دانش آموخته علوم سیاسی حتما این مفهوم را درک می کند . در گفتمان آقای جلیلی باید دولت سایه را به گونه دیگری فهم کرد و آن این که طی هفته گذشته دو تن از نمایندگان مجلس به تغییر سیستم سیاسی از نظام ریاستی به نظام پارلمانی صحبت کردند و این گونه استنباط می کنم که آقای جلیلی بدون این که از تغییر نظام ریاستی موجود بحث کنند به دولت سایه اشاره ظریف داشته اند که در واقع مطلوبیت نظام پارلمانی از منظر ایشان است .
خب انهایی که میخواستند با انتخابات مشروعیتش را بدست اورندحالا همان انهارا با دولت سایه حفظ وقدرت میدهند نامه هشدار به خاتمی را که فراموش نکرده اید؟والله میلیاردها میلیاردها چشم پوشیدن که روا نیست.
ميخواهد منافع خود و دوستان را که مردم بر باد دادند، شايد بتواند برگرداند؟
الکی میگه! من اطلاع دقیق دارم یک دولت تشکیل دادند تو تاریکی مطلق ، که چشم چشمو نمی بینه، ظلمات محض! فقط به درد خوابیدن می خوره