خرید تور تابستان

مسجد جامعی: نقد کردن هزینه دارد

انصاف نیوز: مراسم نقد و بررسی کتاب فرهنگ شهر ما (مجموعه تحلیل های ارزیابی برنامه های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران)، روز گذشته در خانه ی اندیشمندان علوم انسانی توسط انجمن جامعه‌شناسی ایران برگزار شد. در این مراسم که جمعی از مدیران حوزه ی شهری و اندیشمندان علوم انسانی حضور داشتند، احمد مسجد جامعی، رییس شورای شهر تهران و دکتر ناصر فکوهی و نعمت الله فاضلی از متخصصان علوم اجتماعی سخنرانی کردند. این نشست با هدف نقد و بررسی علمی کتاب فرهنگ شهر ما برگزار شده بود که حاصل تلاش گروهی از دانش آموختگان علوم اجتماعی در همکاری با سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بوده است.

خواست ما نقد جدی کار ما است/ نباید  پرده پوشی کنیم
به گزارش خبرنگار انصاف نیوز، دین پرست، مدیر کل ارزیابی عملکرد سازمان فرهنگی و هنری، در توضیح فرآیند شکل‌گیری ارزیابی های انجام شده گفت: ارزیابی، بایسته ی هر نوع مدیریت من جمله مدیریت فرهنگی است، ما نیز به گزارش های واقع نمایی نیاز داشتیم که از پژوهش‌های میدانی به دست آمده و نقاط ضعف و قدرت کار ما را نشان می‌دهد. هدف ما بازاندیشی در کنش‌های انجام شده و فراهم کردن امکان تعالی برای عملکردهای آتی سازمان بود.
وی هدف از انتشار عمومی این کتاب را بهره گیری از خرد علمی جامعۀ دانشگاهی دانست و اعلام کرد: منابع مالی سازمان، از پول آحاد مردم تامین می‌شود و این حق شهروندان است که بدانند این پول چه طور و کجا هزینه می‌شود. ما نباید پرده پوشی کنیم، مجوزی برای پنهان کاری نداریم. بلکه متواضعانه کارهای انجام شده را به عنوان یک مشق تقدیم جامعه ی علمی می کنیم تا مورد نقد قرار گیرد. به خصوص که هیچ وقت مدعی نبودیم که تمام و کمال هستیم و برعکس دنبال نقد خود کرده ها و نکرده‌هایمان بودیم.
مسجد جامعی: در کشور چندان فضای نقد نداریم/ نقد هزینه دارد
دکتر مسجدجامعی، رییس شورای شهر تهران دلیل حضور خود در جلسه را تشکر و قدردانی اعلام کرد و گفت: دلیل حضورم برای سپاس از گروهی بود که این کار را به سرانجام رساندند. ما در کشور چندان فضای نقد نداریم. نقد کردن هزینه دارد؛ نقد قدرت، اجتماع، فکر و فرهنگ. به همین جهت کمتر کسی وارد این عرصه می‌شود. به خصوص اینکه مدیران اجازه بدهند عملکردشان نقد شود، بسیار نایاب است. این مدیر و این گروهی که این کار را انجام دادند، بسیار قابل تقدیر هستند. فرآیند خود ارزیابی یک سازمان ارزشمند است.
ناصر فکوهی:  باید به سوی دسترسی  آزاد همگان به پژوهش‌های دولتی حرکت کنیم
دکتر ناصر فکوهی، استادیار دانشگاه تهران، با ارزشمند خواندن گسترش میزان دسترسی پژوهشگران به داده های دولتی گفت: پیش از این شهرداری یا سایر سازمان های دولتی، کارهای پژوهشی خود را سفارش می‌دادند و اغلب این پژوهش‌ها به صورت گزارش‌های داخلی و بر مبنای ارائه ی راهکارهای اجرایی برای رسیدن به هدف های سازمان مورد نظر انجام می‌گرفت. در نتیجه این دیدگاه رویکرد آکادمیک و علمی، که بیشتر در پی شناخت است، به حاشیه رانده می‌شد.
وی نقطه ی قوت این کار را در انجام آن با یک رویکرد علمی و نیز انتشار عمومی آن عنوان کرد.
نعمت الله فاضلی: این یک اتفاق نادر در کشور است. باید دست چنین مدیری را بوسید
دکتر نعمت الله فاضلی، از اعضای هایت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، انجام این پژوهش و انتشار آن را از اتفاقات نادر در کشور دانست و گفت: خیلی کم دیدشده که یک تیم پژوهشی جوان، یک کار سفارشی دولتی را تحویل بگیرد و این چنین خلاقانه، علمی و دلسوزانه آن را پیش ببرد.
او تحلیل های فرهنگی این کار را قابل تعمیم به کلیه ی دستگاه‌های فرهنگی نظام دانست و در ادامه، نقد سیاست‌های فرهنگی کشور با منظور اصلاح و بهبود را نیاز اساسی امروز عنوان کرد و گفت باید دست مدیری که این کار را از سازمان فرهنگی هنری شروع کرده بوسید.
این کتاب توسط سبحان یحیائی و جمعی از پژوهشگران به نام‌های محمد مهدی اردبیلی، فضه غلامرضاکاشی، احسانه روشن، یاسین وهابی، محسن فاتحی، شیما غلامرضا کاشی و حامد سجادی به رشته ی تحریر درآمده است و بیش از سی نفر پژوهشگر میدانی این گروه را یاری کرده اند.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا