به گزارش انصاف نیوز، آرمان در گزارشی نوشت: آرمان: میگویند در هشت سال گذشته وضعیت بهداشت و درمان استان فارس مطلوب نبوده است. میگویند مدیریت دانشگاه علوم پزشکی این استان به عنوان اجراکننده سیاستها حوزه بهداشت و درمان با پزشکان تعامل در حد انتظار را نداشته است. پرسروصداترین موضوع مربوط به اجرای طرح پزشک خانواده بوده است. گزارشی دراینباره نشان میدهد هنگامی که مدیریت دانشگاه علوم پزشکی شیراز مسئول اجرای این طرح شد از جامعه پزشکی در این مورد نظرخواهی لازم را نکرد. خبر پارسی دراینباره نوشته است: از آنجا که این طرح ایرادات اساسی داشت جامعه پزشکی انتقادات خود را از نحوه اجرای این طرح ابراز داشت اما رئیس دانشگاه علوم پزشکی فارس بااین استدلال که ورود به طرح و خروج از آن اختیاری است، به زوایای دیگر این موضوع ورود نکرد. برخی از پزشکان به دلیل ایراداتی که به طرح داشتند حاضر به همکاری نبودند. اعلام شد قرارداد بیمه پزشکانی که حاضر به شرکت در این طرح نباشند لغو خواهد شد. این اقدام درحالی صورت گرفت که با ادعای اولیه طرح پزشک خانواده که یکی از اهداف خود را کاستن از هزینه درمانی و کاهش رنج و آلام بیماران عنوان شده بود همخوانی نداشت. پس از این اقدام مدیریت دانشگاه پزشکان و متخصصان را که حاضر به همکاری و مشارکت در این طرح نبودند، مورد انتقاد قرار داد. تا جایی که احتمال لغو پروانه آنها هم میرفت. نامهای از معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان فارس نشان میدهد که پزشکان دلایلی برای نپیوستن به طرح پزشک خانواده داشتند.
پرداخت هزینه پزشک خانواده توسط مردم
دو ماه پیش رئیس شورای هماهنگی پزشکان عمومی فارس گفت: 80 تا 90درصد مردم هزینههای سلامت طرح پزشک خانواده را خودشان پرداخت میکنند و وضع این طرح مناسب نیست. سروش مردانی با اشاره به اینکه طرح پزشک خانواده مصوب مجلس بوده و از لحاظ ما قانونی است و دولت مقید است آن را اجرا کند، افزود: هدف این طرح سلامتمحوری است و اینکه اقشار مستضعف تحت پوشش بیمه قرار بگیرند و هزینههای درمانی طبق برنامه پنجم توسعه به زیر 30درصد برسد اما واقعیت این است که این طرح از یکسو موجب اجرای نامطلوب و بیکیفیت آن و تحمیل هزینههای سنگین درمان و داروی بدون پوشش بیمهای برای بیماران شده و از سوی دیگر موجب عدم رضایت بسیاری از شاغلان گروههای پزشکی اعم از پزشکان عمومی، متخصصان، آزمایشگاهها، ماما و رادیولوژیها که به دلیل موجه در طرح وارد نشدهاند، شده است. ایرادات اجرای طرح پزشک خانواده کار را به جایی رساند که فعالان حوزه بهداشت و درمان استان فارس حتی بیانیهای هم در این زمینه صادر کردند. ماه گذشته روزنامه محلی افسانه نوشت؛ سازمان نظام پزشکی شیراز خواستار توقف طرح پزشک خانواده در فارس شد.
دانشجویان و دانشگاه علوم پزشکی فارس
مباحث مطرح شده درباره اجرای پزشک خانواده در فارس بخشی از انتقادات به دانشگاه علوم پزشکی این استان است. رئیس این دانشگاه از سال 84 تاکنون سکاندار سلامت استان فارس است و میگویند همانطور که با تغییر در بالاترین سطح مدیریت اجرایی کشور برخی انتظار تغییر مدیریت در این دانشگاه را دارند. مشکلات آموزشی، خدماتی و حوزه بهداشت و درمان دانشگاه از دیگر دغدغههای دانشجویان در این گزارش است. نحوه پذیرش دانشجویان مهمان از سایر دانشگاهها، تغییر رشته برخی از دانشجویان همسو به رشتههای بهتر، مشکلات آموزشی دانشجویان پزشکی در بیمارستانها، از دیگر مسائل قابل ذکر است. همچنین برخی اخبار از جمعآوری امضا توسط اساتید دانشگاه علوم پزشکی شنیده شده است. هرچند این نامه به دست آرمان نرسیده است. با این وجود،
یک استاد در گفتوگو با آرمان میگوید: من از سال 83 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بودم و سال 88 استادیار این دانشگاه و پس از آن مدیر گروه بخش ارتودکسی شدم. سال 91 به صورت شفاهی به من اعلام شد که نمیتوانم واحدی بگیرم و تدریس کنم و اردیبهشت امسال باز هم به صورت شفاهی اعلام کردند که دانشگاه دیگر با من همکاری نمیکند. بعد از آن حکم کتبی هم آمد. من عضو پیمانی هستم و قراردادم تمدید نخواهد شد. مرتضی عشاق در پاسخ به اینکه دلیل این برخورد چه بوده است، میگوید: به هر حال ما انتقاداتی داشتیم. اما پیگیر وضعیت خود هستم و حتی به وزارت بهداشت نیز نامه نوشتهام و از این طریق کار را پیگیری کردهام اما جوابی نگرفتهام. سرانجام مجبور شدم از طریق دیوان عدالت اداری پیگیری کنم که البته پروسهای طولانی دارد. وی خاطرنشان کرد: از آنجا که دلیل عدم همکاری با من برایم قانعکننده نبوده است امیدوارم مشکل رفع شود. او همچنین در پاسخ به اینکه مدیریت حوزه بهداشت و درمان فارس در هشت سال گذشته چگونه بوده است و اصل انتقادات شما به چیست، میگوید: یکی از مهمترین انتقادات من مربوط به این بود که میگفتند عضو هیات علمی نباید مطب داشته باشد که منطقی نیست. اتفاقا عضو هیات علمی باید مطب داشته باشد و بر تجربههای خود بیفزاید.
ابقایی که خود رئیس دانشگاه اعلام کرد
در شرایطی که توصیف شد رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنان به کار خود ادامه میدهد. این در حالی است که وزیر بهداشت تغییر کرد و در زیرمجموعه آن مانند زیرمجموعه دیگر وزارتخانهها تغییر و تحولات قابلتوجهی اتفاق افتاده است. ماجرا از زمانی شروع شد که اخباری مبنی بر ابقای ایمانیه منتشر شد. شهریور امسال سایت دانشگاه علوم پزشکی فارس خبری مبنی بر ابقای ایمانیه منتشر کرد. در این خبر که به نقل از یکی روزنامه خبر جنوب منتشر شده از قول او آمده است: «قصد داشتم استراحت کنم اما از من خواسته شد که باز هم در این مسئولیت بمانم.» همزمان سایتی با نام سینا 25 شهریور خبر داد: درحالی که بازوهای رسانهای طیف افراطی و تندرو در فارس، بعد از پیروزی دکتر روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، تلاشهای بسیاری برای تغییر در مدیریت بهداشت و درمان استان انجام دادند، خبرهای رسیده حکایت از شکست آنها دارد. ناکامی تندروها درحالی صورت میگیرد که این طیف از هیچ تلاشی اعم از خبرسازی و فشار رسانهای نیز فروگذار نکردند. به نظر میرسد با تصمیم وزیر جدید بهداشت، خدمات گسترده سلامتی و پیشرفتهای پزشکی درمانی در فارس، ادامه یابد. همچنین وبدا چند روز پیش نوشت؛ دکتر ایمانیه بر اساس نظر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنان مسئولیت حوزه سلامت فارس را بر عهده خواهد داشت.
دکتر ایمانیه در اینباره گفت: در دیداری که با وزیر بهداشت، درمان و علوم پزشکی داشتیم قرار شد همچنان در خدمت مردم فارس باشم. او اظهار کرد: در دیدار با وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی از ایشان خواستار اعلام نظر در ارتباط با شایعات موجود شدم و ایشان با اعلام رضایت از عملکرد دانشگاه علوم پزشکی شیراز در چند سال اخیر خواستار ادامه همکاری شدند . با این وجود، چند روز قبل از آن اخباری مبنی بر ارسال نامهای توسط ایمانیه به وزارت بهداشت منتشر شد که بر اساس آن او اعلام کرده بود اگر حکم ابقا نگیرد از اول آذر سر کار نمیآید. ماندن یا نماندن ایمانیه در دانشگاه علوم پزشکی فارس زمانی پیچیدگی بیشتری پیدا میکند که بدانیم معاون وزیر بهداشت ابقای او را نه تایید کرد نه تکذیب. دو روز پیش خبر پارسی نوشت؛ دکتر ایرج حریرچی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت که در اجلاس شورای مرکزی انجمن اسلامی جامعه پزشکان سخن میگفت در پاسخ یکی از پزشکان که در مورد ابقای رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز پرسیده بود، اظهار کرد: هیچگونه حکمی صادر نشده و درمورد ریاست دانشگاه علوم پزشکی هنوز تصمیم قطعی اتخاذ نشده است.
یک نماینده مجلس نیز در گفتوگو با آرمان از ابقای ایمانیه اظهار بیاطلاعی میکند. احمدرضا دستغیب میگوید: ابقا یا عدم ابقا روند روشنی دارد و اگر ابقا اتفاق بیفتد معلوم است. نماینده مردم شیراز در مجلس درباره مسائلی که پیرامون مدیریت ایمانیه بر دانشگاه علوم پزشکی فارس مطرح است نیز میگوید: باید بررسی شود. من فعلا درباره آنها سکوت میکنم و از وزارت بهداشت و نهادهای نظارتی میخواهم گزارش روشنی در این زمینه ارائه دهند. یک مقام مسئول در وزارت بهداشت که نخواست نامش فاش شود به آرمان میگوید: تغییر و تحولات در زیرمجموعه وزارت بهداشت وجود داشته و ادامه خواهد داشت و احتمالا این تغییر و تحولات به دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم میرسد.
انتهای پیام