خرید تور تابستان

سه پرده از یک «سناریوی ساختگی» برای دوران پسا انتخابات

«حسام الدین آشنا» مشاور فرهنگی رییس جمهور در در یادداشتی از یک «سناریوی ساختگی» برای دوران پسا انتخابات خبر داد.

به گزارش انصاف نیوز، آقای آشنا در یادداشتی تلگرامی نوشت:

حدود 8 ماه پیش پژوهشگری در خانه خود بازداشت شد و مجموعه ای از گزارش‌های تحلیلی تهیه شده توسط خودش و تعدادی مکاتبات ارجاع داده شده به او از کامپیوتر شخصی استخراج شد. این فرد نه مسئول دفتر کسی بوده و نه ارتباط اداری با جایی داشته است بلکه به عنوان محقق آزاد با نهادهای مختلف نظامی و تحقیقاتی و رسانه‌ای همکاری موردی داشته است. اتهام اولیه او توسط دستگاه مسئول نسبتا سنگین ارزیابی می‌شد ولی پس از تحقیقات و بررسی‌های لازم این اتهامات بسیار تخفیف پیدا کرد و متهم برای رسیدگی قضایی در اختیار مقامات قضایی قرار گرفت. حالا که پس از انتخابات نوبت انتقامات فرا رسیده است و قرار است حساب هایی تسویه شود خوب بود سخنگوی محترم می‌توانستند مانند گذشته به سوالات سناریویی عکس العمل مناسب‌تری نشان می‌دادند.

پیش پرده: وقتی سخنگوی قوه قضاییه قیمت ریالی یک سوال را برآورد می کند.

خبرگزاری تسنیم
3 بهمن ۱۳۹۵ – ۱۵:۱۵
به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، حجةالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در ادامه یکصد و هفتمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی براینکه عنوان شده 10 لباس شخصی در خیابان شریعتی وارد یک واحد آموزشی می‌شوند و مدیرعامل و مدرس آن را دستگیر و لباس برسر آنها می‌کنند و کلت برسرآنها گذاشته و آنها را مجبور می‌کنند که اعتراف کنند عنوان کرد: این سوال را یکی از افرادی که بعضی وقت‌ها در این نشست‌ها حضور پیدا می‌کند به من اطلاع داد که به او پیشنهاد شده است که اگر چنین سوالی را از اژه‌ای بپرسید 50 میلیون تومان دریافت می‌کند خدا کند که شما جزو آن افرادی نباشید که این 50 میلیون تومان را بگیرید.
وی گفت: اصلا مگر شما آنجا بودید و می‌دانید که چنین اتفاقی افتاده است. آیا مگر می‌دانید اصلا آنها حکم داشتند یا نداشتند آیا مگر می‌دانید که افراد تفهیم اتهام شدند یا نشدند؟ در حالی که شما یک چیزی را شنیدید و ندیدید و اصلاً درست نیست چنین سوالهایی مطرح شود.
محسنی اژه ای با خطاب قراردادن خبرنگار مربوطه پرسید این سوال را چه کسی به شما گفته است که از من بپرسید و وقتی خبرنگار عنوان کرد مدیرمسئول چنین دستوری داده است ادامه داد: جلسه بعد حتماً بگویید با شما مدیرمسئولتان هم بیاید کما اینکه به دادستان می‌گویم حتما این مسئله را دنبال کند. شاید آن مدیرمسئولتان پیشنهاد 50 میلیون تومانی دریافت کرده که چنین سوالی از من بپرسید.

شرح :

وقتی سخنگو قرار نیست به سوالی پاسخ دهد حتی قیمت سوال هم براورد می شود و خبرنگار تلویحا متهم می شود که برای یک پرسش 50 میلیون تومان دستمزد گرفته است. در حالی که در آن سوال نام هیچ فرد یا جایگاهی مطرح نیست.

پرده اول: وقتی سخنگو قیمت سیاسی یک سوال را برآورد نمی کند.

خبرگزاری مهر
۱۰ خرداد ۱۳۹۶ – ۱۱:۱۲ دقیقه

دستگیری یک جاسوس در دفتر مشاور رئیس جمهور

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه شنیده شده، یکی از مرتبطین آقای حسام‌الدین آشنا به اتهام جاسوسی توسط وزارت اطلاعات دستگیر شده، آیا این بازداشت را تأیید می‌کنید و آیا این متهم در اختیار قوه قضائیه قرار گرفته است؟ گفت: وزارت اطلاعات و یا اطلاعات سپاه با حکم قضایی اعم از قاضی یا دادستانی بازداشتی را انجام می‌دهد و از سویی ممکن است فردی هم از سوی قوه قضائیه در اختیار وزارت اطلاعات قرار بگیرد. فردی توسط وزارت اطلاعات پیرامون اتهام مذکور دستگیر شده و در خصوص ارتباط با محل کار این فرد اطلاعاتی مشخص وجود دارد.
وی افزود: اما ممکن است فردی در محل کار خود دستگیر شود اما ارتباطی با فرد کناری خود نداشته باشد. با این حال فردی با این اتهامات و جزییات دستگیر شده است و اطلاعات بیشتر در حال جمع‌آوری است.

شرح:

سوال خبرگزاری مهردو بخش دارد؛

بخش اول اعلام یک خبراست که با “شنیده شده” آغاز می شود/ از واژه مرتبطین استفاده می کند که به معنای مفروض گرفتن این است که متهم اصلی کسی است که دارای افراد مرتبط است/نام متهم فرضی برده نمی شود ولی نام من برده می شود/اتهام جاسوسی صریحا در متن سوال جاسازی می شود/نهاد دستگیر کننده مشخص می شود/

بخش دوم شامل دو سوال است که اولی در مورد تایید بازداشت و دومی تحویل متهم به قوه قضاییه است.

پاسخ سخنگو مطابق گزارش مهر-که خو پرسش را اجرا کرده – بسیار دقیق و حساب‌شده است. اول شرحی کلی در مورد انواع دستگیری و بازداشت ارائه می کند. او نامی از کسی نمی برد. به حای تایید یا رد اتهام از واژه “پیرامون اتهام مذکور” صحبت می کند که شامل اتهاماتی بسیار خفیف تر هم می شود. بعد می گوید “در خصوص ارتباط با محل کار این فرد (آقا)اطلاعاتی مشخص وجود دارد”. به این ترتیب وی حاضر نمی شود نه در باره محل کار فرد دستگیر شده توضیح دهد و نه در مورد نوع ارتباط مطلبی بروز دهد. اما به یک اصل کلی اشاره می کند و آن عدم ارتباط فرد دستگیر شده با محل کار یا کارکنان آن محل است. در پایان هم اصل دستگیری را تایید و از ذکر جزئیات عذرخواهی می کند.

پرده دوم: وقتی از پروژه رو نمایی می شود.

خبرگزاری میزان
10 خرداد 1396- 11:22 دقیقه

تایید دستگیری مسوول دفتر حسام الدین “آشنا” به اتهام جاسوسی توسط وزارت اطلاعات

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه شنیده شده یکی از مسئولین دفتر حسام الدین آشنا به اتهام جاسوسی توسط وزارت اطلاعات دستگیر شده است؛ آیا این مسئله راتایید می‌کنید و اینکه آیا متهم در اختیار قوه قضاییه قرار گرفته است یا خیر گفت: هرکسی به عنوان متهم دستگیر می‌شود طبعاً با حکم قاضی این امر صورت می‌گیرد و وزارت اطلاعات و یا سازمان اطلاعات سپاه مستقلاً کسی را دستگیر نمی کنند؛ بنابراین کسی که دستگیر می‌شود با حکم دادستان قاضی ذیربط است.

معاون اول قوه‌ی قضاییه ادامه داد: بعضاً برای بازجویی ممکن است متهم هفته‌ها و روزهایی با نظارت قاضی به منظور تحقیقات در اختیار وزارت اطلاعات قرار گیرد که طبعاً قاضی تفهیم اتهام می‌کند.

سخنگوی دستگاه قضا گفت: می‌دانم که فردی در ارتباط با محل کار آن آقا دستگیر شده، ممکن است فردی در دستگاهی دستگیر شود؛ اما ارتباطی با فرد زیردست یا بالادست نداشته باشد، بله فردی توسط وزارت اطلاعات دستگیر شده و در حال تحقیقات ابتدایی هستند، بنابراین از بیان جزئیات معذورم.

شرح:

ده دقیقه پس از انتشار خبر اولیه خبرگزاری قوه وارد عمل می شود و در ابتدا سوال خبرگزاری مهر را تغییر می دهد و به جای “یکی از مرتبطین” که در متن سوال بوده از ” یکی از مسئولین دفتر” که خود ساخته استفاده می کند. سپس با ارائه تیتری دروغ سخنان سخنگوی قوه متبوع خود را تحریف و بر دستگیری مسئول دفتر تصریح می کند.

پرده سوم: روزنامه های زنجیری به میدان می آیند.

روزنامه رسالت تیتر اول می زند که مسئول دفتر آشنا به اتهام جاسوسی دستگیر شد.

شرح:

سوالی که به دهان خبرنگار مهر آمد و با پاسخ حرفه ای و جهت دار سخنگو مواجه شد توسط خبرگزاری رسمی قوه قضائیه تحریف شد تا روزنامه رسالت بتواند از آن یک تیتر اول دروغ بسازد.

پاسخ «میزان» به «آشنا»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. خودتون بحمدالله از پس همديگه برمى آئيد جناب آشنا ! فقط خواهشاً پاى اين عزيزان يك لا قبا -خبرنگار – رو به اين ماجراها باز نكنيد !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا