مذاکره‌کننده‌ی خوب از دیدگاه احمد زیدآبادی

احمد زیدآبادی، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی، در یادداشتی تلگرامی نوشت: «کسی می‌تواند مذاکره‌کنندهٔ خوب و مناسبی باشد که دارای درک روشنی از منافع بلندمدت کشور و فهمی استراتژیک از توازن قوا باشد. خود را درگیر موضوعات حاشیه‌ای و ظاهری و تبلیغاتی نکند. تحریک‌پذیر نباشد و در برابر اظهارات تحریک‌آمیز طرف مقابل، به عکس‌العمل نیفتد و خون به خطوط چهره‌اش ندود!

به تناقضات و آسیب‌پذیری‌های جبههٔ خود و جبههٔ مقابل، آگاه و مسلط باشد و با اعتراف تلویحی به اولی، از دومی به عنوان ابزاری اقناعی در تعامل با طرف دیگر استفاده کند.

شجاعت را در تهدید و بیان حرف‌های زمخت و درشت نبیند و از امتیاز دادن به قصد امتیاز گرفتن، واهمه نداشته باشد.

این یادداشت را به اندازهٔ حجم شاهنامه می‌توان ادامه داد، اما…

اما اگر از من پرسیده شود که آیا یک نفر با ویژگی‌های فوق را در بین دیپلمات‌ها و مقام‌های کنونی می‌شناسم با صدای بلند می‌گویم که نمی‌شناسم!

قاعدتاً کسانی هستند که چیزهایی می‌دانند اما هیجان‌زده و عکس‌العملی برخورد می‌کنند.

کسانی هستند که آرام و خونسرد به نظر می‌رسند، اما خونسردی‌شان از سر جهالت نسبت به حجم تهدید است!

کسانی هستند که از حجم تهدید آگاهند، اما مسئلهٔ اصلی‌شان حفظ موقعیت شخصی خودشان است!

خلاصه این ملت و مملکت، یاور و نمایندهٔ قابلی در عرصه‌های مختلف ندارد. تا خدا چه خواهد.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا