خرید تور نوروزی

پاسخی به تصویرسازی‌های زیان‌بار

«رضا نصری» کارشناس حقوق بین الملل در یادداشتی تلگرامی با عنوان «تصویرسازی‌های زیان‌بار» نوشت:

آقای نبویان مدعی شده که وزیر امور خارجه ایران به «گروه ویژه اقدام مالی» – که یک سازمان بین‌المللی است – تعهد داده که سردار قاسم سلیمانی را به آمریکا تحویل خواهد داد.

این ادعای این نماینده سابق مجلس را می‌توان مصداق دیگری از سنت دیرینه و‌ ناپسند «نخبه کشی» در ایران تلقی کرد و نسبت به اینکه یک جریان خاص در کشور همواره تلاش می‌کند رجل سیاسی کارآمد و خدوم مردم را – در حساس‌ترین شرایط – از طریق تهمت و تخریب‌های سیستماتیک از صحنه خارج کند گلایه کرد.

اما حقیقت این است که عواقب منفی اقدامات و رفتارهای آقای نبویان و همفکران او بسیار فراتر از این حرف‌هاست.

در واقع، یکی از آسیب‌های جدی و عمیقی که آقای نبویان و همفکران او به کشور می‌رسانند ‌عبارت از این است که آن‌ها – با تصویرسازی‌های نادرست، تزریق تحلیل‌های غلط و تحریف واقعیت‌ها – اجازه نمی‌دهند برخی مدیران ارشد کشور و بسیاری از تحلیلگران سیاسی و رسانه‌ای به درک درست و واقع‌بینانه‌ای از مناسبات بین‌المللی و صحنه سیاست داخلی آمریکا دست یابند.

به بیان دیگر، آن‌ها با بازتولید و ترویج نظریات غیر علمی و نادرست، تقویت «توهم توطئه»، خلط مباحث، کلی‌گویی، تحریف مناسبات سیاسی در جهان، تحریف مناسبات سیاسی در واشنگتن و پوشاندن ظرافت‌ها و پیچیدگی‌های فرآیند تصمیم‌گیری در سازمان‌های بین‌المللی، آمریکا و سایر کشورهای غربی، همواره تصویری از جهان ترسیم می‌کنند که سیاستگذاری‌های منطقی و عاقلانه در کشور را با موانع‌ جدی مواجه می‌سازد.

این جریان خاص در ماه گذشته در مورد سازمان یونسکو و سند ۲۰۳۰ فضای تحلیل و تصمیم‌گیری را در کشور مه‌آلود و مخدوش کرد؛ و اینک به راحتی به خود اجازه می‌دهد به افکار عمومی و بدنه مدیریت کلان کشور اینگونه القا کند که دولت روحانی به یک سازمان بین‌المللی – که کارکرد فنی و تخصصی دارد – تعهد داده که یک شخصیت برجسته نظامی را به یک کشور ثالث استرداد کند!

کافی است از مجموع تصمیم‌گیران ارشد کشور – اعم از سیاستمداران برجسته و علما – فقط یک نفر باور کند که تصویرسازی‌های آقای نبویان و همفکران او از رابطه میان نهادهای بین‌المللی و دولت آمریکا با حقیقت تناسب دارد تا مسیر تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در این حوزه با چالش‌های جدی روبرو شود.

در واقع، در تمام سال‌های گذشته یکی از مشکلات اساسی در ایران عبارت از ضعف فراگیر در حوزه نهادشناسی و «آمریکا شناسی» بوده؛ و امثال آقای نبویان نیز – با تصویرسازی‌های خود – همواره مانع بزرگی بر سر راه رفع این مشکل بوده‌اند.

حال باید پرسید چه راهکارهایی برای مقابله با این پدیده تصویرسازی‌های زیان‌بار وجود دارد؟ و سازمان «صدا و سیما» می‌تواند چه تمهیداتی در این راستا اتخاذ نماید؟

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا