السلام علیک یا روح الله
حجت الاسلام هادی سروش استاد حوزه در یادداشتی به مناسبت سالروز درگذشت امام خمینی با عنوان «السلام علیک یا روح الله» نوشت:
امروز برخی از اقتدار گرایان، امام خمینی را، انقلابی و مبارزی معرفی میکنند که در او هیچ یک از معیارهای اسلام رحمانی دیده نشود و این، جای تاسف دارد.
امام (س) دارای چهرهای زیبا و مهربانی بود که:
نه با ترور مسلحانه موافق بود
و نه با ادامه جنگ
و نه با اعدام های بدون مراحل دادرسی
و نه با اِعمال ولایتی که معارض با حقوق شهروندی باشد.
امام ، امامِ رحمت و ضدیت با خشنونت و تحجر بود.
او درباره هر گونه فردگرایی و جناح گرایی و فرا قانونی بودن، میفرمود:
فقط در مقابل قانون سر فرود آوردید، فقط در مقابل اسلام سر فرود آوردید…
از زبان شاگردش که خودش فرموده بود مانند فرزند بزرگش کردهام بشنوید (که البته دادستان کل کشور بود):
🔵 دو مورد از تجربه گفتگوهای قضایی خودم را با امام میگویم که در هر دو مورد، شاهد موضع مثبت ایشان بودم.
💠یکی در شیراز بود که در دادگاه انقلاب پروندهاش هست. سرهنگ ارتشی بود که از اولیای دم رضایت گرفته بود. پول بهشان داده بود و رضایتشان را گرفته بود. آنهایی که در شیراز بودند قاضی و مسوولین آنجا مصلحت میدانستند که این عفو بشود و مجازات اعدامش لغو شود.
موضوع را به من منتقل کردند و من تحقیق کردم، دیدم اینجا اهل حل و عقد همه میگویند که این نباید اعدام بشود و خونبهای حق افراد را داده است. گفتم باشد من میروم خدمت امام. رفتم خدمت امام (سلام الله علیه) عرض کردم آقا فلانی در شیراز چنین پروندهای دارد و اهل حل و عقد میگویند نباید اعدام بشود. اعدام شدنش مصلحت نیست.
فرمودند اقدام کنید اعدام نشود که اعدام نشد.
💠فرد دیگر دختر یک متخصص قلب بود که در زمان لاجوردی پسرش را اعدام کرده بودند، دامادش را هم اعدام کرده بودند. در زندان اوین هم یک دختر داشت که محکوم به اعدام بود.
آقای منتظری نامه مینویسد برای امام که این دکتر متدین است شما فکری برای ایشان بکن.
ما با دوستان و اعضای شورای قضایی رفتیم خدمت امام. بعد از اتمام جلسه همه رفتند و من هم خواستم بروم که امام فرمود شما بنشینید. نشستم. فرمود که این دختر دکتر که الآن محکوم به اعدام است آقای منتظری برای من دربارهاش نامهای نوشته است که درست نیست اعدام بشود و من هم موافق هستم با این که اعدام نشود. شما اقدام کنید که اعدام نشود.
عرض کردم آقا اعدام نشدنش باید به دستور رئیس دیوان عالی کشور باشد، من دارم خجالت میکشم که میگویم، اما دستور رئیس دیوان عالی کشور میخواهد، گفت این را که من میدانم. میگویم شما از مسیرش اقدام کنید. نه اینکه این را نمیدانم. منتها شما سریع این را اقدام کنید و دستور بدهید.
ما آمدیم و سریع خدمت آقای موسوی اردبیلی، بلافاصله نامهاش را نوشتیم و فردا ظهر آن روز مسئله حل شد. البته هنوز یک گروهی دنبال این هستند که این خیانت فلانی بوده است. دو سال قبل نوشتند که لاجوردی میخواست اعدامش کند و فلانی مانع از اعدام او شده است و معلوم نشد چطور شد که جلوی اعدامش گرفته شد.
انتهای پیام