خرید تور نوروزی

انتشار تصویر جنازه‌ منفجرشده، چه کمکی می‌کند؟

این روزها به دنبال حادثه ترور تهران، تصاویری در برخی شبکه‌های مجازی و برخی از خبرگزاری‌ها منتشر می‌شود که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان رسانه تاثیرات مخرب و جبران ناپذیری بر روحیه عمومی جامعه می‌گذارد.

بسیاری بر این باورند که پخش تصاویر خشن از حوادث تروریستی حتی اگر مربوط به جنازه‌های تکه‌ تکه شده تروریست‌ها هم باشد و با تماشای آنها دل بسیاری از ما خنک یا خیالمان راحت شود، اما فضای عمومی جامعه را ناراحت و نگران می‌کند.

پدر حادثه‌نویسی مطبوعات ایران نیز در این باره معتقد است که «انتشار تصاویر جنازه‌ها نه تنها هیچ آگاهی به جامعه نمی‌دهد، بلکه روح جامعه را نیز جریحه‌دار می‌کند».

محمد بلوری در گفت‌وگویی با ایسنا درباره تاثیر نمایش و انتشار تصاویر کشته‌شدگان در رسانه‌ها خاطرنشان کرد: انتشار تصاویر جنازه‌ها نه تنها هیچ آگاهی به جامعه نمی‌دهد، بلکه روح آنها را نیز جریحه‌دار می‌کند؛ به عنوان مثال انتشار تصویر از جنازه‌ای که خودش را منفجر کرده است، چه کمکی به خانواده‌ها می‌کند؟ معتقدم که این تصاویر جامعه را ناراحت می‌کند و باید جلوی انتشار آنها گرفته شود.

او همچنین درباره‌ی تلطیف فضای امنیتی جامعه به دنبال حوادث تروریستی اخیر تهران و تاثیر رسانه‌های رسمی کشور در این امر، اظهار کرد: رسانه‌ها باید در وهله نخست جنس خبر را بشناسند؛ برخی اخبار حتماً باید با هماهنگی مقامات سیاسی و امنیتی منتشر شوند تا به تحقیقات امنیتی لطمه‌ای وارد نشود.

بلوری ادامه داد: به غیر از اطلاعات امنیتی و مهم، سایر اطلاعاتی که برای آگاهی جامعه لازم است باید منتشر شوند. به عنوان مثال در حادثه ترویستی تهران خبرنگاران می‌توانستند به بیمارستان‌ها بروند و با مجروحان این حادثه گفت‌وگو کنند؛ ولی به دلیل موانعی که وجود داشت این اتفاق نیفتاد و فقط تصاویر و جملات جسته گریخته‌ای از این مجروحان در شبکه‌های مجازی منتشر شد که اصلاً کافی و آگاهی‌دهنده نبودند.

این روزنامه‌نگار پیشکسوت با تاکید بر لزوم آگاهی‌بخشی جامعه در پوشش اخبار حوادث، گفت: بهتر بود به خبرنگاران اجازه داده می‌شد تا با مجروحین این حادثه ترویستی گفت‌وگو کنند و آنها درباره نحوه مواجه با عوامل ترویستی و اتفاقاتی که بعد از جراحت برای آنها افتاد، توضیحاتی بدهند. در این شرایط باید به خانواده‌ها اطلاعات کاملی داده شود تا بدانند اگر آنها نیز در خیابان با چنین اتفاقاتی مواجه شدند باید چه عکس‌العملی داشته باشند، چطور از خودشان محافظت و چگونه به نیروهای امنیتی کمک کنند.

پدر حادثه‌نویسی مطبوعات ایران با بیان اینکه «هم‌اکنون ابهام‌هایی در سطح جامعه به وجود آمده است»، درباره عملکرد رسانه‌ها در پوشش اخبار حادثه تروریستی تهران، گفت: به نظرم عملکرد رسانه‌های ما در پوشش اخبار حادثه اخیر تهران در حد پایینی قرار داشت؛ البته موانعی هم بر سر را رسانه‌ها وجود داشت که خبرنگاران نتوانستند کامل در جریان اطلاعات قرار بگیرند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا